Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Ovoce ».
Recepty s angreštem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Srstka, nebo-li angrešt, je trnitý keř, který roste volně i ho cíleně pěstujeme na zahradách. Má oválné, kulovité plody světle zelené barvy, s bílými žilkami. Obsahuje minerální látky, vitamín B, E, C. Když nabudou světle zelené barvy, sbírají se. Sladší jsou žluté a vínové kuličky angreštu.
Angrešt seženeme v ovoci a zelenině, na farmách, trzích, v supermarketech či si je sami pěstujeme. Kupujeme hladké plody bez známek plísní či otlačenin. Přezrálé, nachové plody pořizujeme pouze na džem.
Angrešt zpracováváme do džemů, džusů, omáček či krájíme čerstvý do salátů, na koláč - Angreštový koláč, jednohubky, k uzeninám, masu - Kachna s angreštovou omáčkou, k rybám a mořským plodům.
Angrešt skladujeme v lednici či temné a chladné spíži.
Dozrává v létě.