Recepty - angrešt
Více z Ovoce ».

Recepty s angreštem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Srstka, nebo-li angrešt, je trnitý keř, který roste volně i ho cíleně pěstujeme na zahradách. Má oválné, kulovité plody světle zelené barvy, s bílými žilkami. Obsahuje minerální látky, vitamín B, E, C. Když nabudou světle zelené barvy, sbírají se. Sladší jsou žluté a vínové kuličky angreštu.
Rady při nákupu
Angrešt seženeme v ovoci a zelenině, na farmách, trzích, v supermarketech či si je sami pěstujeme. Kupujeme hladké plody bez známek plísní či otlačenin. Přezrálé, nachové plody pořizujeme pouze na džem.
Využití v kuchyni
Angrešt zpracováváme do džemů, džusů, omáček či krájíme čerstvý do salátů, na koláč - Angreštový koláč, jednohubky, k uzeninám, masu - Kachna s angreštovou omáčkou, k rybám a mořským plodům.
Skladování
Angrešt skladujeme v lednici či temné a chladné spíži.
Sezóna
Dozrává v létě.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz