Recept Jak na vyškvaření vepřového sádla

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jak na vyškvaření vepřového sádla

Postup

Existují dva druhy sádla vepřů. Podlkožní, neboli řemenové (používá se také na uzenou slaninu) a vnitřní, neboli plsní, které po vyškvaření nemá tak dobrou kvalitu, je z něho méně škvarků a nemá tak dlouhé uskladnění, jako sádlo podkožní. Pozor, nikdy nemícháme sádlo vnitřní s venkovním.

Syrové sádlo škvaříme, ale předtím ho dobře očistíme od částí masa, kůže, zbytků uzlin a vnitřností, které by při škvaření prskaly. Sádlo by se také nedalo dobře skladovat a kazilo by se. Kupujeme-li sádlo od řezníka, kupujeme sádlo již očištěné.

Syrové sádlo umeleme na masovém strojku a to tehdy, když chceme získat co nejvíce sádla a nestojíme o škvarečky. Jde-li nám však také o škvarečky, tak sádlo nakrájíme na kostky (velikost záleží na Vás a na tom, jak křupavé škvarky chcete získat). Pokrájené sádlo mírně osolíme a podlijeme trochou vody. Postavíme na oheň a velice pomalinku zahříváme a sem tam zamícháme, aby se nám sádlo nepřichytilo ke dnu kastrolu. Sádlo se musí pomalu a velice dobře proškvařit. Je-li dostatečně vyškvařeno poznáme podle toho, že perlí a pěkně voní. Zvláště ke konci musíme dávat dobrý pozot, aby se sádlo nepřipálilo, protože pak dostane nepříjemnou chuť.

Máme-li škvarečky rádi pěkně zlatové, tak je oddělíme od sádla a škvarky necháme dojít (přilévám trochu mléka, které pomůže k jejich zhnědnutí). Škvarečky pak nalijeme do kameninového hrníčku i se sádlem, které se ještě vyškvařilo. Někdy se však nepodaří docílit hnědých škvarečků, což je asi druhem sádla.

Sádlo procedíme do čistých kameninových nádob a úplně vychladlé dobře povážeme. Nejlépe je vychladlé sádlo nalít do patentních sklenic, které vzduchotěsně uzavřeme. Usazeniny ze sádla použijeme na zásmažky. Sádlo skladujeme v suchu, temnu a chladnu.

Škvarečky používáme na polévání ruzných pokrmů, na chléb jako pomazánku (někteří melou škvarky se sádlem dohromady, osobně je mám raději zvlášť) a připravujeme z nich chutné pečivo jako jsou placičky, koláče a záviny.

TIP: Dostane-li sádlo díky špatnému skladování žluklou příchuť, zalijeme ho vodou a vyvaříme s kouskem mrkve, nebo opečené chlabové kůrky. Málo narušené sádlo ihned spotřebujeme pod cibuli, která odejme jeho štiplavou chuť

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.01.04 vloženo
  • 113280x zobrazeno

Ingredience

  • Podkožní tuk vepřů, zvaný sádlo řemenové, koupené u řezníka, nebo oddělené při zabijačce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 06.07.18 11:09

Doma pripravené škvarky chutia výborne.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.17 16:39

Dělám výjimku a vkládám fotky k uvaření bez ohledu na jejich bídnou kvalitu, aby to nemátlo - protože stejně jako vepřové sádlo, zpracovávám i sádlo (lůj) z našich ovcí…
Z domácí porážky nesmrdí, po vyškvaření voní a škvarečky lze použít na chléb či do škvarkových placek…
Jen u skopového loje je lépe ho před škvařením pomlít a „sádlo“ slít přes síto zvlášť a škvarečkovou směs dát také zvlášť - tu sníst co nejdříve (což nebývá problém :D )
Lojové „sádlo“ je super do kynutých těst na koblihy a buchty (a podobné), ale i na smažení - má vysoký bod přehřátí, prý snad ještě vyšší než sádlo vepřové, věřím tomu - moje zkušenost tomu odpovídá…
Jinak lze použít i na výrobu domácích bylinných mastí, použít se dá i jako „Indulona“ - na ruce i chodidla, nebo i na potření kožené pracovní obuvi…
Míváme ho tolik, že opravdu využití najde ve všech sférách domácnosti, ale prim vede v tom přidávání do sladkého kynutého těsta místo másla…
Fotky jsem vybavila popisky, řazeno „pozpátku“ - od výsledku k začátku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.01.16 16:02

