Recept Pečený hovězí krk

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený hovězí krk

Úvod

Recept z Ústí.

Postup

Rozpustíme si ve větším kastrolu nebo vyšší pečící nádobě sádlo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme tak, aby se zatáhlo. Jakmile je maso zatažené, vyndáme ho vedle na talíř a do sádla nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule sklovatět (pozor - ne hnědnout) tak opět vložíme již nasolené maso, které chvilku obracíme a pečeme. Asi po 5ti minutách maso podlejeme, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou, dusíme cca 30 minut a dle potřeby podleváme.

Po 30ti minutách sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlejeme, přidáme masox a vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby, kde maso budeme dopékat a polévat vypečenou šťávou až do měkka. Po upečení maso vyjmeme ze šťávy, kterou přes cedník propasírujeme, dáme na plotnu a při vaření zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

Takto upečené maso podáváme nejlépe s bramborem a tatarskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 95591x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-2 hod

Ingredience

  • hovězí krk (pěkný, vysoký, nejlépe z býka)
  • sádlo
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1/2 masoxu
  • hladká mouka

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.07.18 12:39

Chutné pečené maso. Nic na tom dohromady není, prostě pečené maso. Ale chutná to dobře. Žádný masox tam samozřejmě nepatří, stačí trocha vody a v mase je chuti dost, ale někteří ho ze sportu dávají i do zmrzliny.

Odkaz na uvaření

casino 27.06.13 20:17

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pečený hovězí krk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4480 příspěvků 27.06.13 20:55
Milej zlatej, riziko je mé druhé přirození...

… ale zde je riziko minimální, neboť v receptu se hovoří o býkovi a ne o bejkovi bez přirození :mrgreen:

Recept jsem nerespektoval…
Místo sádla MÁSLO :palec:
Bez cibule
Bez masoxu
Bez mouky
Bez zatahování masa… grrrrrrr
A pekl jsem v remosce.
Samozřejmě jako TOTO to nebylo (bejk není tele, že?), ale stejně si dovolím doporučit. Zkuste zkusit
jen na másle! I když máte třeba nerezové patro, tak tu máslovou chuť nemůžete nepoznat… :)

 
gmp
1603 příspěvků 19.11.11 19:45

Obywatelu Casino, já bych to u toho řezníka neriskoval, co když upře krví podlitý hled na jejich šíji. :cry:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.11.11 10:27

mandisan: Pečený hovězí krk, výborná záležitost, já krk peču na česneku, kousek špeku i másla, masíčko je krátké, šťavnaté, s bramborovým knedlíkem a špenátem - vynikající, krk z býka to je podpultovka :lol: :potlesk: Tatarská omáčka zmizela, nic si z toho nedělej, já jsem tu také skoro nová, ale nevzdávej to! 8-)

 
casino
4480 příspěvků 07.11.11 23:51

…mám rád TAKE5 :palec:
Uvidím zítra, jak se bude tvářit můj řezník až budu chtít krk z býka :think:

U nás říkáme výpeku z masa „šťáva“ a teprve z ní děláme případně „omáčku“ :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz