Recept Chutney - čatní z angreštu, výborné k sýrům

babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutney - čatní z angreštu, výborné k sýrům

Postup

Vložit srstky, cibuli, hořčici, a šťávu do smaltovaného, nebo nerezového hrnce, zalít vše 2/3 octa a přivést do varu. Snížit teplotu a dusit asi po 45 min., do husta. Sem tam zamíchat. Přidat hrozinky, sůl, cukr a zbytek octa. Míchat na pomalém ohni, až se cukr rozpustí a poton pomalu dusit po 1 hodinu. Často zamíchat, až vznikne hustý sirup. Zamíchat dovnitř pepře a odstavit. Ihned nalít do sterilovaných patentních skleniček, uzavřít a skladovat v chladné tmavé místnosti.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 29.06.03 vloženo
  • 27408x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 900g
  • 600g čerstvých zelených, nebo červených srstek/angreštu
  • 2 cibule nakrájené
  • 1 střoužek česneku, utřený
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 300ml jablečného octa, nebo bílého
  • 175g hrozinek
  • 75g-275g hnědého cukru (podle chuti)
  • velká špetka soli
  • 2 lžíce zeleného pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutney - čatní z angreštu, výborné k sýrům

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutney - čatní z angreštu, výborné k sýrům

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Celerko a Petro 1...

člověk by nevěřil, kolik názvů pro jednu věc se najde v různých nářečích. Ten chlupatý, srstnatý angrešt dává smysl ;o))))). Na ty kudloče jsem ještě nepřišla. Zdraví Vás Babi!

petra1
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Angrešt

a ještě jeden název pro angrešt z Beskyd - kudloče.

Celerka
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Angrešt

U nás se angreštu říkalo „chlupáčky“. A když jsem přišla na školu do Prostějova, tak jsem taky nevěděla co jsou to srstky. A přitom je to podobný výraz :o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ba naopak...

Evi, já děkuji Tobě ;o) , pozvedlas mně náladu. Ahoj!

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji,

možná bych to měla znát, protože jsem skoro celé dětství trávila u babičky v Ostravě a měli jsem srstky na zahradě. Nedávno jsi, myslím že Ty, Babi, použila krásný výraz „šufánek“, úplně na mne dýchly vůně babiččiny kuchyně.
Dobrou noc.

Pampeliska191
1075 příspěvků 29.6.03 23:12
Srstky

Predstav si babi, ze ja to taky nevedela, co jsou to srstky a jsem z Moravy. Ale muj muz to slovo dobre zna a rikal mi, ze tak se rikavalo angrestu i v okoli Brna.
Takze Evo vubec nevypadas hloupe, ze se ptas. Pokud by to muj muz neznal a nerekl mi co to znamena, tak bych se asi taky zeptala. A vubec, vsak v Labuzniku mame taky diskuzni forum na to, ze se muzeme ptat, pokud necemu nerozumime.
Takze se klidne ptejme, vsak nam vzdycky nekdo odpovi, ze ano? Mejte se pekne.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Angrešt...

nevím proč, ale asi na Moravě se říkalo srstky. Je však docela možné, že si to už tak nepamatuju. Evi, ty seš z Čech, že ano, možná tam se říká angrešt a ne srstky. Jsem ráda, žes na to slovo upozornila a už jsem to opravila v textu. Pěkný večer Ti přeje Babi!

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Srstky -

co to prosím Tě je ????? Doufám, že se zeptá ještě někdo jiný, abych nevypadala moc hloupě, ale fakt jsem to v životě neslyšela.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz