Recept Perníkové řezy z Elenčiny rychlokuchyně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkové řezy z Elenčiny rychlokuchyně

Postup

Na začátek se omlouvám všem opravdovým labužníkům, že používám „perník v prášku“, praví labužníci si najdou recept na litý perník a udělají tento (samozřejmě je tady na labužníkovi). Ovšem pracující ženy perník v krabici možná uvítají, pokud musí udělat dezert třeba v půlce pracovního týdne. Máslo musíme nechat změknout buďto klasickou cestou anebo 80 sekund v mikrovlnce na 350 W (rozbalené máslo dáme na talířek). Vymažeme a vysypeme vyšší plech, perník nachystáme dle návodu (přidáme vejce, vodu a olej, smícháme a vylijeme na plech) a upečeme. Já zkouším upečení klasicky špejlí. Perník by měl být vysoký cca 3 – 4 cm. Necháme ho vystydnout. Mezitím utřeme změklé máslo s medem (já mixuju ručním šlehačem). Perník rozkrojíme na dvě půlky – pokud možno stejné. Jednotlivé poloviny rozřežeme 1x podélně. Pokud dobře počítám, máme teď 4 pláty vysoké cca 1 cm. ;-)) Jednotlivé pláty spojíme vrstvou medového másla, první a třetí plát perníku potřu ještě velice slabě džemem (marmeládou). Vrch perníku taky potřeme medovým máslem a hustě posypeme mletými ořechy. Dáme do lednice ztuhnout, krájíme na kostky nebo obdélníčky. DOPLŇKOVÉ INFORMACE: - perníkový řez můžete i mrazit (klidně i jednotlivé kostičky) - nejlepší je 2. - 3. den po upečení - ale klidně ho můžete jíst hned po ztuhnutí másla (v lednici)

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 22.04.04 vloženo
  • 13207x zobrazeno

Ingredience

  • 1 krabice perníku v prášku od Dr. Oetkera
  • 250 g čerstvého másla
  • 3 lžíce medu (i méně)
  • mleté oříšky (vlašské, lískové, mandle, v nejhorším i neslané arašidy)
  • džem, marmeláda nejlépe světlý (já používám domácí angreštový nebo kupovaný meruňkový)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníkové řezy z Elenčiny rychlokuchyně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Perníkové řezy z Elenčiny rychlokuchyně - pepíček

Díky, řediteli! ;-D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz