Recepty - cottage
Recepty s cottage
Rady při nákupu
Využití v kuchyni
Skladování
Cottage je hrudkovitý druh sýra jemné chuti. Jeho název „cottage
cheese“, zkráceně cottage, pochází z Anglie a v překladu znamená
chalupářský sýr. Vyrábí se z odtučněného mléka, je lehký,
příznivě ovlivňuje trávení a obsahuje minimální procento tuku. Hodí se
pro dietní stravování.
Rady při nákupu
Cottage se prodává ve vaničkách a má poměrně krátkou záruční
lhůtu. Proto je nutné zkontrolovat datum spotřeby ještě v obchodě. Často
se pod víčkem hromadí smetana, která však není příznakem zkaženosti.
Čerstvý cottage by měl mít vždy, pokud není ochucený, zářivou, bílou
barvu. Prodává se nejen přírodní, ale i v mnoha příchutích slaných
(s pažitkou, chilli, paprikou, rajčetem, křenem, šunkou) a sladkých
(borůvka, jahoda, meruňka, třešeň).
Využití
v kuchyni
Cottage se používá do pomazánek, salátů, pěn, na plnění drůbeže
nebo jen tak namazaný na pečivo.
Skladování
Skladujeme v ledničce při max. 7°C.