Recepty - angrešt

Více z Ovoce ».

Angrešt

Recepty s angreštem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Srstka, nebo-li angrešt, je trnitý keř, který roste volně i ho cíleně pěstujeme na zahradách. Má oválné, kulovité plody světle zelené barvy, s bílými žilkami. Obsahuje minerální látky, vitamín B, E, C. Když nabudou světle zelené barvy, sbírají se. Sladší jsou žluté a vínové kuličky angreštu.

 Rady při nákupu

Angrešt seženeme v ovoci a zelenině, na farmách, trzích, v supermarketech či si je sami pěstujeme. Kupujeme hladké plody bez známek plísní či otlačenin. Přezrálé, nachové plody pořizujeme pouze na džem.

 Využití v kuchyni

Angrešt zpracováváme do džemů, džusů, omáček či krájíme čerstvý do salátů, na koláč - Angreštový koláč, jednohubky, k uzeninám, masu - Kachna s angreštovou omáčkou, k rybám a mořským plodům.

 Skladování

Angrešt skladujeme v lednici či temné a chladné spíži.

 Sezóna

Dozrává v létě.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz