Recept Mandarinky s badyánem a skořicí

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mandarinky s badyánem a skořicí

Úvod

Tento osvěžující dezert, jemně ochucený kořením, je ideální tečkou za slavnostním pokrmem. Svojtka - Vše o koření

Postup

Víno, cukr, badyán a skořici vložíme do kastrolu. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a dáme do kastrolu spolu s citronovou kůrou. Přivedeme do varu, stáhneme plamen a dusíme 10 minut. Necháme vychladnout a vmícháme cointreau. Mandarinky oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Některé rozkrojíme napůl a naaranžujeme na skleněnou mísu. Zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=5074&l=Danda

Recept je z kategorií: Ovocné saláty

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 6048x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku sladkého dezertního vína
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 6 badyánů
  • 1 celá skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 tenký proužek citronové kůry
  • 2 lžíce cointreau
  • 12 mandarinek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mandarinky s badyánem a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz