Recept Cikánská pečeně Pra

(Hodnoceno 1x) babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cikánská pečeně

Postup

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu, kyselou okurku, očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na trojůhelníčky. Ostrým špikovacím nožem uděláme do masa šikmo otvory, střídavě do nich nastrkáme připravenou slaninu, okurky a zeleninu. Maso povážeme kuchyňským motouzem, aby si udrželo tvar. V kastrole rozpálíme 50g másla, zbytek slaniny a zeleniny do něho vložíme a usmažíme do růžova s nakrájenou cibulí a celým pepřem. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a na rychlo na něm osmažíme maso po všech stranách. Maso přidáme do kastrolu k zelenině a málo je podlijeme vařící vodou, přikryjeme a v troubě dusíme skoro do měkka. Do pánve, ve které se smažilo maso nalijeme trochu vína, uvolníme výpek ze spodu pánve a uschováme. Při pečení maso poléváme vzniklou šťávou, podléváme vařící vodou podle potřeby a jednou maso obrátíme. Potom poklici odstraníme, maso podlijeme vínem z pánve a zbytkem vína, a pečeme do měkka. Upečenou pečeni vyndáme, odstraníme morouz a nakrájíme. Udržujeme v teple. Šťávu dáme vypéci, načež ji zaprášíme moukou, podusíme, zředíme vývarem a vínem navíc a povařime. Nakrájené maso urovnáme na mísu, prolisovanou šťávou trochu polijeme a zbytek podáváme v omáčníku.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 19.02.03 vloženo
  • 54142x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1kg roštěnce bez kostí
  • sůl a pepř podle chuti
  • 50g slaniny
  • 120g koženové zeleniny (celer, mrkev petržel)
  • 1 pevnou kyselou okurku, nebo víc podle velikosti
  • 100g másla, nebo jiného tuku
  • 100g cibule
  • 4 zrnka pepře
  • 1/8l suchého červeného vína
  • 20g mouky
  • masový vývar podle potřeby
  • 2 lžíce stejného vína navíc

Doporučená příloha

  • Uvařené malé brambory a dušenou kapustu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 9.6.19 19:04

Výborné :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Cikánská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Chilli con carne Chilli con carne
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz