Recept Krok za krokem mexické TAMALES s poblanos a sýrem

(Hodnoceno 1x) Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krok za krokem mexické TAMALES s poblanos a sýrem

Postup

Elektrickým šlehačem našlehat sádlo do běla a lehka (asi 5min). Střídavě přidávat tamale mouku (harina para tamales) s vývarem. Po každém přidání pořádně našlehat. Přidat sůl. Vyzkoušet kousek masa těsta jeho vložením do skleničky s vodou. Masa těsto musí plavat. Když se potopí, musíme ještě dále šlehat. Postavit napařovač nad střední teplotu. Oklepat kukuřičné obaly klasů od vody. Tence potřít každou vrchní část obalu vyloupnutého kukuřičného klasu odvrchu, asi 8cm dolů lžicí masa. Nahoru položit doprostřed 1 1/4 lžíce nádivky a potom 2 proužky chili a proužek sýra. Přeložit oba okraje kukuřičných obalů přes nádivku tak, že těsto pokrývá skoro všechnu nádivku. Zbývající spodní část obalu přeložit dozadu. Neuzavírat vrchní část, aby masa měla možnost expandovat. Skládat tamales na tác, zatím co se připravují ostatní. Musí se pracovat rychle, aby se nádivka nevsákla do masa těsta. Voda pod napařovačem musí vařit. Poskládat Tamales na napařovač dosti k sobě, ale nenamačkat je. Nahoru poskládat zbylé obaly klasů, nebo ručník a přikrýt těsně přiléhavou poklicí. Napařovat Tamales nad prudce vařící vodou po 1 1/4 hodiny. Jestli jsou tamales uvařené zjistíme takto. Vyjmeme jeden Tamales a lehce na něj zaťukáme. Musí připadnout houbovitý, ale tuhý a když se rozbalí, těsto se lehce musí odloupnout od kukuřičného obalu. TIP: Tamales se krásně zmražují. Před použitím je nerozmrazovat, ale ihned je napařovat po 15-20min. .................................................................................................................................................................................... Vysvětlivky: Většina Tamales jsou zeleninové a zřídka s masem. Tamales se jí bez jakýchkoliv omáček, dipů atd. Jestli se Vám zdá obsah sádla příliš vysoký, tak se nestrachujte, většina se vstřebá do kukuřičného obalu klasů. Někteří kuchaři přidávají prášek do pečiva, ale pokud je těsto dobře vypracováno, tak to není zapotřeby. Napařovač. Může se použít bambusový, nebo natažené plátno na valkém kastrolu pevně přivázané atd. Mexičané jsou vynalézaví a tak použijí čehokoliv. Původní napařovač na Tamles je laciný a lehce k dostání po celém Mexiku. Harina Para Tamales (mouka na tamales), která se liší a nesmí se zaměnit za mouku používanou na přípravu Tortillas (jako Maseca, Minsa nebo Quaker Masa Harina): Příprava mouky. Použít široké bílé kukuřice (jaká se používá na Pazoles). Namočit ji do druhého dne a potom ji vymnout tak, že se slupky oddělí a potom ji několikrát vyprat v čisté vodě. Rozložit ji na plechy a usušit ve velice pomalé troubě, až je kukuřice suchá, křehká, ale ne opražená. Potom ji pomlet na skoro jemno. Záleží na mlénku, je možné že se musí mouka pomlít a přesít několikrát za sebou, až je stejnoměrně umletá. Chce to trpělivost. *

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 07.02.04 vloženo
  • 16457x zobrazeno

Ingredience

  • 40 kukuřičných obalů sloupnutých s kukuřičných klasů
  • Masa (těsto):
  • 340g vepřového sádla
  • 670g HARINA PARA TAMALES (mouka na tamales)
  • asi 2 hrnky vlažného kuřecího vývaru
  • mořská sůl (potřebuje se ji hodně)
  • Nádivka:
  • 2 hrnky předem zredukované salsa verde (recept z Labužníka ¨autentická mexická salsa verde¨)
  • 2 1/4 hrnku na proužky pokrájených chili pablano papriček (mohou být z konzervy)
  • 450g mexického sýra Chiuahua, Manchego nebo Muenster nakrájeného na tyčky 1.2mmx1.2mm a 5cm dlouhé
  • Připravený napařovač na Tamale

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 22.09.15 13:19

Po konzultaci s mananou a přidržení se tohoto receptu http://norecipes.com/…male-recipe/, jsem je zkusila.
Naše kukuřičná mouka je pro tamales nevhodná pro svoji mírnou nahořklost, ale po přidání cukru se chuť zjemní.
S rajčatovou omáčkou s uzenými chipotles to nakonec dopadlo dobře.
Pro mananu: ze zelených listů to jde taky :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krok za krokem mexické TAMALES s poblanos a sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krok za krokem mexické TAMALES s poblanos a sýrem.

Babi, diky moc, tak ze opravdu je to jedle. Pry to delaji i madari:-) Uz se tesim ajk si vyrazim na pole kvuli kukurici:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz