Recept Ostružinová marmeláda s rozmarýnem – bez cukru Dia Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Občas se dívám a čerpám ze stránek jedné sympatické veganky, vegetariánky a milovnice zdravé výživy. Někomu se může hodit tato marmeláda bez cukru, možná inspirovaná fantazií Madame Ferber.

Postup

Všechny ingredience kromě agar agar dáme večer do hrnce (rozinky samozřejmě dobře propláchnuté) a vaříme 10 minut. Přikryjeme a necháme do rána vychladnout. Následující ráno povaříme 15 minut, vytáhneme větvičky rozmarýnu, propasírujeme, přidáme agar agar a ještě 10 minut vaříme. Skleničky a víčka sterilizujeme ve vroucí vodě, dobře osušíme a naplníme vroucí marmeládou. Dobře zavíčkujeme a sterilizujeme ve vodní lázni 20 minut. Můžeme je také obrácené nechat vychladnout.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 17.09.11 vloženo
  • 8808x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 840 g ostružiny
  • 4 PL slad Bio
  • hrst rozinek
  • 1 citron – šťáva
  • rozmarýn čerstvý, 1-2 větvičky
  • 1 KL agar agar v prášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ostružinová marmeláda s rozmarýnem – bez cukru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ostružinová marmeláda s rozmarýnem – bez cukru

sveva
751 příspěvků 20.9.11 20:50

Babi, autorka receptu (ona sama jej převzala od přítelkyně) jako větsina v Itálii používá název marmellata. Nevím jak to dopadlo s anglickým požadavkem, aby marmeláda byla jenom ta z citrusových plodů, někde se proti tomu postavili. Italové mají také výraz confettura, český překlad - marmeláda, tak nevím. Džem údajně obsahuje kousky ovoce. Želé to ale nebude, to se dělá ze šťávy. Možná poradí Glama nebo Danda po technologické stránce.
Pasírování slouží jenom pro odstranění semínek, které mnohým vadí.
Recept jsem vložila pro ty, kteří mají problém s cukrem. Někdy dostanu trochu ostružin a hned jsou pryč, takže jsem neměla příležitost odzkoušet.
Zdravím.

sveva
751 příspěvků 20.9.11 20:47

Právě jsem chtěla vložit příspěvěk a ejhle Casino! Ale myslím, že to bude i pro vás. Agar agar mi vyhovuje, ale možná někdo odpoví.
Zdravím.

Příspěvek upraven 20.09.11 v 20:49

casino
4494 příspěvků 20.9.11 20:43

Jj, babi má recht…
Džem to není, jam taky né, marmeláda je zakázaná (leda by to byla ovocná pomazánka :twisted: , takže je to želé! :-)
Ale vážně: mně se tam ekluje ten agar! V konzervách s ním nemám zkušenosti :think:

babi
6360 příspěvků 19.9.11 22:59

sveva, takze to je vlastne zele. Mozna, ze diky hrozinkam a sladkosti ovoce to sladidlo ani neni zapotrebi…zkousela jste?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz