Recept Demikát z haluškovice

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V "haluškovici" rozmiešame bryndzu a syr a ochutíme šľahačkou, kyslou smotanou a mletým korením. Pred podávaním ozdobíme kolieskami opraženej cibule a kockami údenej slaniny opraženej do zlatista. Do polievky môžeme pridať zopár zemiakových strapačiek - halušiek. Nakoniec posypeme posekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 24.05.04 vloženo
  • 5622x zobrazeno

Ingredience

  • 0,7 dl -1 l haluškovice - voda, v ktorej sme varili halušky
  • 150 g bieleho Cottage cheese
  • 100 g bryndze
  • 1,25 dl smotany na šľahanie
  • 1 dl kyslej smotany
  • 55 g údenej slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 kávová lyžička mletého korenia
  • kôpor alebo petržlenová vňať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Demikát z haluškovice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz