Recepty - cointreau

Recepty s cointreau  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pomerančový likér Cointreau se vyrábí ve Francii, původ má v Angers. Tento oblíbený aperitiv obsahuje 40% alkoholu z cukrové řepy. Pomáhá i při zažívacích potížích, podobně jako digestiva. Jeho chuť v sobě kombinuje podtóny pomerančové kůry, která v sobě snoubí hořkost kůry i sladkost pomerančů.

 Rady při nákupu

Koupíte ho ve specializovaných obchodech s alkoholem nebo hypermarketech, kde mají větší výběr alkoholu. Podle jeho názvu ho nezaměníte. Cointreau a jeho chuť se odráží i v některých alkoholových nápojích typu Margarita, ten má zajímavou chuť připomínající pomeranče se špetkou kardamonu a muškátového oříšku.

 Využití v kuchyni

Cointreau se pije velmi často v kombinaci s Coca Colou a kostkou ledu. V pokrmech se objevuje servírovaný k ovoci, sýrům, ale i masu, zejména biftečkům. Nakládané ovoce s cointreau je ideální volbou. Tvoří také výborné dochucení mascarpone, které svým aroma dobře koresponduje ve sladké kuchyni, vznikne tak třeba desert z pitáyi, papáji a marakuji.

 Skladování

Cointreau skladujte v suchu, temnu a chladu. Otevřený alkohol dejte do lednice.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz