Recept Ostružinový džem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Na 2 sklenice po 500 ml.
Postup
Ostružiny přebereme, omyjeme a necháme okapat. Ovoce lehce rozmělníme a s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou štávou dáme do hrnce. Za stálého míchání je pak uvedeme do varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme. Horkým džemem naplníme sklenice a hned je dokonale uzavřeme. (ostružinový džem je na obrázku vlevo)
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
- 19.06.03 vloženo
- 37238x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 500 g ostružin
- 250 g želírovacího cukru (2:1)
- špetka mletého hřebíčku
- 2 špetky skořice
- 1 lžíce citronové šťávy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ostružinový džem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ostružinový džem
Asi se uklikla…
ARONIE (černý jeřáb)
75O g ostružin, 250 g aronie (černý jeřáb - vitamínová bomba)vše rozvařit, přepasírovat, dále postupovat, jak je uvedeno na přípravku Gelfix 2:1, dobře želíruje, konečný výsledek je výborné chuti.
Arnika-léčivá bylinka, patří
mezi nejlepší hojivé prostředky. Keře Aronie, mám obalené těmito plody,
vymýšlím, co ještě s nimi, na co je využít, použít. 
Děkuji za upozornění, byla by škoda, tuto vitamínovou bombu nenazvat pravým jménem.
Příspěvek upraven 09.08.12 v 17:55