Sádlo je z domácího čuníka a škvarky máme hnědé pokaždé i bez mléka… Pouze čistým škvařením.
Máme raději měkké a větší, sádlo slévám zvlášť přes sítko a s tuhnutím problém zatím u domácího nebyl nikdy.
Dokonce i s kupovaným mám zatím dobrou zkušenost, kupuji přímo na nedalekých jatkách v jejich prodejně.
Ale kupovala jsem několikrát už i narychlo ve vaničce, tuším z Kostelce a nebyl problém ani s tím. (Píši na základě diskuze pod receptem.)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 04.05.14 18:41

Babi, skoro presne tak isto len som zacal bez podlievania vodou ale trochou masti aby neprihorelo, a na koniec trochu mlieka na farbu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jak na vyškvaření vepřového sádla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ala_V
100 příspěvků 23.10.17 18:28

Bohužel, mám přístup jenom ke kupované surovině, někdy je těžké sehnat vyšší vrstvu. Na řízky (voňavější) i na koláče (těsto je vláčnější, déle takové i vydrží). :mavam:

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 01.02.16 12:30

@tlustá bába Já dělám nejvíce ten bez hnětení, ale na víkend bývá kváskový… :)
Ale trvalo mi, než jsem se naučila kvásek „krmit“ tak, aby to vycházelo na určitý interval :D Ale pak už to práce není ;) Je to spíš o rutině, peču i jiné pečivo (rohlíky, houstičky, veky, bagetky a jiné…), beru to tak, jako jiné vření: dochází rohlíky - zadělám… Dochází chléb - zadělám… Blíží se oběd - uvařím :D
Tak nějak jsem to pečení zakomponovala do běžného chodu, že mi to už ani nepřijde, Ale je fakt, že nechávám kynout přes noc, peču ráno a pak mám klid :)
Hlavně u nás je to i nutnost: obchod s omezenou pracovní dobou a s omezenou dodávkou pečiva, do pekárny bych musela přes kopec do městečka a nikde není jistota, že nebudou mít zrovna taky prázdné regály… A kodrcat se pro šest rohlíků autem, to se ani nevyplatí :D Takže ono to není u mě ani tak o nějaké zásadovosti, ale o jistotě a praktičnosti, aby bylo stále něco po ruce k přikousnutí :) :mavam:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 01.02.16 11:57

Nějak jsem s tím chlebem přestala… je to holt dost práce, že jo?! Já Ti záááávidííím!!! Mňáááám!

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 01.02.16 11:17

Krmíme převážně tím, co dá hospodářství, převážně ale brambory, domácí šrot, přebytky ze záhonů, i tu kukuřici a melasu :)
Sádlo se hned při bourání rozdělí na „škvarkové a špekové“.
Ale je fakt, že už si pár mých známých postesklo, že si koupili na pohled krásné sádlo a nakonec měli místo sádla jakýsi krém a i škvarečky prý měly jinou chuť než obvykle, ale nemohu posoudit - pouze to říkali, nepřinesli vzorek :D
Ráno jsme načali včera pečený kváskový chléb, na něj škvarky… to byla snídaně :palec: :* :palec:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 01.02.16 10:28

Slyšela jsem, že řídké sádlo je z čuníků krmených kukuřicí a nebo z řemenového sádla, příliš brzy zpracovaného po porážce, všechno chce svůj čas… je fakt, že je to k vzteku.

 
birkana
1668 příspěvků 01.02.16 09:07
Domácí sádlo

Také nedávám mléko 8o. Dík za připomenutí, už jsem s ním skoro na dně :think:.

 
daduuja
1140 příspěvků 21.11.15 17:38

Nevím jestli je to melasou, ale jisté je, že škvařit sádlo je sázka do loterie. Občas neztuhne, tak ho nechávám v lednici a použiju na vaření, (řízky jsou na něm bezkonkurenční) na čerstvém chlebu se sádlem a cibulkou si pak nepochutnáme. Musím zase zkusit :-)

 
mrohlikov
1 příspěvek 21.11.15 16:28

Reaguji na dotaz proč netuhne sádlo. Mamince se stalo to samé - ptala se pak řezníka - a ten jí upozornil, že se sem dováží vepřové ze Španělska, kde je vykrmují melasou a to má vliv na to zda sádlo ztuhne.

