Recept Mražený dezert se sherry a ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mražený dezert se sherry a ovocem

Postup

1. Bílky ušleháme dotuha, přitom pramínkem přisy­páváme cukr. Ušleháme také smetanu. Do sněhu po­stupně vmícháme šlehačku, zahuštěnou smetanu, sherry a mandle. Krém naplníme do formiček a uložíme na 3 - 4 hodiny do mrazničky. 2. Jahody omyjeme a necháme okapat. Malinový sirup ohřejeme a 3 - 4 min. v něm dusíme angrešt. Jahody pokrájíme na malé kousky, smícháme s angreštem a vanilínovým cukrem a necháme vychladnout. 3. Mražený dezert vyklopíme na talíře. Přidáme zahradní jahody, ozdobíme pistáciemi, jahodami a oplatkovými trubičkami.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 4844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kcal, 7 g bílkovin, 29 g tuků, 41 g sacharidů
  • 2 bílky
  • 80 g cukru
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce zahuštěné smetany
  • 4 lžíce polosuchého sherry
  • 50 g mletých mandlí
  • 250 g angreštu
  • 250 g jahod
  • 4 lžíce malin. sirupu
  • 1 balíček vanilkovou cukru
  • 2 lžíce sekaných pistácií, jahody a oplatkové trubičky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mražený dezert se sherry a ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz