Recept Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Úvod

U vas pomaly prichadza jar u nas je jesen a vsetko je dozrete.

Postup

1-Prisla mi do ruky purpurova odroda pitaje. Tak ju bolo skoda nevyuzit na krasny desert. (Klasicka je biela s ciernymi jadierkami). Umyli sme ju osupali a pokrajali na platky a pokvapkali stavou z limetky. 2-Su dva druhy papaje zlta a cervena. Podla mna cervena je ovela chutnejsia. Umyli sme ju a osruhali z koze a V struhakom sme ju nakrajali na dlhe sliziky. Tak isto pokvapkali stavou z limetky. Zo zrelej marakuje sme vybrali duzinu a odlozili na stranu. Drvene mandle sme cerstvo o "roastovali" na sucho. 3-V miske sme vymiesali syr mascarpone s pomarancovym liquerom Cointreau... Vsetko sme poskladali a na koniec ozdobili prazenymi mandlami a na jemno nastruhanou korou z limetky...

Recept je z kategorií: Dezertky

Nahlásit recept

  • 02.03.11 vloženo
  • 3559x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • pitaja
  • papaya
  • marakuja
  • mascarpone
  • limetka - štava aj kôra
  • cointreau
  • mandle nasekané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Desert z pitáyi, papáji a marakuji

babi
6360 příspěvků 3.3.11 17:25

Bento, nenarazela jsem na nic…bylo to mysleno naprosto uprimne. I kdyz ovsem jak podotykas, ovoce pokapnute cointreau likerem nikdy nemuze byt na skodu :-)

svato
1446 příspěvků 3.3.11 15:52

Tak to máš, Bento, pravdu. U nás je dostať biela a je to také mierne sladké skoro nič. Škoda, lebo je naozaj krásna.

Bento
794 příspěvků 2.3.11 22:25

Jolana, tazko popisat chut ,pitaja nema velmi silnu chut ja by som skor povedal ako zmes kiwi s jahodami a struktura ako banan. Preto sa velmi tazko prevaza ked je zrela.Je velmi velky rozdiel medzi dozretym na kaktuse a odrhnutym skoro co dostat v obchodich.To je asi problem so vsetkym ovocim … :-?
Babi ty asi narazas na mascarpone s cointreau :?: :lol:

babi
6360 příspěvků 2.3.11 17:47

Bento, Ty musis byt vytecny hostitel…takoveto dobroty :-)

jaga13
399 příspěvků 2.3.11 16:26

Jolanko dík za odkaz, právě jedu do Globusu, třeba se poštěstí, Bento dík za recept :-)

jolana
5068 příspěvků 2.3.11 13:34

..ta purpurova je ozaj krasna..a ako chuti sama o sebe, k comu ma blizko?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz