Recept Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
efiee Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3krát vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce s vroucí vodou a rozvaříme je na kaši. Do trochu vychladlé kaše přidáme hrst rozinek, sladidlo (stévii, med atd.), žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Směs uhladíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Na jáhlový korpus poklademe nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí a posypeme drobenkou (suché ingredience dáme do mixéru a rozemeleme, smícháme poté s cottagem). Pečeme v troubě na 180 stupňů 45 minut až hodinu.
Recept je z kategorií: Dezerty
- 11.02.14 vloženo
- 11114x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 - 120 minut
Ingredience
- Na korpus budeme potřebovat:
- 200 - 250 g jáhel v suchém stavu
- hrst rozinek
- 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- dle chuti sladidlo
- náplň:
- 4-5 jablek (množství záleží na vás)
- skořice
- drobenka:
- 2-3 polévkové lžíce cottage (lepší hutný než tekoucí)
- 50 g vloček
- 50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné)
- 50 g vlašských ořechů
- trochu cukru (já dala špetku stevie)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
S jáhly mám stejnou zkušenost: vždy je jen propláchnu jako rýži a vždy jsou dobré.
Máme je rádi v receptech, kde jimi lze nahradit rýži či kroupy.
Tento koláč vypadá zajímavě, až bude trošku víc času, vyzkouším