Recept Hovězí pečené v soli

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso očistit od blan a přebytečného tuku, ale nějaký nechat. V míse dohromady zamíchat sůl a 170 - 200 ml vody, až vznikne tuhá pasta připomínající mokrý sníh. Maso tukem nahoru vložit do pekáčku, kam se tak akorát vejde. Pekáček vyložit pečícím papírem, a maso ze všech stran přikrýt tak 1.5 cm vrstvou vlhké soli. Vložit do středu trouby vyhřáté na 180°C a péc asi 2 hodiny (22 minuty na každých 450 g), nebo máte-li teploměr, tak pro medium-rare má být vnitřní teplota masa 55°C. Solnou krustu rozbít kladívkem, štětcem oprášit sůl. Volně přikrýt alobalem a nechat stát asi 10 minut před nakrájením na plátky. Maso je neuvěřitelně měkké a šťavnaté, vůbec ne přesolené a přitom tak snadné k přípravě. TIP: Vodu přidávat do soli pomalinku. Komu se zdá, že krusta nedrží dobře na mase, tak k vodě přimíchat bílky (záleží na soli). Je dobré nepropíchat solnou krustu častým zkoušením je-li maso hotové, protože potom může krusta popraskat. Krusta se někdy sloupne z masa v jednom kuse. Maso se může předem naložit do marinády, ale není to nutné. Před vrstvou soli je dobré maso opepřit a potřít ho utřeným česnekem a na jemno posekanou rozmarýnou, ale také to není nutné. Maso se podává s nějakou dobrou omáčkou zvlášť připravenou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.04.07 vloženo
  • 8307x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 čtvrtlitrové hrnky hrubé soli
  • 2.5 kg vykostěného hovězího, pokojové teploty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí pečené v soli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí pečené v soli

Janelita
93 příspěvků 30.12.09 00:06
Re: Hovězí pečené v soli.

Jaké maso by na to bylo nejlepší?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí pečené v soli.

Muchacho, dal, určitě dal, ale myslím si, že by ho byla trošínku škoda, je to přece jenom drahý kus masa, které je udělané raz dva ;o) Avšak fakt je, že každopádně takto připravené maso nevyschne a i když něco zbyde, je to výborné i na studeno třebas s křenem, nebo do chleba s hořčicí…

Měj se moc pěkně!

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí pečené v soli.

Tohle určitě stojí za vyzkoušení . Nedal by se takto udělat " rostbív ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz