Recept Génoise dort s jarním ovocem pro maminky

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Génoise dort s jarním ovocem pro maminky

Postup

Předehřát troubu na 180°C. vymastit 21cm dortovou formu, vyložit její dno pečícím papírem vystřiženým do kruhu podle dna formy a pomastit papír. Třikrát přesýt mouku se solí a dát ji stranou. Vložit vejce a cukr do mísy a našlehat je pomocí elektrického šlehače asi po 10min., až je směs hustá a světlá. Přesýt mouku do mísy s vejci a jemně ji do nich vložit. Těstem naplnit připravenou formu. Péct ve střední části trouby po 30-35min. (každá trouba peče jinak), nebo až špejle zapíchnutá do středu dortu je po vyjmutí čistá. Nechat dort vychladnout ve formě po 5min. před vyklopením na mřížku. Odloupnout papír a nechat dort úplně vychladnout. Opatrně rozkrojit dort horizontálně na dvě placky. Položit spodní na servírovací mísu řeznou stranou nahoru a pokapat ji likérem. Pokapat likérem i řeznou stranu druhé placky. Vložit šlehačku s vanilkovým cukren do mísy a našlehat ji do kopečků. Rozetřít 2/3 šlehačky na plát dortu položeného na míse, poskládat nahoru část ovoce a přikrýt duhým plátem dortu. Dort potřít šlehačkou a na ni navršit zbytek ovoce. Posypat vše oříšky. Potřít povrch ovoce glazůrou z marmelády. P.S.: Pro ty, co nechtějí přidávat kalorie k jinak lehkému dortu (žádné máslo !), mohou zaměnit šlehačku za nízkotučný jogurt v řeckém stylu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PODÁVAT S ÚSMĚVEM A LÁSKOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 07.05.03 vloženo
  • 7195x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • máslo na vymazání formy
  • 175g přesyté mouky
  • špetka soli
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 115g jemného krystalového cukru
  • 90ml pomerančového likéru jako je Cointreau, Curacao, nebo Grand Marnier (pro ty co nechtějí alkohol, tak stejné nmožství pomerančové šťávy)
  • Náplň:
  • 600ml šlehačky
  • 4 lžíce vanilkového cukru (cukr smíchaný s vanilkovým)
  • 450g čerstvého, měkkého ovoce jako je rybíz, maliny, borůvky, třešně, jahody, ostružiny atd.
  • 150g oloupaných pistáciových, nebo jiných oříšků, i mandlí, na jemno posekaných
  • 4 lžíce meruňkové zavařeniny, ohřáté a přepasírované (je-li příliš hustá, tak ji zředit trochou likéru)

Doporučená příloha

  • Dezertní, nebo šumivé víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Génoise dort s jarním ovocem pro maminky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz