Recept Vtáčie mlieko - originál
jitka6 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
3/4l mlieka uvaríme v 3l hrnci,kým sa prevára zo štyroch bielok vyšľaháme tuhý sneh s 1pl. cukru.Keď mlieko zovrie s veľkou lyžicou vhadzujeme kôpky snehu do vriaceho mlieka a asi 2 minuty z oboch strán obvaríme a ihneď vyberieme do pripravenej misy.Zvyšok mlieka t.j. 1/4 zmiešame so štyroma žľtkami,vanielkovým cukrom,4 pl.kryšt.cukru a 1/2 balíčku zlatého klasu ,to všetko vlejeme do prevareného mlieka a povaríme do zhustnutia. Po zhustnutí nasypeme sneh na vtačie mlieko a necháme vychladnúť. Čím studenšie tým chutnejšie ale nevylučuje sa kozumovať aj teplé. Mlieko neustále miešať aby sa nám nepripálilo.
Recept je z kategorií: Teplé nealko
- 06.05.06 vloženo
- 87364x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minĂşt
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1l mlieka,4 vajcia,5 pol.lyžíc kryštal.cukru,1 vanielokvý cukor, 1/2 balíčka zlatého klasu.
Doporučená příloha
Môžete posypať škoricou.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku17.1.11 22:28
Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie
vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku
z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo
lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame
na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut
Diskuse k receptu Vtáčie mlieko - originál
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vtáčie mlieko - originál
1 příspěvek 30.1.18 09:50
Som sice rocnik ktorý nie je v rubrike ani uvedeny, ale vtacie mlieko u nas nikdy nebol puding, to znamena, že ked vidim v prispevkoch zlaty klas alebo podobne „ingrediencie“ ktore su vydavané za originalne recepty… teda recepty od babicky, tak predpokladam ze su to socialisticke babicky. Vtacie mlieko bolo vtacim mliekom hlavne preto, že bolo zahustene vajecnym žltkom, a na prípravu vtacieho mlieka z litra mlieka bolo potrebných 6-8 vajec ( podla velkosti). Pomale varenie nad parou, bez akychkolvek hrudiek a zrazenin. Inak postup skoro u vsetkych receptov je rovnaky, teda az na tu skrobovu nahrazku.
1 příspěvek 13.8.13 16:38
V ČR nieje zlatý klas nahradila som ho pudingom na dukátové buchtičky a chudí to výborne…teraz som dorobila vtáčie mlieko a jedno vypila teplé a už sa nemožem dočkat kedy vychladné. Dakujem za recept chutí to výborne

jolanko a wydro, krasa a jak jednoducha
pripomina znacne pomerne slozitejsi dva
francouzske deserty http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a http://www.labuznik.com/…-a-la-neige/
wydri, nemohu jinak, nez opet komentovat pekne fotecky s Tvym Davidkem…Ty jsi tedy naprosto vzorova babicka
David mel dnes slibeny k veceri „bily buchty na rybniku“ . Pry si z nej delam legraci, ze zadny bily buchty nejsou ! Jen do toho koukal a pak to do nej jelo !
zes to sem vlozila. Ja bych
nevedela, jak to nazvat, u nas se tomu rikalo vogelmühle .
U nas se to opravdu dela co ja pamatuju. Je to pro deti jako stvoreny! Jolano, super recept
Příspěvek upraven 02.12.11 v 23:20
5068 příspěvků 17.1.11 22:28
Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Já mám recept na dort Ptačí mléko, naposledy jsem ho pekla asi před 20 lety. Je na čase si ho oprášit. Až budu mít čas tak ho sem napíšu.
S pozdravem
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Jitko, milion díků. Na tuhle dobrůtku z dětství jsem už docela zapomněla. Hned zítra se do ní pustím.
goralko díky, já kupuji klasický bramborový škrob a tohoto výrobku jsem si nikdy nevšimla.
273 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo je to výrobok Dr Oetkera, ináč klasický ofarbený a navoňaný kukuričný škrob
Jitko, prosím, co je ten zlatý klas?