Recept Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou

Postup

Na pánvi na oleji orestujte cibuli do chrupava a dejte ji stranou.
Rybu nakrájejte na vetsí kousky, osolte, opeprete a obalte ji v mouce. Na jiné pánvi rozehrejte máslo a na nem rybu usmazte do zlatova; asi 3 minuty po kazdé strane.
V kastrolku rozehrejte trochu oleje, na nem jen zkrátka orestujte horcici, prilejte smetanu a citronovou stávu. Nechte varit velmi mírným varem az omácka zhoustne. Vmíchejte do ni kapary a ochutte solí a peprem.
Na talíre rozdelte osmazenou cibuli, na ni polozte usmazenou rybu a dokola nalejte omácku.
Podávejte se ctvrtkami brambor posypaných tymiánem a pecenými v troube ale lze podávat i s rýzí nebo testovinami.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.03.08 vloženo
  • 6150x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z pangasia, ca. 600-800 g
  • psenicná mouka na obalení
  • sul
  • pepr
  • ca. 50 g másla
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • ½ l smetany ke slehání
  • 3 PL dijonské horcice
  • 2 PL kapar
  • 1 PL citronové stávy
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jasonka
16 příspěvků 06.08.13 13:40

Super recept, vařím opakovaně. Kapary dávám ty větší a nakrájím je. Je to lepší, než s malýma.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Použili jsme recept pro hlavní chod slavnostního menu , moc jsme si pochutnali a sklidili jsme velkou pochvalu. Díky za recept.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou. Jandule.

Jandule, tech 600-800 g se týká ryby. U mouky váha není udaná, proste jen tolik, kolik je treba na obalení. Ale i tak - díky za komentár.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Jeníčku, prosím, oprav dávkování mouky, vloudila se Ti tam nula navíc. Při nejlepší vůli nevím, jak na 4 filety naplácat cca 3/4 kg mouky. Stane se, ale přišla jsem na to tak, že ten recept zítra realizuji - čili moc zaujal.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Tak na to pojďme společně nereagovat…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Řekla bych, máme veš v „kožiše“. Říká si gertrud, všechno vaří 12 hodiny v PH na low a do všeho cpe ocet. Prudí po tom octu samozřejmě kysele.

 
gertrud
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Já to dělám 12 hodin v PH na LOW a nikdy to není syrové nebo mazlavé. Chce i několi lžic octa. Je to pak křehčí.
Takto pangase připravují ve Spojených státech amerických.
Odtud je totiž původní recept. Několikrát jsem to tam jedla.
Děti také mají virozu a je jim moc těžko .
Zdravím G.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Já mel pangasia zatím jen nekolikrát. Je to zde pomerne nová ryba. Vzdy byly filátka tak tenká, ze ty tri minuty po kazdé strane byly skoro az moc. Tady zálezí na tloustce filetu.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou. - Bono

Ne, určitě to bylo syrové. Také jsme nedávno pangase strkali zpátky do trouby, ale už to nebylo ono. Chce to, jak píše handule, upravovat trochu déle.
Já dnes pracuji. Přes Velikonoce jsem ležela s angínou a manžel měl na starosti 4 děti + celý barák. Tož to jdu po něm uklidit. I když, jak se dívám, zase to tak strašné není.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou., Boní

Já pangase upravuju určitě déle než těch cca 6 min. Filety které kupuju jsou takové " naducanější " a mazlavý střed také nemáme rádi.
Papa, dnešní nepracující..hi.hi.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou.

Je to krásný recept a musí to být moc dobré. Omáčku použiji někdy i na lososa, zdá se mi vhodná.
Jen jsem se chtěla zeptat všech, kteří mají zkušenost s úpravou pangase… Jak dlouho ho opékáte? Mně totiž těch 6 minut (3+3) připadá málo, protože se mi už párkrát při rychlém opékání stalo, že bylo maso uprostřed jakoby syrové a děti se na to tvářily a ani nedojedly. Proto ho tepelně upravuji podstatně déle. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo tak má ta ryba vlastně uvnitř vypadat? Ani mně ty mazlavé středy totiž nechutnaly…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz