Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na pánvi na oleji orestujte cibuli do chrupava a dejte ji stranou. Rybu nakrájejte na vetsí kousky, osolte, opeprete a obalte ji v mouce. Na jiné pánvi rozehrejte máslo a na nem rybu usmazte do zlatova; asi 3 minuty po kazdé strane. V kastrolku rozehrejte trochu oleje, na nem jen zkrátka orestujte horcici, prilejte smetanu a citronovou stávu. Nechte varit velmi mírným varem az omácka zhoustne. Vmíchejte do ni kapary a ochutte solí a peprem. Na talíre rozdelte osmazenou cibuli, na ni polozte usmazenou rybu a dokola nalejte omácku. Podávejte se ctvrtkami brambor posypaných tymiánem a pecenými v troube ale lze podávat i s rýzí nebo testovinami.
Recept je z kategorií: Ryby
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pangasius s hořčicovou kaparovou omáčkou
16 příspěvků 6.8.13 13:40
Super recept, vařím opakovaně. Kapary dávám ty větší a nakrájím je. Je to lepší, než s malýma.
Použili jsme recept pro hlavní chod slavnostního menu , moc jsme si pochutnali a sklidili jsme velkou pochvalu. Díky za recept.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandule, tech 600-800 g se týká ryby. U mouky váha není udaná, proste jen tolik, kolik je treba na obalení. Ale i tak - díky za komentár.
Jeníčku, prosím, oprav dávkování mouky, vloudila se Ti tam nula navíc. Při nejlepší vůli nevím, jak na 4 filety naplácat cca 3/4 kg mouky. Stane se, ale přišla jsem na to tak, že ten recept zítra realizuji - čili moc zaujal.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak na to pojďme společně nereagovat…
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Řekla bych, máme veš v „kožiše“. Říká si gertrud, všechno vaří 12 hodiny v PH na low a do všeho cpe ocet. Prudí po tom octu samozřejmě kysele.
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Já to dělám 12 hodin v PH na LOW a nikdy to není syrové nebo mazlavé. Chce i několi lžic octa. Je to pak křehčí.
Takto pangase připravují ve Spojených státech amerických.
Odtud je totiž původní recept. Několikrát jsem to tam jedla.
Děti také mají virozu a je jim moc těžko .
Zdravím G.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Já mel pangasia zatím jen nekolikrát. Je to zde pomerne nová ryba. Vzdy byly filátka tak tenká, ze ty tri minuty po kazdé strane byly skoro az moc. Tady zálezí na tloustce filetu.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ne, určitě to bylo syrové. Také jsme nedávno pangase strkali zpátky do trouby, ale už to nebylo ono. Chce to, jak píše handule, upravovat trochu déle.
Já dnes pracuji. Přes Velikonoce jsem ležela s angínou a manžel měl na starosti 4 děti + celý barák. Tož to jdu po něm uklidit. I když, jak se dívám, zase to tak strašné není.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Já pangase upravuju určitě déle než těch cca 6 min. Filety které kupuju jsou takové " naducanější " a mazlavý střed také nemáme rádi.
Papa, dnešní nepracující..hi.hi.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to krásný recept a musí to být moc dobré. Omáčku použiji někdy i na lososa, zdá se mi vhodná.
Jen jsem se chtěla zeptat všech, kteří mají zkušenost s úpravou pangase… Jak dlouho ho opékáte? Mně totiž těch 6 minut (3+3) připadá málo, protože se mi už párkrát při rychlém opékání stalo, že bylo maso uprostřed jakoby syrové a děti se na to tvářily a ani nedojedly. Proto ho tepelně upravuji podstatně déle. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo tak má ta ryba vlastně uvnitř vypadat? Ani mně ty mazlavé středy totiž nechutnaly…