Recept Ryba s citronovo-hořčicovou omáčkou v pomalém hrnci

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ryba s citronovo-hořčicovou omáčkou v pomalém hrnci

Úvod

Jednoduché a téměř bezpracné rybí jídlo vhodné na využití zbytků ryb. Ovšem chutově žádný zvláštní zážitek.

Postup

Rybu nakrájejte na kousky a dejte je do pomalého hrnce.

V misce smíchejte ostatní zbylé složky a nalejte je na rybu v hrnci.

Vařte pod pokličkou na LOW asi 2-3 hodiny - záleží na druhu ryb.

Recept je z kategorií: Maso Ryby

Nahlásit recept

  • 10.05.12 vloženo
  • 3454x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g rybích filetů
  • ½-1 PL dijonské hořčice
  • 4 KL rozpuštěného másla
  • 1-2 KL citronové štávy
  • špetka soli

Doporučená příloha

  • Rýže a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 10.05.12 15:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Ryba s citronovo-hořčicovou omáčkou v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Uživatel je onlineZuzka1973
2239 příspěvků 12.05.12 10:30

Netřeba se omlouvat… :kytka:
Já ti totiž prozradím, že bývám podobný střelec, jako ty :mrgreen:
Kolikrát jen tak něco přelítnu očima a aniž bych „koukla mezi řádky“, taky „vystřelím“ :mrgreen:
Takže v pohodě a navíc: nejsem urážlivý tvor… a pokud je třeba, umím uznat i omyl. No, a v opačném případě se místo hádky snažím vysvětlit věc z mého pohledu…
Navíc omluvu dlužím i já: byla jsem v odpovědi pro tebe docela rýpavá, ač se tomu vždy raději snažím vyhnout, takže i já se omlouvám :kytka:
Můžu si za to sama: měla jsem se doslovně vyjádřit už v prvním komentáři a nemuselo dojít k tomuto nedorozumnění 8)

 
Eja
3831 příspěvků 12.05.12 10:13
Makronky

já to tušila, ani to „f“ :mavam: :mrgreen:

 
casino
4480 příspěvků 12.05.12 10:09

Jo, jo, Ejo, může být i „f“ :) :mrgreen:

Zuzka1973,
omlouvám se :oops: 8)
…s tou třetí Grácií jsem se, s grácií sobě vlastní, evidentně spletl :)

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2239 příspěvků 12.05.12 09:10

Casino, kdybys četl můj příspěvek pořádně, píši:

  1. tip na rychlovku… rozuměj: TIP na zpracování třeba i obyčejného rybího file, což tam i zmiňuji a:
  2. File u mně rychlovka rozhodně je!


Rozhodně bych ho nedělala 3 hodiny… tři hodiny nedusím ani kapra vcelku ;) (Nemám totiž ten pomalý hrnec)
Je tam snad někde napsáno, že jsou ty tři hodiny povinné? Naopak: autor píše: záleží na druhu ryb…
No, a já si ten „tip na rychlovku“ převzala s ohledem na čas zpracování obyčejného file… což (znovu opakuju) - opravdu rychlovka je!

Místo nimrání se ve slovíčkaření by sis měl najít něco smysluplnějšího, nebo se alespoň naučit pořádně číst :nevim:

EDIT: Jo, můžeš namítnout, že jde o recept do speciálního hrnce… tak raději i předem odpovím: Nikde jsem nenalezla zmínku, že použití toho hrnce je povinné :nevim:
Já ho ani nemám… proto musím předem počítat s klasickou úpravou, která pod pokličkou na pořádné pánvi vážně i nadále zůstává rychlovkou, zvlášť, když opravdu hodlám použít obyčejné file…

Více nemám co dodat… ale netušila jsem, že zde je striktně přikázané doslovné dodržování v návodu 8o
Myslím, že autorovi je fuk, jestli to uvařím ve stejné nádobě jako on, nebo v jiné :nevim: A jistě mu je i fuk, jak dlouho to budu dusit…
Tak nevím, proč to tak moc leží na srdci tobě? :kytka:

Příspěvek upraven 12.05.12 v 09:35

 
Eja
3831 příspěvků 12.05.12 04:16
Rychlovka

to přeci je :mrgreen: a občas ji dělám…rybku osolím pokapu citronovou šťávou, hodím na pánev s oliváčem, pár minutek po každé straně,rybku přendám na talíř, výpek odvařím trochou bílého vína, přidám dijonskou hořčici, minutku provařím, přeleju rybku na talíři, přihodím trochu nějakého zeleného lupení a je hotovo, je to fakt rychlé :mavam:
Makronky, to písmenko v posledním slůvku myslíš jako jaké…f ??? :mrgreen:

 
casino
4480 příspěvků 11.05.12 23:58

Na Labu je pár kolegyní které mají dar vyjadřovat se půvabně v náznacích a přitom humorně. Myslím, že Zuzka1973 je třetí Grácie :)
Kdo jiný by u jídla jehož příprava trvá 3 hodiny napsal: Mně to náhodou jako rychlovka přijde jako dobrý tip…
No, jen doufám, že autorka této slovní hříčky si ponechá jakousi tajemnost a nebude vysvětlovat, jak je to s absencí písmenka v posledním slůvku… :mrgreen:

A tento recept?
Každý můžeme mít někdy slabší chvilku… ;)

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2239 příspěvků 11.05.12 12:21

Mně to náhodou jako rychlovka přijde jako dobrý tip…
Zvlášť třeba pro mně, protože podle ingrediencí bych mohla mít jistotu, že to sní i ostatní z rodiny - dostat do nich file je nadlidský úkon, jenže mi ho pořád vozí teta po celých balíkách :nevim:
Zatím jediné, jak jsem to do nich nacpala, tak byly karboše nebo na zázvoru nebo kari, jinak ho nesní :nevim:
A toto bych právě tipla, že by mi mohlo pomoct zase kus do nich dostat tak, aby neremcali ;)

 
spiser
717 příspěvků 11.05.12 12:09
Ryba v PH.

Já jsem fakticky cekal ze nekdo bude reagovat jako Parles. Recept jsem zverejnil protoze je velmi jednoduchý, ryba takto upravená dobrá je. Jen jsem nechtel aby nekdo cekal ze je to extra zvlástní jídlo. Zádnou normu receptu nemám, jsou mesíce kdy Labuzníka vubec neotevru.
Nemohu ríct ze by se to nepovedlo a delal jsem to dvakrát. Je to tak jednoduché ze se to proste nemuze nepodarit.
Recepty mi nedocházejí, mám celé spousty receptu, zvlást na pomalý hrnec. Problém je v tom, ze v mnoha zemích, jako treba v Cesku, se ingredience nedají sehnat. Proto recepty nehodlám zverejnovat.
Parlesi dekuji za uzitecnou kritiku a slibuji mu ze se budu snazit polepsit!
Spiser.

 
parles
302 příspěvků 11.05.12 00:24

No to mě tedy dostalo! Pokud to není chuťově žádný zvláštní zážitek, tak tedy Spisere nechápu, co tě pudí, abys to sem vložil. Máš tady plno výborných receptů a teď tohle! Taky se mi občas něco nepovede, ale to si nechávám pro sebe. Nebo máš nějakou normu na počet vložených receptů a ty dobré už ti docházejí? :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz