Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
beatrix1 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento medovnik ma velmi jednoduchu pripravu, je nenarocny na ingredience, neobsahuje totiz ani vajcia, ani tuk a skvele dlho vydrzi, najlepsie v plechovici na kolaciky. Kandizovany pomaranc a pomarancovy liker mu dodavaju extra sviatocnu - Vianocnu atmosferu.
V tazsej, vacsej panvici zohrej med na miernom plameni, pridaj cukor, nasekanu kandizovanu pomarancovu koru, citronovu koru, pernikove korenie a 80 ml pomarancoveho likeru Cointreau alebo rumu. Dobre premiesaj kym sa cukor nerozpusti, daj pozor aby zmes nezovrela, lebo medovnik je potom tvrdy! Do zmesi vmiesaj muku, mandle a prasok do peciva a miesaj kym nie je z toho hustejsie tuhsie cesto. Daj na plech vystlany mastnym papierom a rukami namocenymi v teplej vode roztlac na velkost plechu, medovnik by mal mat cca hrubku 1,5 cm. Daj do chladnicky na hodinku a potom pec asi 15-20 min na 180°C. Poleva: Zmiesaj praskovy cukor s vodou a likerom a natri na este teply medovnik. Dobru chut ;-)
Další recepty na Medovník
Recept je z kategorií: Moučníky Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medovník s kandovaným pomerančem - Medovník s kandizovaným pomaračom