Recept Medovník s kandovaným pomerančem - Medovník s kandizovaným pomaračom

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medovník s kandovaným pomerančem - Medovník s kandizovaným pomaračom

Úvod

Tento medovnik ma velmi jednoduchu pripravu, je nenarocny na ingredience, neobsahuje totiz ani vajcia, ani tuk a skvele dlho vydrzi, najlepsie v plechovici na kolaciky. Kandizovany pomaranc a pomarancovy liker mu dodavaju extra sviatocnu - Vianocnu atmosferu.

Postup

V tazsej, vacsej panvici zohrej med na miernom plameni, pridaj cukor, nasekanu kandizovanu pomarancovu koru, citronovu koru, pernikove korenie a 80 ml pomarancoveho likeru Cointreau alebo rumu. Dobre premiesaj kym sa cukor nerozpusti, daj pozor aby zmes nezovrela, lebo medovnik je potom tvrdy!

Do zmesi vmiesaj muku, mandle a prasok do peciva a miesaj kym nie je z toho hustejsie tuhsie cesto. Daj na plech vystlany mastnym papierom a rukami namocenymi v teplej vode roztlac na velkost plechu, medovnik by mal mat cca hrubku 1,5 cm. Daj do chladnicky na hodinku a potom pec asi 15-20 min na 180°C.

Poleva: Zmiesaj praskovy cukor s vodou a likerom a natri na este teply medovnik.

Dobru chut ;-)

Další recepty na Medovník

Recept je z kategorií: Moučníky Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.11.12 vloženo
  • 1535x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g muky
  • 200 g mletych mandli
  • 125 g cukru
  • 200 g medu
  • 3 lyzicky pernikoveho korenia
  • 20 g kandizovanej pomarancovej kory
  • nastruhana kora z ½ citrona
  • 80 ml pomarancoveho likeru (Cointreau) alebo rumu
  • 1 lyzicka prasku do peciva

Poleva:

  • 200 g praskoveho cukru
  • 1 lyzicka vody
  • 3 lyzicky pomarancoveho likeru alebo rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

beatrix1 03.11.12 22:13

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Medovník s kandovaným pomerančem - Medovník s kandizovaným pomaračom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz