Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
V kastrole si na másle usmažíme do červena na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Zalijeme trochou vody, přidáme koření svázané v kuchyňské gáze. Do toho vložíme naklepané, osolené, slaninou protažené maso, které jsme na pánvi prudce osmažili na oleji ze všech stran. Maso v mírné troubě udusíme přikryté do měkka. Mezi dušením maso obracíme, poléváme šťávou a je-li nutné, přidáme trochu vývaru, nebo vařící vody. Mekkě maso vyjmeme, necháme trochu odpočinout a nakrájíme na plátky. Dáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple. Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme vývarem, přidáme podle chuti citronovou šťávu i nasekanou kůru, do žluta opražený cukr a víno a omáčku povaříme. Potom omáčku přecedíme a přepasírujeme. Do přeceděné zamícháme míšeninku a polijeme jí maso. Míšeninka: Na másle si usmažíme na jemno posekanou okurku, posekané kapary, strouhanou šalotku, posekanou citronovou kůru, posekanou sardelku, trošku tlučeného kmínu a posekanou petrželku.
Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso
Kynuté knedlíky, moučné noky, nebo malé brambůrky a teplou zeleninu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Myslivecká pečeně