Recepty - klaso

Recepty s klasem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Klaso je výrobek obilné bílkoviny patřící do zdravé výživy vhodný nejen pro vegetariány, ale i pro diabetiky, díky svému nulovému obsahu cholesterolu. Klaso má vysoký obsah bílkovin, takže se jím dá nahradit maso. Požíváním klaso výrobků předejdete srdečně-cévnímu onemocnění. Lahůdka z obilných bílkovin onemocnění zároveň slouží jako prevence rakoviny. Klaso má obvykle světle hnědou barvu.

 Rady při nákupu

Klaso najdete v každém supermarketu a v obchodech se zdravou výživou. Klaso výrobků existuje celá řada, zakoupíte je v podobě polotovarů jako předsmažených řízků, klobás, sekané nebo v umělém střívku, určenému k dalšímu použití. Dále klaso lahůdkové a jemné vhodné k další tepelné úpravě.

 Využití v kuchyni

Klaso můžete nakrájet na plátky a osmahnout na pánvi s olejem, poté je přidat k hnědým nebo červeným omáčkám nebo do číny jako náhražku masa - klaso stačí vložit do horké omáčky a chvilku povařit. Z umletého klasa lze udělat i sekanou nebo karbanátky. Také ho můžete použít k dušeným pokrmům a do salátů.

 Skladování

Skladujeme v chladničce po maximální dobu 30 dnů, po otevření spotřebujeme do 3 dnů.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz