Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Formu, nejlépe na biskupský chlebíček vyložíme fólií. Cukr zkaramelizujeme, zalijeme pomerančovou šťávou a pivem. Přidáme koření a likér. Povaříme až se tekutina trochu zredukuje. Necháme vychladnout. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mascarpone a ušlehanou šlehačku. Želatinu si připravíme podle návodu na balení a vmícháme do krému. Dochutíme pivním likérem a šťávou z pomeranče. Piškoty namáčíme krátce v "pivní marinádě" a skládáme do formy. Potřeme krémem. Tak pokračujeme až spotřebujeme krém. První a poslední vrstva jsou piškoty. Dáme alespoň na 6 hodin do lednice. Před podáváním vyklopíme z formy, stáhneme fólii. Maliny, mohou být i mražené ohřejeme s trochou vody a cukrem. Odstavíme, přidáme citronovou šťávu. Tiramisu nakrájíme na plátky, velikost určíme podle počtu jedlíků a podáváme s malinami. Pocukrujeme. Místo pivního likéru, který asi nikdo doma nemá, můžeme použít Cointreau. Tiramisu se dá samozřejmě připravit v misce, potom se jenom vykrajuje. Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tiramisu - nejen pro milovníky piva