Recept Mandarinky s badyánem a skořicí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mandarinky s badyánem a skořicí

Úvod

Tento osvěžující dezert, jemně ochucený kořením, je ideální tečkou za slavnostním pokrmem.
Svojtka - Vše o koření

Postup

Víno, cukr, badyán a skořici vložíme do kastrolu.
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a dáme do kastrolu spolu s citronovou kůrou.
Přivedeme do varu, stáhneme plamen a dusíme 10 minut.
Necháme vychladnout a vmícháme cointreau.
Mandarinky oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Některé rozkrojíme napůl a naaranžujeme na skleněnou mísu. Zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet.

foto

Recept je z kategorií: Ovocné saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 4175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku sladkého dezertního vína
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 6 badyánů
  • 1 celá skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 tenký proužek citronové kůry
  • 2 lžíce cointreau
  • 12 mandarinek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mandarinky s badyánem a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz