Recept VEGAN ČOKO DORTÍK Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

VEGAN ČOKO DORTÍK

Postup

Korpus: V hrnku smíchat 3 PL drcených lněných semen a 9 PL vody, dát stranou. Zpařit hrnek sušených brusinek vroucí vodou (asi 5 miut), zcedit, propláchnout a vyždímat všechnu tekutinu. Ve velké míse smíchat všechny suché suroviny a koření, přidat máčenou lněnou drť, jablečnou přesnídávku, brusinky, mandlové mléko, 4 PL rozpuštěného kokosového oleje (pátá PL je na vymaštění pekáčku). Zamíchat těsto, zakrýt mísu fólií a nechat 30 minut odpočinout, potom těsto nalít do vymaštěného pekáčku a péci 40-45 minut na 190 stupňů Celsia. Po upečení nechat kompletně vychladnout. Mezitím se připraví náplň: V míse opatrně rozmíchat (našlehat) hustou část z mražené konzervy kokosového mléka (krému), 3 PL vegan másla, vanilkový a třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu a agar. Nechat 30 zhoustnout v lednici. Vychlazený korpus horizontálně rozhrojit na dvě poloviny, jednu namazat marmeládou, druhou krémem a obě poloviny spojit. Poleva: Ve vodní lázni rozpustit 2 PL vegan másla a čokoládu a tekutou polevou potřít celou vrchní plochu dortu. Dort uložit asi tak na hodinu do lednice aby poleva ztuhla.

Nahlásit recept

  • 03.01.19 vloženo
  • 188x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Korpus:
  • 2 PL strouhaného zázvoru
  • 2 hrnky vegan bezlep čoko burizonů (nebo ovesných vloček)
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku jáhlové mouky
  • 1/2 hrnku tapiokového škrobu (lze použít kukuřičný)
  • 1 hrnek sušených brusinek (nebo rybízu)
  • 1/2 hrnku drcené vegan čokolády (chips)
  • 1 PL xantanu
  • 1 KL bezlep prášku do pečiva
  • 1/2 KL soli
  • 1/2 hrnku bio třtinového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 a půl hrnku mandlového mléka
  • 2 PL drcených konopných semen
  • 3 PL lněné drti
  • 4 PL neslazené jablečné přesnídávky
  • 1 KL mleté skořice
  • 1/4 KL mletého muškátového oříšku
  • 1/4 KL mletých semen koriandru
  • 1/4 KL mletých semen fenyklu
  • 5 PL rozpuštěného kokosového oleje (nebo hroznového)
  • Krém:
  • 1 konzerva kokosového mléka / krému (nechat přes noc v mrazáku a použít jenom tu hustou část)
  • 2 PL vegan másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 PL třtinového cukru
  • Kůra a šťáva z půlky citrónu
  • Sáček agaru (4g)
  • + vegan marmeláda
  • Poleva:
  • 150 g vegan čokolády
  • 2 PL vegan másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu VEGAN ČOKO DORTÍK

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz