Recept Pardubická hovězí pečeně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pardubická hovězí pečeně

Postup

Maso prošpikujeme klínky po vlakně, osolíme a opepříme. Připravíme si kořenovou zeleninu krájenou na plátky a osmažíme ji dozlatova. Přisypeme krájenou cibuli a ještě osmažíme spolu s masem, podlijeme vínem vložíme plátky citronu a pečeme v troubě pod poklicí doměkka.

Maso vyjmeme, vydušeninu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, dochutíme solí, provaříme a necedime. Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11098x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího zadního
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 50 g margarínu
  • 2 dl červeného vína
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny
  • 150 g pardubických perníčků
  • citron
  • sůl
  • mletý pepř.

Doporučená příloha

  • Podáváme s kroketkami nebo s knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.07.17 13:07

Kližka prošpikovaná, pomalu pečená 4h, domácí vepřové sádlo, Modrý Portugal, hrst červeného rybízu, tmavý perník na strouhání, panák rumu a domácí houskový knedlík. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pardubická hovězí pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
amylon
20 příspěvků 29.10.17 08:15

Musím ji zase pochválit. Vařím dost často při příležitostech, kdy bych dříve vařila svíčkovou. Je výborná i s pasírovaným černým rybízem.

 
amylon
20 příspěvků 16.07.17 22:36

No to bude přesně ta omáčka, co je ohřívaná ještě lepší…(pardon)…á­ááách :)

 
daduuja
1127 příspěvků 16.07.17 20:27

@amylon :-) dík :-)
Malinko jsem přisladila, čerstvý rybíz je ostřejší, chuť výborná. Teď jsem ohřála kamarádovi a bylo slyšet aaaaáaach :-) :mavam:

 
amylon
20 příspěvků 16.07.17 14:27

Nesnáším áchání, ale ááááách, nádhera, děkuji, zkusím co nejdříve :),krása.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Přílohová kukuřice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz