Recepty - agar
Více z Základní suroviny ».

Recepty s agarem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Agar je látka na rostlinné bázi, která v kuchyni spolehlivě nahradí želatinu. Vyrábí se z některých druhů rostlinných řas, a to dlouhým procesem sušení za nízkých teplot a bez přístupu vzduchu. Výsledkem procesu je látka světlé barvy bez chuti, je nekalorická a na rozdíl od želatiny prospívá lidskému organismu. Agar je bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, kyseliny listové a jódu. Působí protizánětlivě, povzbuzuje trávení a pomáhá při zácpě.
Rady při nákupu
Agar zakoupíte ve formě prášku, vloček, ale i plátků a hranolků.
Využití v kuchyni
Agar se připravuje podobně jako klasická želatina. Potřebné množství nasypte nebo v případě plátů a hranolků vložte do vody, až hmota nabobtná, přiveďte k varu. Při vaření důkladně promíchejte, poté nechte vychladnout. Hmota želíruje už při teplotě 30 °C. Agar je ideální pro výrobu krémů, dezertů, džemů a pudingů. Želatinu zastoupí i v klasickém aspiku. Pro bezmasou variantu vyzkoušejte zeleninový aspik.
Hodí se k zahušťování omáček namísto jíšky.
Skladování
Skladujte v suchu, nejlépe ve vzduchotěsně uzavřené nádobě.
Ostružinová marmeláda s rozmarýnem – bez cukru Dia Veg
Kuličky křišťálové (jablečné nepečené cukroví)
Kuličky jantarové (jablečné nepečené cukroví)
Dokonalá bramborová kaše - Perfect Mashed Potatoes
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz