Recept Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Úvod

U vas pomaly prichadza jar u nas je jesen a vsetko je dozrete.

Postup

1-Prisla mi do ruky purpurova odroda pitaje. Tak ju bolo skoda nevyuzit na krasny desert. (Klasicka je biela s ciernymi jadierkami). Umyli sme ju osupali a pokrajali na platky a pokvapkali stavou z limetky.

2-Su dva druhy papaje zlta a cervena. Podla mna cervena je ovela chutnejsia. Umyli sme ju a osruhali z koze a V struhakom sme ju nakrajali na dlhe sliziky. Tak isto pokvapkali stavou z limetky. Zo zrelej marakuje sme vybrali duzinu a odlozili na stranu. Drvene mandle sme cerstvo o „roastovali“ na sucho.

3-V miske sme vymiesali syr mascarpone s pomarancovym liquerom Cointreau… Vsetko sme poskladali a na koniec ozdobili prazenymi mandlami a na jemno nastruhanou korou z limetky…

Recept je z kategorií: Dezertky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.11 vloženo
  • 2707x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • pitaja
  • papaya
  • marakuja
  • mascarpone
  • limetka - štava aj kôra
  • cointreau
  • mandle nasekané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Desert z pitáyi, papáji a marakuji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 17:25

Bento, nenarazela jsem na nic…bylo to mysleno naprosto uprimne. I kdyz ovsem jak podotykas, ovoce pokapnute cointreau likerem nikdy nemuze byt na skodu :-)

 
svato
1415 příspěvků 03.03.11 15:52

Tak to máš, Bento, pravdu. U nás je dostať biela a je to také mierne sladké skoro nič. Škoda, lebo je naozaj krásna.

 
Bento
794 příspěvků 02.03.11 22:25

Jolana, tazko popisat chut ,pitaja nema velmi silnu chut ja by som skor povedal ako zmes kiwi s jahodami a struktura ako banan. Preto sa velmi tazko prevaza ked je zrela.Je velmi velky rozdiel medzi dozretym na kaktuse a odrhnutym skoro co dostat v obchodich.To je asi problem so vsetkym ovocim … :-?
Babi ty asi narazas na mascarpone s cointreau :?: :lol:

 
babi
6360 příspěvků 02.03.11 17:47

Bento, Ty musis byt vytecny hostitel…takoveto dobroty :-)

 
jaga13
399 příspěvků 02.03.11 16:26

Jolanko dík za odkaz, právě jedu do Globusu, třeba se poštěstí, Bento dík za recept :-)

 
jolana
5064 příspěvků 02.03.11 15:41

http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/pitaya/

 
jolana
5064 příspěvků 02.03.11 13:34

..ta purpurova je ozaj krasna..a ako chuti sama o sebe, k comu ma blizko?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz