Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
U vas pomaly prichadza jar u nas je jesen a vsetko je dozrete.
1-Prisla mi do ruky purpurova odroda pitaje. Tak ju bolo skoda nevyuzit na krasny desert. (Klasicka je biela s ciernymi jadierkami). Umyli sme ju osupali a pokrajali na platky a pokvapkali stavou z limetky. 2-Su dva druhy papaje zlta a cervena. Podla mna cervena je ovela chutnejsia. Umyli sme ju a osruhali z koze a V struhakom sme ju nakrajali na dlhe sliziky. Tak isto pokvapkali stavou z limetky. Zo zrelej marakuje sme vybrali duzinu a odlozili na stranu. Drvene mandle sme cerstvo o "roastovali" na sucho. 3-V miske sme vymiesali syr mascarpone s pomarancovym liquerom Cointreau... Vsetko sme poskladali a na koniec ozdobili prazenymi mandlami a na jemno nastruhanou korou z limetky...
Recept je z kategorií: Dezertky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Desert z pitáyi, papáji a marakuji
Bento, nenarazela jsem na nic…bylo to mysleno naprosto uprimne. I kdyz ovsem jak podotykas, ovoce pokapnute cointreau likerem nikdy nemuze byt na skodu
1437 příspěvků 3.3.11 15:52
Tak to máš, Bento, pravdu. U nás je dostať biela a je to také mierne sladké skoro nič. Škoda, lebo je naozaj krásna.
Jolana, tazko popisat chut ,pitaja nema velmi silnu chut ja by som skor povedal ako zmes kiwi s jahodami a struktura ako banan. Preto sa velmi tazko prevaza ked je zrela.Je velmi velky rozdiel medzi dozretym na kaktuse a odrhnutym skoro co dostat v obchodich.To je asi problem so vsetkym ovocim …

Babi ty asi narazas na mascarpone s cointreau
Bento, Ty musis byt vytecny hostitel…takoveto dobroty
Jolanko dík za odkaz, právě jedu do Globusu, třeba se poštěstí, Bento dík za recept
5068 příspěvků 2.3.11 15:41
http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/pitaya/
5068 příspěvků 2.3.11 13:34
..ta purpurova je ozaj krasna..a ako chuti sama o sebe, k comu ma blizko?