Recepty - angrešt

Více z Ovoce ».

Angrešt

Recepty s angreštem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Srstka, nebo-li angrešt, je trnitý keř, který roste volně i ho cíleně pěstujeme na zahradách. Má oválné, kulovité plody světle zelené barvy, s bílými žilkami. Obsahuje minerální látky, vitamín B, E, C. Když nabudou světle zelené barvy, sbírají se. Sladší jsou žluté a vínové kuličky angreštu.

 Rady při nákupu

Angrešt seženeme v ovoci a zelenině, na farmách, trzích, v supermarketech či si je sami pěstujeme. Kupujeme hladké plody bez známek plísní či otlačenin. Přezrálé, nachové plody pořizujeme pouze na džem.

 Využití v kuchyni

Angrešt zpracováváme do džemů, džusů, omáček či krájíme čerstvý do salátů, na koláč - Angreštový koláč, jednohubky, k uzeninám, masu - Kachna s angreštovou omáčkou, k rybám a mořským plodům.

 Skladování

Angrešt skladujeme v lednici či temné a chladné spíži.

 Sezóna

Dozrává v létě.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz