Recepty - cointreau

Recepty s cointreau  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pomerančový likér Cointreau se vyrábí ve Francii, původ má v Angers. Tento oblíbený aperitiv obsahuje 40% alkoholu z cukrové řepy. Pomáhá i při zažívacích potížích, podobně jako digestiva. Jeho chuť v sobě kombinuje podtóny pomerančové kůry, která v sobě snoubí hořkost kůry i sladkost pomerančů.

 Rady při nákupu

Koupíte ho ve specializovaných obchodech s alkoholem nebo hypermarketech, kde mají větší výběr alkoholu. Podle jeho názvu ho nezaměníte. Cointreau a jeho chuť se odráží i v některých alkoholových nápojích typu Margarita, ten má zajímavou chuť připomínající pomeranče se špetkou kardamonu a muškátového oříšku.

 Využití v kuchyni

Cointreau se pije velmi často v kombinaci s Coca Colou a kostkou ledu. V pokrmech se objevuje servírovaný k ovoci, sýrům, ale i masu, zejména biftečkům. Nakládané ovoce s cointreau je ideální volbou. Tvoří také výborné dochucení mascarpone, které svým aroma dobře koresponduje ve sladké kuchyni, vznikne tak třeba desert z pitáyi, papáji a marakuji.

 Skladování

Cointreau skladujte v suchu, temnu a chladu. Otevřený alkohol dejte do lednice.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Květáková polévka Květáková polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz