Recept Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Úvod

Tak nevím, tohle není recept, spíš návod na zužitkování zbytků, i když základ pochází z kuchyně Alfonse Schubecka :-)
Recept jsem si moc nepamatovala, spíš hotové jídlo na talíři, ale i tak byla kombinace chutí příjemná a maso pečené s hořčicí výborné.

Postup

Hovězí bok opečeme na lžíci sádla a s morkovými kostmi uvaříme klasický hovězí vývar. Měkké maso vyndáme a necháme vychladit. Nakrájíme na 1cm plátky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme trochu chilli a pomažeme hořčicí, pomazanou stranou položíme do polohrubé mouky, pomažeme druhou stranu a i tu obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přidáme plátky masa a pomalu na mírném ohni opečeme po obou stranách do zlatohněda. Tuku na opékání použijeme minimum. Řepu a jablko nakrájíme na kostky. Zelené listy polijeme zálivkou, lehce promícháme, aby se všechny v zálivce obalily, přidáme kostičky řepy a jablka a znovu lehce promícháme. Oloupaný brambor nakrájíme na kousky a uvaříme v hovězím vývaru doměkka. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Dochutíme. Celer oloupeme a nakrájíme plátky 2mm. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky celeru osmažíme dozlatova. Necháme odsát přebytečný tuk na kuchyňské utěrce.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 1778x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h+30min

Ingredience

  • Uvařené přední hovězí z polévky
  • 3 morkové kosti (nemusí být)
  • hrubozrnná hořčice
  • sůl
  • pepř
  • chilli (podle chuti)
  • polohrubá mouka
  • lžíce sádla na smažení.
  • Vařená nebo pečená červená řepa
  • jablko
  • dvě hrsti natrhaných zelených salátů
  • zálivka vinaigrette.
  • Velký brambor
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • hovězí vývar.
  • Celer
  • olej na smažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.01.16 20:27

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí maso z polévky pečené s hořčicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3848 příspěvků 12.01.16 09:48

@gmp tak si dej místo něj ten cerel :mrgreen: :mavam:

gmp
1603 příspěvků 11.01.16 21:13
-

Zase špenát!!!

Zuzka1973
2295 příspěvků 10.01.16 21:41

@daduuja Ten celer nevynechám určitě :palec:

daduuja
1144 příspěvků 10.01.16 21:36

@Zuzka1973 přesně tak jsem to vyřešila, polévka s drožďovými knedlíčky a toto :-)
Stačila by i jen bramborová kaše nebo vařený brambor, ale měla jsem zbytek špenátu…, Salát to příjemně osvěžil, byl to takový dietní oběd, ale kupodivu všem chutnalo :-)
Jen bych nevynechala ty celerové chipsy, jsou zachvilku, nasládlé a křupavé… :mavam:

Zuzka1973
2295 příspěvků 10.01.16 20:54

Mně se to moc líbí… kolikrát zbude toho masa z polévky na dva talíře moc a když jsme jen dva, tak když s tím budu předem počítat, je postaráno při jednom i o druhý chod :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz