Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
medicdroid Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pro mě naprosto nejlepší úprava kachního masa.
Do pánve dáme sečuánský pepř. Na sucho, vůbec žádný tuk. Když se z něj začne kouřit, nasypeme ho do hmoždíře, přidáme sůl a nadrtíme. Kůži na kachním prsu nařežeme cik-cak, ale jen tak, abychom prořezávali tuk a ne maso. Pořádně ze všech stran ochutíme směsí, kterou jsme právě nadrtili v hmoždíři a kachnu dáme kůží dolů do suché pánve na mírný plamen a necháme opékat. Mezitím si do kastrůlku dáme vodu a cukr a zahříváme. Když se cukr rozpustí, přidáme citrónovou kůru a přivedeme k varu. Necháme zredukovat značnou část vody. Když směs lehce zhoustne, stáhneme plamen a přidáme angrešt. Zlehka vaříme 2-3 minuty, poté dáme stranou. Necháme vychladnout - mělo by to mít konzistenci jako sirup. Vezmeme další pánev, nalijeme červené víno, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nezredukuje na polovinu. V tu chvíli přidáme kuřecí vývar a opět redukujeme. Během redukování - zpět ke kachně. Slijte většinu tuku a plamen dejte na maximum. Potom, co bude kůže křupavá, kápneme lžičku, maximálně dvě olivového oleje a kachnu otočíme kůží nahoru. Pečeme 2 minuty, poté dáme i s pánví do trouby předehřáté na 200°C na 8-10 minut. To by mělo stačit, aby kachna byla propečena na medium. Mezitím do směsi z vína a kuřecího vývaru přidáme med a vmícháme do omáčky. Sundáme z plamene a přihodíme máslo - jen kýváním pánve ho vmícháme. Přilijeme sirup s angreštem, zamícháme, ochutnáme, dochutíme solí a pepřem. Dobrou chuť všem.
Recept je z kategorií: Kachna
šťouchané brambory opečené v pánvi jako placky, restované brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachna s angreštovou omáčkou