 
dag
539 příspěvků 23.05.15 09:32

Škvarky z pomalého hrnce jsou měkké, připomínají rilletes

 
jolana
5065 příspěvků 10.07.14 21:36

@Raksa.A :mrgreen:..tak potom to je vo hviezdach, mozno ze nesmies varit sadlo pri splne aby sa neroztekalo :mrgreen: :mavam:
Ono ked nas krmnia bohviecim tak tie prasiatka nebudu vynimka :think:

 
Raksa.A
3 příspěvky 10.07.14 20:35
Malér je,

Že přesně takhle to dělám - scedím škvarky, počkám chvíli, aby sádlo bylo jen teplé, přeleju do sklenic a nechám bez víčka chladnout - zavírám až studené. Dřív tedy až ztuhlé - což tedy teď už 2× moc nebylo. Ale zkusím to ještě jednou…

 
jolana
5065 příspěvků 10.07.14 19:32

…odkryte alebo s odchlopenou pokrievkou sa vyskvarene sadlo necha vychladnut v komore aby chladlo postupne..skus znovu zahriat, nechat trochu usadnut a ochladnut a potom ho prelej do nadoby v ktorej chces uchovavat a nechaj v komore? :think:

 
Raksa.A
3 příspěvky 10.07.14 14:32
Jasně že jo!

Sedí v ledničce (flaška se sádlem) a sádlo je řídké skoro jak husí! Hrom do toho!!!
Možná to prase krmili husama…

 
casino
4473 příspěvků 09.07.14 22:24
A do ledničky, do ledničky se vám fčíl v létě...

@Raksa.A… faska se sádlem nevejde, he? :) :nevim:… ale myslím že řezník-kolega @gmp by vám napsal, že není prase jako prase a mnohdy záleží na čom se prase pase :mavam:

 
Raksa.A
3 příspěvky 09.07.14 21:50
neví někdo

Proč mi proboha špatně tuhne vyškvařené sádlo? Je mi 70, škvařím sádlo celý život, nikdy nebyl problém a teď už podruhé mi ta potvora nechce tuhnout. Voní, škvarky jsou dobré, ale naposledy bylo takové řidší a teď už je studené a NEZTUHLÉ. Bylo to hřbetní sádlo, ale hrom do toho, mám už z něj depresi!

 
babi
6360 příspěvků 13.08.10 00:27
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Zdravim vsechny priznivce :,-(elne diety, dekuji za nahlednuti do receptu a za vsechny komentare, ktere vic jak ohodnocuji :)
Snazila jsem se popsat postup pri priprave vyskvareni :,-(la v obycejnem kastrolu na sporaku, tedy bez jakychkoliv mikrovlnek a pomalych hrcu. Take se nejedna o nejakou velkovyrobu pri zabijacce. Jednoduse, kdyz chci trochu vyskvareneho :,-(la a hlavne skvarky zde v Kanade, toto je postup ktery pouziji. Sadlo obvykle koupim u Polaka, kde kupuji sylvestrovskou praseci hlavu, vnitrnosti trebas na pajsl a casti veprika, ktere by normalni Kanadan nevzal do ust ;)
Orientovali jste se na me slovo podlevat. Ano, na zacatku dam na dno kastrolu trochu vody, ktera se velice rychle odpari, kdyz se zacne rozpoustet :,-(lo. Faktem je, ze to nejspis neni nutne, ale tak to delam ja. Sadlo trosinku solim a to ze dvou duvodu. Hlavni duvod je ten, ze sul konzervuje a druhy je ten, ze na chlebe je :,-(lo takto chutnejsi. Pripominam, jedna se o ‚malovyrobu‘.
Vsichni zajiste mate pravdu a kazdy popsany zde proces dava smysl, avsak kazdy ma tak trochu jiny ucel. Takze, nemate-li pomaly hrnec, mikrovlnku, nebo jste prave nezabili pasika, tak zde je postup, jak si muzete, vyrobit trochu :,-(la a skvarku :)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.10 20:01
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - sylvie,

pomalý hrnec zakrývám pokličkou po celou dobu škvaření. Před tím jsem škvařila menší množství v kastrolu a ten jsem zakrývala zpočátku škvaření. A při zabíjačce, kdy jsme škvařili v kotli polní kuchyně, mám dojem, že na začátku se taky zakrýval víkem.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 12.08.10 16:35
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Esme, opravdu to zkus, sádlo je pak absolutně, ale absolutně bělounké a nemusíš okolo toho stále cválat s vařečkou a míchat. Stejně se nám nikdy na zabíječce nepovedlo v kotli tak jako po menších dávkách v PM.

 
Sylvie
2302 příspěvků 12.08.10 14:01
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - Spor

Mám s manželem takový spor. Když škvaříme sádlo, manžel má za to, že se musí hrnec přikrýt pokličkou. Já zase že ne. Kdo má pravdu?

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.10 08:37
Re: Vyškvaření vepřového sádla v Pomalém hrnci - Ivo,

díky. Už se těším. Ráda zkouším něco nového.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.10 06:36
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - esme,

žádné tipy ani fígle… Nakrájené sádlo dám do pomalého hrnce, nastavím na nižší stupeň a je to. Občas, když jdu okolo, promíchám. Trvá to např. celé dopoledne, ale nepřepaluje se a škvarky jsou stejně zlaté jako při klasickém škvaření na plotně. A to sádlo tak krásně voní!

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.08.10 05:47
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - Ivo,

v Pomalém hrnci jsem to nikdy nezkoušela, ale vyzkouším. Asi to bude trvat dlouho, ale zase se člověk nemusí starat.
Máš nějaké tipy?

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.10 17:41
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

…a v pomalém hrnci se také nemusí podlévat. :o

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.08.10 10:20
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Tohle se také nemusí podlévat.

 
casino
4473 příspěvků 11.08.10 08:10
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

jj, nepodlévat, aj tak sa môže :) Ale pokud podlejete troškou vody, nic nepokazíte, celý proces „topení sádla“ urychlíte a tedy ušetříte. Konečně, syrové sádlo přece taky obsahuje vodu, nééé? Akorát že se jí z počátku drží jak klíště :-) …a tady je ta pomazánka od Ivo:Škvarková pomazánka pikant

 
olda.dosedel
1 příspěvek 11.08.10 05:47
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Nikdy sádlo před škvařením ničim nepodlévat. Začít pomalu na mírném ohni,míchat. Začne se samo pěkně rospouštět a nepřipaluje se.

 
dag
539 příspěvků 24.02.10 16:15
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

stojím za Casinem

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.02.10 22:20
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

No já mám skvělé zkušenosti s pomalým hrncem. Škvařím přes noc, ráno sliji, škvarečky dám dopéct do trouby.
Nemusím míchat ani hlídat, spím.

 
jan.alois
37 příspěvků 22.02.10 21:48
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Já tady čtu jak všichni sádlem míchají a hlídají aby se nepřipálilo. Jednoduché a léty osvědčené škvaření. Nakrájet sádlo na kostky dát do hlubokého pekáče a škvařit v troubě. Postupně odebírat vyškvařený tuk a škvarky nelisovat. Ty tedy škvarky semelu a udělám pomazánku. Hořčice , okurky ,cibulku a vařená vejce zamíchám s mletými skvarky a je hotovo. Mléko na konec ano sůl ne. Doufám že jsem pomohl.

 
casino
4473 příspěvků 22.02.10 17:14
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Že by nikdo škvarečky nelisoval ? Pravda, ta nyní prodávaná udělátka jsou tak na dvě věci, v lepším případě na jedno použití…:-()
U nás syrové sádlo od masa příliš pečlivě neokrajujeme. Spíše naopak :-) Z vylisovaných škvarků jsou potom ty s „masem“ vyzobány nejdřív. Nejlepší jsou bez chleba!

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 22.02.10 11:27
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Sádlo já ani maminka a ani manželová maminka nikdy nesolíme. Zan těch 50 let co jsem vdaná jsme porazili prasat-většinou dvě do roka-tak ani jeden řezník sádlo nesolil.Ne že by nám ho škvařil,to vžádném případě ,ale bavili jsme se na toto téma. Obě maminky už bohužel mezi námi najsou.

 
jiricak
2 příspěvky 09.12.09 23:38
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Ja také dobré podlít trochou bílého vína. Škvarky jsou potom lepší.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Petro, dík za vysvětlení. Tady je něco podobného, ale pod jiným jménem.

 
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Esmeralda - to jsou takové ty drahé nerezové hrnce - já už je mám straaaašně dlouho, dneska je spousta levnějších náhražek - prostě ty hrnce, které nahřeješ, naakumulují teplo do svého speciálního dna a pak vaří „samy“

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Petro, co je to Zepter?

 
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

já dělám sádlo i škvarky v bůčku a odřezků (z makra). V tomhle případě miluju Zepter, do kterého nakrájené kostičky nahážu, pěkně zavřu a jednou za 1/4 hodiny promíchám asi po hodině je to pěkně podušené a pak vezmu obyčejný „mačkač“ na brambory a mačkám a mačkám a mačkám až maximum sádla z kostiček vytlačím a pak je nechám pěkně „doškvařit“ aby chytly zlatavou barvu. Švarky si dám zvlášť sádlo taky a vše používáme v sobotu na chatě na bramborové placky, které děláme přímo na plotně kamen, kde se topí dřevem (jsou to pouze brambory, osolení a malinko mouky na zahuštění - číli úplně suché) - mňam.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Na mě je to moc složité. Sádlo nakoupené u Číňana pokrájím na kostičky a ve vhodné ( ne plastikové ) nádobě dám do mikrovlnky. Ze začátku na plno, později na 30 procent. Rozpuštěné sádlo občas sleji a přecedím. Ke konci se to musí hlídat aby se to nespálilo. Pokud mi zbylé škvarečky nikdo nesežere, udělám z nich pomazánku.

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 07.04.04 21:30
Diky Glamo!

Nastesti jsem holka sikovna a uz jsem si poradila (po obvolani asi 50-ti rezniku:-( a snad se povede. Neni sice nejlevnejsi (kvalitni maso prijde lacinejc), ale co clovek neudela pro zdravou vyzivu:-). Hmm, tak Babi je v Cesku. Hned bych jela taky, ale nejdeiv si musim sehnat praci.
Ale diky Glamo za odpoved, snad se Babi bude mit hezky.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Babi nepomůže.....

protože nemůže! Odejela na nějakou dobu do Česka a má velkou spoustu úplně jiných starostí, než sledovat Labužníka. Bohužel pro nás. Ale začátkem května se zase vrátí a pak se můžeme těšit na její rady a pomoc!
Snad ti, Bibi, někdo jiný poradí také. Nebo budeš mít štěstí a Babi se připojí i z Česka, ale asi opravdu nebude mít kdy.
Tak hodně štěstí při shánění rady i sádla! :-))

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi pomoc!

Moc pekny recept, delam to velice podobne. Resp. delavala jsem. Ted delam :,-(lo a skvarky jenom z odrezku a velice zridka. No a to je prave to, kdy chci pozadat o pomoc. Babi, nemas nahodou potuchy kde v Toronte sehnat :,-(lo ke skvareni - na muj dotaz a popis jsem propadla u Polaku, u Cinanu, u mistniho reznika. Specielne mne to zarazilo u Polaku, protze ti prodavaji jak :,-(lo (skvarene), tak skvarky. No treba jenom prodavacka byla blba. Povedlo se mi koupit „pork belly“ - jenomze. Potrebuju ho spoustu (kamaradovi na narozeniny) a kdyz to budu kupovat v malem, tak se nedoplatime. (Prodavaji 20dkg balicky). Diky

 
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Netušil jsem, Babi...

…že i toto je Tvá parketa. Popsala jsi to naprosto přesně. Já mám odzkoušeno (chci-li mít sádlo se škvarkama k namazaní na chléb) přidat ke škvařícímu se sádlu pár stroužků česneku.

PS: přidal jsem mezi recepty zajímavou škvarkovou pomazánku, kterou děláme každoročně při zabijačce a naše okolí nás o ni okamžitě připraví. Nekontroloval jsem, zda náhodou již v Labužníku nefiguruje a pokud ano, tak se omlouvám.

 
Eja
3820 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Šárko, škvařím sádlo přesně podle Babi / resp. stejně jako Babi/ a opravdu úspěch prakticky zaručen. O sádlo mi ani tak nejde, spíše o dobré škvarky, a ten trik s mlékem doporučuji. Já jen postupně odebírám vyškvařené sádlo, aby se zbytečně nepřepalovalo. Pokud chceš škvarky pikantnější, tak je lze přikořenit krátce před přidáním mléka - já dávám trošičku pepře a trošičku chilli, manžel to má rád. Jen upozorňuji, až přidáš mléko, tak se připrav na dost velký fofr a měj už připravenou děrovanou lžící nebo naběračku, abys stihla škvarečky včas vyndat, měly by mít jen tu správnou zlatavou barvu. Ať se Ti daří.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Šárko, budeš-li pokračovat podle návodu, tak je úspěch zaručen. Začni jenom s kouskem sádla, abys nabyla jistotu :-) Řekla bych však, že u Vás musíš někde koupit sádlo už vyškvařené.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Babi, to je moc pekne. Skoro jak z ucebnice. Jednou to musim prubnout. Dam vedet jak dopadl muj vytvor.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz