Recept Hráškovo - mátová pomazánka Dia Veg Linie

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hráškovo - mátová pomazánka

Úvod

Nedávno jsem někde zahlédla recept na hráškovo - mátovou pomazánku a nijak mne nezaujala.
Dnes jsem při pohledu na krásné lusky hrášku neodolala, koupila, a jak tak sedím a vyloupávám a mlsám ty slaďoučké kuličky a koukám na čaj s čerstvými mátovými lístky…
Je to asi úplně jiný recept.
Je to velmi jarní a velmi dobré.

Postup

V rendlíčku přivedeme k varu trochu vody, vhodíme hrášky a necháme dvě minutky povařit. Slijeme a s trochou oliváče rozšťoucháme skoro na kaši - ne úplně část kuliček chceme zachovat.
Necháme vychladnout.
Cottage necháme trochu okapat v cedníčku, v misce částečně rozetřeme vidličkou, část kuliček chceme nechat vcelku, přisolíme, přistrouhneme trochu citronové kúry, přidáme mátu nasekanou na drobno a vychladlý hrášek.
Promícháme a necháme cca 15 minut při pokojové teplotě rozležet.

Mažeme na bagetku - může být opečená, zdobíme čerstvými hrášky a mátou. Můžeme použít i jako náplň do rajčátek jako jednohubky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.03.16 vloženo
  • 1355x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut i s chlazením

Ingredience

  • 150 g Cottage ( použila jsem Madetu)
  • hrst vyloupaných kuliček hrášku
  • cca 8 lístků čerstvé máty
  • sůl
  • olivový olej nejvyšší kvality ideálně citronový
  • pár strouhnutí citronové kúry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.11.16 10:32

Neměla jsem Cottage… jen tvaroh…
Ale i tak jsem si báječně pochutnala, ukládám k oblíbeným - rozhodně bude častěji (a i s Cottage, jen co zase doplní zásoby v našem Konzumu) :)
Překvapilo mě, jak si spolu dobře rozumí hrášek s mátou - zkoušela jsem ji přidat už ledasčemu, ale hrášek by mě nenapadl, přitom vážně lahoda…
Díky za inspiraci.
Z důvodu alergie jsem vynechala oliváč a cvrnkla jen kapku citronové šťávy.

Jinak použitý chléb je z vlastní produkce - učím se používat v létě zakoupenou formu a zkoušet v ní různá těsta.
Na snímku konkrétně pokus o vícezrnný toustový chléb, ale moc se mi nevyvedl - chuťově ano, ale má tendenci se strašně drolit :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 31.03.16 14:03

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Hráškovo - mátová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz