Recept Šťavnatý zákusek - angreštový

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šťavnatý zákusek - angreštový

Postup

Rozklepneme vejce. Bílky se dvěma lžícemi studené vody a soli dobře vyšleháme. Přidáme cukr, žloutky, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Necháme vychladnout. Angrešt očistíme. Svaříme 100 ml vody a 50 g cukru a angrešt v ní 10 minut povaříme. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme tvaroh, zbylý cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Přidáme rozpuštěnou želatinu, polovinu angreštu a šlehačky. Korpus rozřízneme, spodní díl potřeme náplní a přitiskneme horní plát. Potřeme jej zbylou šlehačkou, uhladíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom plát rozkrájíme na trojúhelníky a dozdobíme zbylým angreštem a lístky meduňky. Doba přípravy přibližně 45 minut (bez doby čekání) 1 kousek ma asi 630 kJ - 150 kcal

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 02.02.03 vloženo
  • 9456x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Ingredience

  • Tato dávka je asi na 16 kousků
  • Těsto:
  • 2 vejce
  • sůl
  • 80 g cukru
  • 30 g solamylu
  • 30 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • pečící papír
  • Náplň:
  • 300 g angreštu
  • 100 g cukru
  • 3 plátky bílé želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • meduňku na zdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Tervi_cz 01.08.15 15:17

Tenhle moučník nemá chybu. Lehoučký, úžasný. Jen jsem dělala korpus z dvojité dávky.

Diskuse k receptu Šťavnatý zákusek - angreštový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnatý zákusek - angreštový

Já bych řekla, že je to správně. Je to piškotové těsto ze dvou vajec, pro jemnější piškot se nahradí polovina mouky solamylem. Díky za oživení receptu, letí do oblíbených.

Labužník Mamutek02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnatý zákusek - angreštový

Je ten poměr na těsto správně? Nedovedu si představit korpus z 30g hl. mouky, 30 g solamylu a 80 g cukru a ještě ho rozříznout ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz