Recept Nakládané pomeranče s cointreau

Taiwanská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Pomeranče důkladně oloupeme (včetně bílé slupky pod kůrou). Dužninu pak nakrájíme na plátky silné zhruba 1 cm. Popřípadě odstraníme pecičky. 2. Cukr svaříme s 250 ml vody na středním ohni bez pokličky za stálého míchání tak, aby vznikl hustý sirup. Odstavíme a necháme vy­chladnout. 3. Přidáme plátky pomeranče a likér, vše dů­kladně promícháme, přelijeme do mísy a přes noc necháme v ledničce. 4. Marinování by však nemělo být kratší než 12 hodin. Pomerančové plátky pak napícháme na ozdobné jehly a dezert pokapeme trochou ovocné šťávy s likérem. Tip: Pomerančovou kůru, (z chemicky neošetřených plodů) můžeme škrabkou oloupat na nudlič­ky. Ty pak v marinádě krátce povaříme a dezert jimi nazdobíme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 08.10.01 vloženo
  • 5912x zobrazeno

Čas přípravy

  • 12,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké pomeranče
  • 100 g hnědého cukru
  • 175 ml likéru cointreau

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládané pomeranče s cointreau

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Karbanátky Karbanátky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz