Recept Pečený hovězí krk

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený hovězí krk

Úvod

Recept z Ústí.

Postup

Rozpustíme si ve větším kastrolu nebo vyšší pečící nádobě sádlo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme tak, aby se zatáhlo. Jakmile je maso zatažené, vyndáme ho vedle na talíř a do sádla nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule sklovatět (pozor - ne hnědnout) tak opět vložíme již nasolené maso, které chvilku obracíme a pečeme. Asi po 5ti minutách maso podlejeme, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou, dusíme cca 30 minut a dle potřeby podleváme.

Po 30ti minutách sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlejeme, přidáme masox a vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby, kde maso budeme dopékat a polévat vypečenou šťávou až do měkka. Po upečení maso vyjmeme ze šťávy, kterou přes cedník propasírujeme, dáme na plotnu a při vaření zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

Takto upečené maso podáváme nejlépe s bramborem a tatarskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 90312x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-2 hod

Ingredience

  • hovězí krk (pěkný, vysoký, nejlépe z býka)
  • sádlo
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1/2 masoxu
  • hladká mouka

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 27.06.13 20:17

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pečený hovězí krk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 27.06.13 20:55
Milej zlatej, riziko je mé druhé přirození...

… ale zde je riziko minimální, neboť v receptu se hovoří o býkovi a ne o bejkovi bez přirození :mrgreen:

Recept jsem nerespektoval…
Místo sádla MÁSLO :palec:
Bez cibule
Bez masoxu
Bez mouky
Bez zatahování masa… grrrrrrr
A pekl jsem v remosce.
Samozřejmě jako TOTO to nebylo (bejk není tele, že?), ale stejně si dovolím doporučit. Zkuste zkusit
jen na másle! I když máte třeba nerezové patro, tak tu máslovou chuť nemůžete nepoznat… :)

 
gmp
1603 příspěvků 19.11.11 19:45

Obywatelu Casino, já bych to u toho řezníka neriskoval, co když upře krví podlitý hled na jejich šíji. :cry:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.11.11 10:27

mandisan: Pečený hovězí krk, výborná záležitost, já krk peču na česneku, kousek špeku i másla, masíčko je krátké, šťavnaté, s bramborovým knedlíkem a špenátem - vynikající, krk z býka to je podpultovka :lol: :potlesk: Tatarská omáčka zmizela, nic si z toho nedělej, já jsem tu také skoro nová, ale nevzdávej to! 8-)

 
casino
4463 příspěvků 07.11.11 23:51

…mám rád TAKE5 :palec:
Uvidím zítra, jak se bude tvářit můj řezník až budu chtít krk z býka :think:

U nás říkáme výpeku z masa „šťáva“ a teprve z ní děláme případně „omáčku“ :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz