Recept Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Úvod

Tak nevím, tohle není recept, spíš návod na zužitkování zbytků, i když základ pochází z kuchyně Alfonse Schubecka :-)
Recept jsem si moc nepamatovala, spíš hotové jídlo na talíři, ale i tak byla kombinace chutí příjemná a maso pečené s hořčicí výborné.

Postup

Hovězí bok opečeme na lžíci sádla a s morkovými kostmi uvaříme klasický hovězí vývar.
Měkké maso vyndáme a necháme vychladit.
Nakrájíme na 1cm plátky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme trochu chilli a pomažeme hořčicí, pomazanou stranou položíme do polohrubé mouky, pomažeme druhou stranu a i tu obalíme v mouce.
V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přidáme plátky masa a pomalu na mírném ohni opečeme po obou stranách do zlatohněda. Tuku na opékání použijeme minimum.

Řepu a jablko nakrájíme na kostky.
Zelené listy polijeme zálivkou, lehce promícháme, aby se všechny v zálivce obalily, přidáme kostičky řepy a jablka a znovu lehce promícháme.

Oloupaný brambor nakrájíme na kousky a uvaříme v hovězím vývaru doměkka. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Dochutíme.

Celer oloupeme a nakrájíme plátky 2mm. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky celeru osmažíme dozlatova.
Necháme odsát přebytečný tuk na kuchyňské utěrce.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 1603x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h+30min

Ingredience

  • Uvařené přední hovězí z polévky
  • 3 morkové kosti (nemusí být)
  • hrubozrnná hořčice
  • sůl
  • pepř
  • chilli (podle chuti)
  • polohrubá mouka
  • lžíce sádla na smažení.
  • Vařená nebo pečená červená řepa
  • jablko
  • dvě hrsti natrhaných zelených salátů
  • zálivka vinaigrette.
  • Velký brambor
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • hovězí vývar.
  • Celer
  • olej na smažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.01.16 20:27

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3815 příspěvků 12.01.16 09:48

@gmp tak si dej místo něj ten cerel :mrgreen: :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 11.01.16 21:13
-

Zase špenát!!!

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 10.01.16 21:41

@daduuja Ten celer nevynechám určitě :palec:

 
daduuja
1139 příspěvků 10.01.16 21:36

@Zuzka1973 přesně tak jsem to vyřešila, polévka s drožďovými knedlíčky a toto :-)
Stačila by i jen bramborová kaše nebo vařený brambor, ale měla jsem zbytek špenátu…, Salát to příjemně osvěžil, byl to takový dietní oběd, ale kupodivu všem chutnalo :-)
Jen bych nevynechala ty celerové chipsy, jsou zachvilku, nasládlé a křupavé… :mavam:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 10.01.16 20:54

Mně se to moc líbí… kolikrát zbude toho masa z polévky na dva talíře moc a když jsme jen dva, tak když s tím budu předem počítat, je postaráno při jednom i o druhý chod :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz