Recept Jak na vyškvaření vepřového sádla

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jak na vyškvaření vepřového sádla

Postup

Existují dva druhy sádla vepřů. Podlkožní, neboli řemenové (používá se také na uzenou slaninu) a vnitřní, neboli plsní, které po vyškvaření nemá tak dobrou kvalitu, je z něho méně škvarků a nemá tak dlouhé uskladnění, jako sádlo podkožní. Pozor, nikdy nemícháme sádlo vnitřní s venkovním.

Syrové sádlo škvaříme, ale předtím ho dobře očistíme od částí masa, kůže, zbytků uzlin a vnitřností, které by při škvaření prskaly. Sádlo by se také nedalo dobře skladovat a kazilo by se. Kupujeme-li sádlo od řezníka, kupujeme sádlo již očištěné.

Syrové sádlo umeleme na masovém strojku a to tehdy, když chceme získat co nejvíce sádla a nestojíme o škvarečky. Jde-li nám však také o škvarečky, tak sádlo nakrájíme na kostky (velikost záleží na Vás a na tom, jak křupavé škvarky chcete získat). Pokrájené sádlo mírně osolíme a podlijeme trochou vody. Postavíme na oheň a velice pomalinku zahříváme a sem tam zamícháme, aby se nám sádlo nepřichytilo ke dnu kastrolu. Sádlo se musí pomalu a velice dobře proškvařit. Je-li dostatečně vyškvařeno poznáme podle toho, že perlí a pěkně voní. Zvláště ke konci musíme dávat dobrý pozot, aby se sádlo nepřipálilo, protože pak dostane nepříjemnou chuť.

Máme-li škvarečky rádi pěkně zlatové, tak je oddělíme od sádla a škvarky necháme dojít (přilévám trochu mléka, které pomůže k jejich zhnědnutí). Škvarečky pak nalijeme do kameninového hrníčku i se sádlem, které se ještě vyškvařilo. Někdy se však nepodaří docílit hnědých škvarečků, což je asi druhem sádla.

Sádlo procedíme do čistých kameninových nádob a úplně vychladlé dobře povážeme. Nejlépe je vychladlé sádlo nalít do patentních sklenic, které vzduchotěsně uzavřeme. Usazeniny ze sádla použijeme na zásmažky. Sádlo skladujeme v suchu, temnu a chladnu.

Škvarečky používáme na polévání ruzných pokrmů, na chléb jako pomazánku (někteří melou škvarky se sádlem dohromady, osobně je mám raději zvlášť) a připravujeme z nich chutné pečivo jako jsou placičky, koláče a záviny.

TIP: Dostane-li sádlo díky špatnému skladování žluklou příchuť, zalijeme ho vodou a vyvaříme s kouskem mrkve, nebo opečené chlabové kůrky. Málo narušené sádlo ihned spotřebujeme pod cibuli, která odejme jeho štiplavou chuť

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 14.01.04 vloženo
  • 118141x zobrazeno

Ingredience

  • Podkožní tuk vepřů, zvaný sádlo řemenové, koupené u řezníka, nebo oddělené při zabijačce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 06.07.18 11:09

Doma pripravené škvarky chutia výborne.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.17 16:39

Dělám výjimku a vkládám fotky k uvaření bez ohledu na jejich bídnou kvalitu, aby to nemátlo - protože stejně jako vepřové sádlo, zpracovávám i sádlo (lůj) z našich ovcí…
Z domácí porážky nesmrdí, po vyškvaření voní a škvarečky lze použít na chléb či do škvarkových placek…
Jen u skopového loje je lépe ho před škvařením pomlít a „sádlo“ slít přes síto zvlášť a škvarečkovou směs dát také zvlášť - tu sníst co nejdříve (což nebývá problém :D )
Lojové „sádlo“ je super do kynutých těst na koblihy a buchty (a podobné), ale i na smažení - má vysoký bod přehřátí, prý snad ještě vyšší než sádlo vepřové, věřím tomu - moje zkušenost tomu odpovídá…
Jinak lze použít i na výrobu domácích bylinných mastí, použít se dá i jako „Indulona“ - na ruce i chodidla, nebo i na potření kožené pracovní obuvi…
Míváme ho tolik, že opravdu využití najde ve všech sférách domácnosti, ale prim vede v tom přidávání do sladkého kynutého těsta místo másla…
Fotky jsem vybavila popisky, řazeno „pozpátku“ - od výsledku k začátku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.01.16 16:02

Sádlo je z domácího čuníka a škvarky máme hnědé pokaždé i bez mléka… Pouze čistým škvařením.
Máme raději měkké a větší, sádlo slévám zvlášť přes sítko a s tuhnutím problém zatím u domácího nebyl nikdy.
Dokonce i s kupovaným mám zatím dobrou zkušenost, kupuji přímo na nedalekých jatkách v jejich prodejně.
Ale kupovala jsem několikrát už i narychlo ve vaničce, tuším z Kostelce a nebyl problém ani s tím. (Píši na základě diskuze pod receptem.)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 04.05.14 18:41

Babi, skoro presne tak isto len som zacal bez podlievania vodou ale trochou masti aby neprihorelo, a na koniec trochu mlieka na farbu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jak na vyškvaření vepřového sádla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ala_V
100 příspěvků 23.10.17 18:28

Bohužel, mám přístup jenom ke kupované surovině, někdy je těžké sehnat vyšší vrstvu. Na řízky (voňavější) i na koláče (těsto je vláčnější, déle takové i vydrží). :mavam:

Zuzka1973
2294 příspěvků 01.02.16 12:30

@tlustá bába Já dělám nejvíce ten bez hnětení, ale na víkend bývá kváskový… :)
Ale trvalo mi, než jsem se naučila kvásek „krmit“ tak, aby to vycházelo na určitý interval :D Ale pak už to práce není ;) Je to spíš o rutině, peču i jiné pečivo (rohlíky, houstičky, veky, bagetky a jiné…), beru to tak, jako jiné vření: dochází rohlíky - zadělám… Dochází chléb - zadělám… Blíží se oběd - uvařím :D
Tak nějak jsem to pečení zakomponovala do běžného chodu, že mi to už ani nepřijde, Ale je fakt, že nechávám kynout přes noc, peču ráno a pak mám klid :)
Hlavně u nás je to i nutnost: obchod s omezenou pracovní dobou a s omezenou dodávkou pečiva, do pekárny bych musela přes kopec do městečka a nikde není jistota, že nebudou mít zrovna taky prázdné regály… A kodrcat se pro šest rohlíků autem, to se ani nevyplatí :D Takže ono to není u mě ani tak o nějaké zásadovosti, ale o jistotě a praktičnosti, aby bylo stále něco po ruce k přikousnutí :) :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 01.02.16 11:57

Nějak jsem s tím chlebem přestala… je to holt dost práce, že jo?! Já Ti záááávidííím!!! Mňáááám!

Zuzka1973
2294 příspěvků 01.02.16 11:17

Krmíme převážně tím, co dá hospodářství, převážně ale brambory, domácí šrot, přebytky ze záhonů, i tu kukuřici a melasu :)
Sádlo se hned při bourání rozdělí na „škvarkové a špekové“.
Ale je fakt, že už si pár mých známých postesklo, že si koupili na pohled krásné sádlo a nakonec měli místo sádla jakýsi krém a i škvarečky prý měly jinou chuť než obvykle, ale nemohu posoudit - pouze to říkali, nepřinesli vzorek :D
Ráno jsme načali včera pečený kváskový chléb, na něj škvarky… to byla snídaně :palec: :* :palec:

tlustá bába
1211 příspěvků 01.02.16 10:28

Slyšela jsem, že řídké sádlo je z čuníků krmených kukuřicí a nebo z řemenového sádla, příliš brzy zpracovaného po porážce, všechno chce svůj čas… je fakt, že je to k vzteku.

birkana
1686 příspěvků 01.02.16 09:07
Domácí sádlo

Také nedávám mléko 8o. Dík za připomenutí, už jsem s ním skoro na dně :think:.

daduuja
1143 příspěvků 21.11.15 17:38

Nevím jestli je to melasou, ale jisté je, že škvařit sádlo je sázka do loterie. Občas neztuhne, tak ho nechávám v lednici a použiju na vaření, (řízky jsou na něm bezkonkurenční) na čerstvém chlebu se sádlem a cibulkou si pak nepochutnáme. Musím zase zkusit :-)

mrohlikov
1 příspěvek 21.11.15 16:28

Reaguji na dotaz proč netuhne sádlo. Mamince se stalo to samé - ptala se pak řezníka - a ten jí upozornil, že se sem dováží vepřové ze Španělska, kde je vykrmují melasou a to má vliv na to zda sádlo ztuhne.

dag
540 příspěvků 23.05.15 09:32

Škvarky z pomalého hrnce jsou měkké, připomínají rilletes

jolana
5065 příspěvků 10.07.14 21:36

@Raksa.A :mrgreen:..tak potom to je vo hviezdach, mozno ze nesmies varit sadlo pri splne aby sa neroztekalo :mrgreen: :mavam:
Ono ked nas krmnia bohviecim tak tie prasiatka nebudu vynimka :think:

Raksa.A
3 příspěvky 10.07.14 20:35
Malér je,

Že přesně takhle to dělám - scedím škvarky, počkám chvíli, aby sádlo bylo jen teplé, přeleju do sklenic a nechám bez víčka chladnout - zavírám až studené. Dřív tedy až ztuhlé - což tedy teď už 2× moc nebylo. Ale zkusím to ještě jednou…

jolana
5065 příspěvků 10.07.14 19:32

…odkryte alebo s odchlopenou pokrievkou sa vyskvarene sadlo necha vychladnut v komore aby chladlo postupne..skus znovu zahriat, nechat trochu usadnut a ochladnut a potom ho prelej do nadoby v ktorej chces uchovavat a nechaj v komore? :think:

Raksa.A
3 příspěvky 10.07.14 14:32
Jasně že jo!

Sedí v ledničce (flaška se sádlem) a sádlo je řídké skoro jak husí! Hrom do toho!!!
Možná to prase krmili husama…

casino
4485 příspěvků 09.07.14 22:24
A do ledničky, do ledničky se vám fčíl v létě...

@Raksa.A… faska se sádlem nevejde, he? :) :nevim:… ale myslím že řezník-kolega @gmp by vám napsal, že není prase jako prase a mnohdy záleží na čom se prase pase :mavam:

Raksa.A
3 příspěvky 09.07.14 21:50
neví někdo

Proč mi proboha špatně tuhne vyškvařené sádlo? Je mi 70, škvařím sádlo celý život, nikdy nebyl problém a teď už podruhé mi ta potvora nechce tuhnout. Voní, škvarky jsou dobré, ale naposledy bylo takové řidší a teď už je studené a NEZTUHLÉ. Bylo to hřbetní sádlo, ale hrom do toho, mám už z něj depresi!

babi
6360 příspěvků 13.08.10 00:27
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Zdravim vsechny priznivce :,-(elne diety, dekuji za nahlednuti do receptu a za vsechny komentare, ktere vic jak ohodnocuji :)
Snazila jsem se popsat postup pri priprave vyskvareni :,-(la v obycejnem kastrolu na sporaku, tedy bez jakychkoliv mikrovlnek a pomalych hrcu. Take se nejedna o nejakou velkovyrobu pri zabijacce. Jednoduse, kdyz chci trochu vyskvareneho :,-(la a hlavne skvarky zde v Kanade, toto je postup ktery pouziji. Sadlo obvykle koupim u Polaka, kde kupuji sylvestrovskou praseci hlavu, vnitrnosti trebas na pajsl a casti veprika, ktere by normalni Kanadan nevzal do ust ;)
Orientovali jste se na me slovo podlevat. Ano, na zacatku dam na dno kastrolu trochu vody, ktera se velice rychle odpari, kdyz se zacne rozpoustet :,-(lo. Faktem je, ze to nejspis neni nutne, ale tak to delam ja. Sadlo trosinku solim a to ze dvou duvodu. Hlavni duvod je ten, ze sul konzervuje a druhy je ten, ze na chlebe je :,-(lo takto chutnejsi. Pripominam, jedna se o ‚malovyrobu‘.
Vsichni zajiste mate pravdu a kazdy popsany zde proces dava smysl, avsak kazdy ma tak trochu jiny ucel. Takze, nemate-li pomaly hrnec, mikrovlnku, nebo jste prave nezabili pasika, tak zde je postup, jak si muzete, vyrobit trochu :,-(la a skvarku :)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.10 20:01
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - sylvie,

pomalý hrnec zakrývám pokličkou po celou dobu škvaření. Před tím jsem škvařila menší množství v kastrolu a ten jsem zakrývala zpočátku škvaření. A při zabíjačce, kdy jsme škvařili v kotli polní kuchyně, mám dojem, že na začátku se taky zakrýval víkem.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 12.08.10 16:35
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Esme, opravdu to zkus, sádlo je pak absolutně, ale absolutně bělounké a nemusíš okolo toho stále cválat s vařečkou a míchat. Stejně se nám nikdy na zabíječce nepovedlo v kotli tak jako po menších dávkách v PM.

Sylvie
2302 příspěvků 12.08.10 14:01
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - Spor

Mám s manželem takový spor. Když škvaříme sádlo, manžel má za to, že se musí hrnec přikrýt pokličkou. Já zase že ne. Kdo má pravdu?

esmeralda
4813 příspěvků 12.08.10 08:37
Re: Vyškvaření vepřového sádla v Pomalém hrnci - Ivo,

díky. Už se těším. Ráda zkouším něco nového.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.10 06:36
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - esme,

žádné tipy ani fígle… Nakrájené sádlo dám do pomalého hrnce, nastavím na nižší stupeň a je to. Občas, když jdu okolo, promíchám. Trvá to např. celé dopoledne, ale nepřepaluje se a škvarky jsou stejně zlaté jako při klasickém škvaření na plotně. A to sádlo tak krásně voní!

esmeralda
4813 příspěvků 12.08.10 05:47
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla - Ivo,

v Pomalém hrnci jsem to nikdy nezkoušela, ale vyzkouším. Asi to bude trvat dlouho, ale zase se člověk nemusí starat.
Máš nějaké tipy?

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.10 17:41
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

…a v pomalém hrnci se také nemusí podlévat. :o

esmeralda
4813 příspěvků 11.08.10 10:20
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Tohle se také nemusí podlévat.

casino
4485 příspěvků 11.08.10 08:10
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

jj, nepodlévat, aj tak sa môže :) Ale pokud podlejete troškou vody, nic nepokazíte, celý proces „topení sádla“ urychlíte a tedy ušetříte. Konečně, syrové sádlo přece taky obsahuje vodu, nééé? Akorát že se jí z počátku drží jak klíště :-) …a tady je ta pomazánka od Ivo:Škvarková pomazánka pikant

olda.dosedel
1 příspěvek 11.08.10 05:47
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Nikdy sádlo před škvařením ničim nepodlévat. Začít pomalu na mírném ohni,míchat. Začne se samo pěkně rospouštět a nepřipaluje se.

dag
540 příspěvků 24.02.10 16:15
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

stojím za Casinem

Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.02.10 22:20
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

No já mám skvělé zkušenosti s pomalým hrncem. Škvařím přes noc, ráno sliji, škvarečky dám dopéct do trouby.
Nemusím míchat ani hlídat, spím.

jan.alois
37 příspěvků 22.02.10 21:48
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Já tady čtu jak všichni sádlem míchají a hlídají aby se nepřipálilo. Jednoduché a léty osvědčené škvaření. Nakrájet sádlo na kostky dát do hlubokého pekáče a škvařit v troubě. Postupně odebírat vyškvařený tuk a škvarky nelisovat. Ty tedy škvarky semelu a udělám pomazánku. Hořčice , okurky ,cibulku a vařená vejce zamíchám s mletými skvarky a je hotovo. Mléko na konec ano sůl ne. Doufám že jsem pomohl.

casino
4485 příspěvků 22.02.10 17:14
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Že by nikdo škvarečky nelisoval ? Pravda, ta nyní prodávaná udělátka jsou tak na dvě věci, v lepším případě na jedno použití…:-()
U nás syrové sádlo od masa příliš pečlivě neokrajujeme. Spíše naopak :-) Z vylisovaných škvarků jsou potom ty s „masem“ vyzobány nejdřív. Nejlepší jsou bez chleba!

Ivana-Ch
64 příspěvků 22.02.10 11:27
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Sádlo já ani maminka a ani manželová maminka nikdy nesolíme. Zan těch 50 let co jsem vdaná jsme porazili prasat-většinou dvě do roka-tak ani jeden řezník sádlo nesolil.Ne že by nám ho škvařil,to vžádném případě ,ale bavili jsme se na toto téma. Obě maminky už bohužel mezi námi najsou.

jiricak
2 příspěvky 09.12.09 23:38
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Ja také dobré podlít trochou bílého vína. Škvarky jsou potom lepší.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Petro, dík za vysvětlení. Tady je něco podobného, ale pod jiným jménem.

petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Esmeralda - to jsou takové ty drahé nerezové hrnce - já už je mám straaaašně dlouho, dneska je spousta levnějších náhražek - prostě ty hrnce, které nahřeješ, naakumulují teplo do svého speciálního dna a pak vaří „samy“

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Petro, co je to Zepter?

petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

já dělám sádlo i škvarky v bůčku a odřezků (z makra). V tomhle případě miluju Zepter, do kterého nakrájené kostičky nahážu, pěkně zavřu a jednou za 1/4 hodiny promíchám asi po hodině je to pěkně podušené a pak vezmu obyčejný „mačkač“ na brambory a mačkám a mačkám a mačkám až maximum sádla z kostiček vytlačím a pak je nechám pěkně „doškvařit“ aby chytly zlatavou barvu. Švarky si dám zvlášť sádlo taky a vše používáme v sobotu na chatě na bramborové placky, které děláme přímo na plotně kamen, kde se topí dřevem (jsou to pouze brambory, osolení a malinko mouky na zahuštění - číli úplně suché) - mňam.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Na mě je to moc složité. Sádlo nakoupené u Číňana pokrájím na kostičky a ve vhodné ( ne plastikové ) nádobě dám do mikrovlnky. Ze začátku na plno, později na 30 procent. Rozpuštěné sádlo občas sleji a přecedím. Ke konci se to musí hlídat aby se to nespálilo. Pokud mi zbylé škvarečky nikdo nesežere, udělám z nich pomazánku.

Labužník Bibi
47 příspěvků 07.04.04 21:30
Diky Glamo!

Nastesti jsem holka sikovna a uz jsem si poradila (po obvolani asi 50-ti rezniku:-( a snad se povede. Neni sice nejlevnejsi (kvalitni maso prijde lacinejc), ale co clovek neudela pro zdravou vyzivu:-). Hmm, tak Babi je v Cesku. Hned bych jela taky, ale nejdeiv si musim sehnat praci.
Ale diky Glamo za odpoved, snad se Babi bude mit hezky.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Babi nepomůže.....

protože nemůže! Odejela na nějakou dobu do Česka a má velkou spoustu úplně jiných starostí, než sledovat Labužníka. Bohužel pro nás. Ale začátkem května se zase vrátí a pak se můžeme těšit na její rady a pomoc!
Snad ti, Bibi, někdo jiný poradí také. Nebo budeš mít štěstí a Babi se připojí i z Česka, ale asi opravdu nebude mít kdy.
Tak hodně štěstí při shánění rady i sádla! :-))

Labužník Bibi
47 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi pomoc!

Moc pekny recept, delam to velice podobne. Resp. delavala jsem. Ted delam :,-(lo a skvarky jenom z odrezku a velice zridka. No a to je prave to, kdy chci pozadat o pomoc. Babi, nemas nahodou potuchy kde v Toronte sehnat :,-(lo ke skvareni - na muj dotaz a popis jsem propadla u Polaku, u Cinanu, u mistniho reznika. Specielne mne to zarazilo u Polaku, protze ti prodavaji jak :,-(lo (skvarene), tak skvarky. No treba jenom prodavacka byla blba. Povedlo se mi koupit „pork belly“ - jenomze. Potrebuju ho spoustu (kamaradovi na narozeniny) a kdyz to budu kupovat v malem, tak se nedoplatime. (Prodavaji 20dkg balicky). Diky

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Netušil jsem, Babi...

…že i toto je Tvá parketa. Popsala jsi to naprosto přesně. Já mám odzkoušeno (chci-li mít sádlo se škvarkama k namazaní na chléb) přidat ke škvařícímu se sádlu pár stroužků česneku.

PS: přidal jsem mezi recepty zajímavou škvarkovou pomazánku, kterou děláme každoročně při zabijačce a naše okolí nás o ni okamžitě připraví. Nekontroloval jsem, zda náhodou již v Labužníku nefiguruje a pokud ano, tak se omlouvám.

Eja
3841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Šárko, škvařím sádlo přesně podle Babi / resp. stejně jako Babi/ a opravdu úspěch prakticky zaručen. O sádlo mi ani tak nejde, spíše o dobré škvarky, a ten trik s mlékem doporučuji. Já jen postupně odebírám vyškvařené sádlo, aby se zbytečně nepřepalovalo. Pokud chceš škvarky pikantnější, tak je lze přikořenit krátce před přidáním mléka - já dávám trošičku pepře a trošičku chilli, manžel to má rád. Jen upozorňuji, až přidáš mléko, tak se připrav na dost velký fofr a měj už připravenou děrovanou lžící nebo naběračku, abys stihla škvarečky včas vyndat, měly by mít jen tu správnou zlatavou barvu. Ať se Ti daří.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Šárko, budeš-li pokračovat podle návodu, tak je úspěch zaručen. Začni jenom s kouskem sádla, abys nabyla jistotu :-) Řekla bych však, že u Vás musíš někde koupit sádlo už vyškvařené.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jak na vyškvaření vepřového sádla.

Babi, to je moc pekne. Skoro jak z ucebnice. Jednou to musim prubnout. Dam vedet jak dopadl muj vytvor.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz