Recept Šípkový džem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šípkový džem

Postup

Šípky odstopkujeme a pečlivě zba­víme bubáků, omyjeme, necháme okapat, překrájíme napůl, vydlabe­me semínka a s 250 ml vody vaří­me asi 20 minut doměkka. Hmotu protřeme sítem a odvážíme 500 g šípkového pyré. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a rozdělíme je na malé kostičky. V hrnci smíchá­me jablka se šípkovým pyré, cukrem, pomerančovou šťávou i ků­rou a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 3 minuty. Horké plníme do sklenic a ihned uzavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 19.06.03 vloženo
  • 18700x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na 2 sklenice po 500 ml
  • 800 g šípků
  • 500 g jablek
  • kůra a šťáva z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
  • 500 g želírovacího cukru (2 : 1)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šípkový džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz