Recept Barevný talíř z Indonésie - Gado gado

(Hodnoceno 1x) babi Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí, brambory, kukuřici, mrkev a fazolky každé zvláš napařit nebo uvařit "na zub". Brambory nakrájet na 1/4. Vše naskládat na mísu a Gado gado podávat s miskou arašidové omáčky. Arašidová omáčka: Všechno až na kokosové mléko smíchat v kastrolku a přivéct do varu. Snížit teplotu a míchat do mírného zhoustnutí. Přilít kokosové mléko a vše nechat prohřát. Podávat v misce. TIP: Pokrm je vhodný jak při pokojové teplotě, tak studený. Gado gado znamená míchat míchat, což je tak, jak se tento salát v Indonésii podává. Každý si vezme, co chce a pokape si to omáčkou. Pokrm je vhodný k lehkému zakousnutí podávaný s krevetkovými krekry (koupila jsem je v Globusu), nebo jako větší chod s rýží a dalším chodem z masa.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 09.01.07 vloženo
  • 8681x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 320 g na jemno nastrouhaného čínského zelí
  • 320 g baby brambůrek
  • 500 g kukuřičných klasů nakrájených na tlusté plátky, nebo miniaturních
  • 200 g zelených fazolek rozkrojených napůl
  • 180 g mrkve na tenké plátky nakrájená
  • 260 g asi 2 libanonské okurky (hadí) nakrájené diagonálně na plátky
  • 1 malý asi 800 g ananas, oloupaný a ns hrubo pokrájený
  • 160 g sójových klíčků
  • 150 g v oleji smaženého pevného tofu, osušeného na ubrousku a na hrubo nakrájeného
  • 4 na tvrdo uvařená vejce rozkrojená napůl
  • Arašidová omáčka (sambal kacang):
  • 375 g na hrubo rozmixovaných syrových arašidů bez slupky
  • 250 g kuřecího vývaru
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička sambal oelek
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • 2 lžičky palmového cukru, nebo světle hnědého
  • 125 ml kokosového mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 12.2.11 17:55

Musí to být moc dobré, přidávám alespoň fotky z webu a odkaz na mnoho krásných.
http://www.google.cz/images?…

Diskuse k receptu Barevný talíř z Indonésie - Gado gado

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Barevný talíř z Indonésie - Gado gado

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.11 17:55

Musí to být moc dobré, přidávám alespoň fotky z webu a odkaz na mnoho krásných - zde .

babi
6360 příspěvků 10.2.11 23:33

esme, mame dost podobne chute :wink: Salat je vic jak od zdroje, tedy primo odtam. Dik za komentare…

esmeralda
4813 příspěvků 10.2.11 23:18

Jolanko, musím se přiznat že jsem byla zklamaná. Bydleli jsme v přeturistovaném resortu a asi jsme si vybrali špatný restaurant.
V lepších hotelech bylo jídlo velice dobré.
Kdybych tam musela ještě někdy cestovat, budu si to organizovat sama a raději si připlatím.

jolana
5068 příspěvků 10.2.11 11:47

Esme, som zvedava ako to porovnanie dopadlo ?

esmeralda
4813 příspěvků 10.2.11 06:53

Díky za připomenutí výborného salátu, který jsem už drahná léta nedělala. Jenom vzpomínám že jsem ho musela hlídat aby mi děti nevyjedly všechnu burákovou omáčku a nenechaly jen samotnou zeleminu.
Pak jsem si ho dala ze zvědavosti v Indonézii, abych porovnala můj s autentickým.

babi
6360 příspěvků 8.2.11 19:26

Na obrazku jsou krekry umistene mezi ‚9 a 12 na ciferniku‘. Chutnaji moc dobre…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz