Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mandisan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept z Ústí.
Rozpustíme si ve větším kastrolu nebo vyšší pečící nádobě sádlo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme tak, aby se zatáhlo. Jakmile je maso zatažené, vyndáme ho vedle na talíř a do sádla nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule sklovatět (pozor - ne hnědnout) tak opět vložíme již nasolené maso, které chvilku obracíme a pečeme. Asi po 5ti minutách maso podlejeme, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou, dusíme cca 30 minut a dle potřeby podleváme. Po 30ti minutách sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlejeme, přidáme masox a vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby, kde maso budeme dopékat a polévat vypečenou šťávou až do měkka. Po upečení maso vyjmeme ze šťávy, kterou přes cedník propasírujeme, dáme na plotnu a při vaření zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Takto upečené maso podáváme nejlépe s bramborem a tatarskou omáčkou.
Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.7.18 12:39
Chutné pečené maso. Nic na tom dohromady není, prostě pečené maso. Ale chutná to dobře. Žádný masox tam samozřejmě nepatří, stačí trocha vody a v mase je chuti dost, ale někteří ho ze sportu dávají i do zmrzliny.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečený hovězí krk
… ale zde je riziko minimální, neboť v receptu se hovoří o býkovi a ne o bejkovi bez přirození
Recept jsem nerespektoval…

Místo sádla MÁSLO
Bez cibule
Bez masoxu
Bez mouky
Bez zatahování masa… grrrrrrr
A pekl jsem v remosce.
Samozřejmě jako TOTO to nebylo (bejk není tele, že?), ale stejně si dovolím doporučit. Zkuste zkusit
jen na másle! I když máte třeba nerezové patro, tak tu máslovou chuť nemůžete nepoznat…
Obywatelu Casino, já bych to u toho řezníka neriskoval, co když upře krví podlitý hled na jejich šíji.
mandisan: Pečený hovězí krk, výborná záležitost, já krk peču na česneku, kousek špeku i másla, masíčko je krátké, šťavnaté, s bramborovým knedlíkem a špenátem - vynikající, krk z býka to je podpultovka
Tatarská omáčka zmizela, nic si z toho
nedělej, já jsem tu také skoro nová, ale nevzdávej to! 
…mám rád TAKE5

Uvidím zítra, jak se bude tvářit můj řezník až budu chtít krk z býka
U nás říkáme výpeku z masa „šťáva“ a teprve z ní děláme případně „omáčku“