Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Šalotku nakrájíme na drobné kostičky, a slaninu na tenké proužky. Slaninu v hrnci pěkně dokřupava opečeme, vyjmeme z tuku a uchováme na teple. hrášek podusíme na šalotce a na vypečeném tuku ze slaniny. mícháme. Jakmile šalotka zesklovatí, přidáme petrželku a rozsekané mátové lístky. Ještě krátce podusíme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme cca 20 minut, až hrášek změkne. Polévku propasírujeme sítem (v nouzi ji lupnem do mixéru), dochutíme a vmícháme smetanu. Přidáme škvarečky ze slaniny, krátce prohřejeme a zdobíme lístečky máty.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.9.19 12:57
Z uvedeného množství jsem vyrobil kaši, ve které stála lžíce. Ale když se toho hrášku dá jenom polovička, tak je z toho dobrá hrášková polévka. Ty slaninové kousky jsou moc dobrý nápad, klidně bych jich snesl i víc.
Líbí se mi23.2.15 14:21
Zase jsme si pochutnali. Z jedné třetiny tam byly fazolky fava, tak to trochu změnilo barvu. Klidně víc posypat lístečkami máty.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům15.4.14 09:27
Hrášek a máta - vynikající kombinace. Děkuji za recept, moc jsme si pochutnali.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hráškový krém s čerstvou mátou (pro Blížence)