Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kroupy namočit ve vývaru do druhého dne. Potom je přivéct k varu a po 1 hodinu je nechat pomalinku probublávat. Slít je, tekutinu vylít a kroupy nechat vystydnout. Maso se sádlem na hrubo dvakrát pomlet. Dobře ho smíchat s kroupami a kořením. Usmažit malou kuličku na ochutnání a je-li nutné, tak směs okořenit podle chuti. Střívka poměrně volně nadít směsí a kadých asi 25 cm je zatočit. Každou druhou klobásku uvázat motouzkem z přírodního materiálu. Klobásky rozvěsit v chladné místnosti na ráhně do průvanu (teplota asi 13°C - 18°C), avšak nemáte-li takovouto místnost, tak běžná pokojová teplota také stačí. Ochutnat jednu klobásku po čtyřech dnech. Máte-li rádi trochu nakyslou chuť, nechejte klobásky na ráhně další tři dny. Máte-li možnost, tak klobásky uudit studeným kouřem a zmrazit je, nebo je jenom zmrazit. Klobásky se mohou smažit, nebo péct (obvykle střívko praskne) a podávají se s brambory, křenem a červenou řepou.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švédské sádlové klobásky - Småländsk Isterband