Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Taiwanská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Pomeranče důkladně oloupeme (včetně bílé slupky pod kůrou). Dužninu pak nakrájíme na plátky silné zhruba 1 cm. Popřípadě odstraníme pecičky. 2. Cukr svaříme s 250 ml vody na středním ohni bez pokličky za stálého míchání tak, aby vznikl hustý sirup. Odstavíme a necháme vychladnout. 3. Přidáme plátky pomeranče a likér, vše důkladně promícháme, přelijeme do mísy a přes noc necháme v ledničce. 4. Marinování by však nemělo být kratší než 12 hodin. Pomerančové plátky pak napícháme na ozdobné jehly a dezert pokapeme trochou ovocné šťávy s likérem. Tip: Pomerančovou kůru, (z chemicky neošetřených plodů) můžeme škrabkou oloupat na nudličky. Ty pak v marinádě krátce povaříme a dezert jimi nazdobíme.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nakládané pomeranče s cointreau