Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukr rozpustíme ve vodě a svaříme. Na povrchu sebereme pěnu a jemný kal, přidáme oloupané a nakrájené banány a asi 30 minut za stálého míchání na středním ohni vaříme dohusta. Nakonec přidáme šťávu z vymačkaných citronů. Džem má být tak hustý, aby z vařečky pomalu stékal. Hotový, ještě horký džem dáváme do vypařených skleniček, zavíčkujeme a uložíme do chladu. Tento recept jsem zatím nezkoušela, ale zaujal mě. Co nejdříve vyzkouším a zveřejním své poznatky. Zdroj: zahraniční Kuchařka
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
opečené toustíky atd.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.7.13 22:09
Môj recept je podobný, preto vkladám uvarenie k tomuto receptu.
700 g banánov, 400 g kryštálového cukru, 0,5 dl citrónovej šťavy
(šťava z pol citróna), 1 dl vody. Džem chutí výborne.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Banánový džem z Kuby
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Pokud vím, kubánci na svých rumových produktech, používají svoje názvy. Baccardi nesmí používat. Baccardi se vyrábí stále, ale ne na Kubě. Myslím, že místo Baccardi používají název Havana club. Ze Santa Cruz del Norte.
Dnes se tam vyrábí dost druhů rumů. Zjistili, že se na tom dají vydělat dolary.
Také záleží k čemu nebo do čeho
se ten či onen rum používá. Havana club je výborný do koktejlů, kdežto Bucanero a jemu podobné víceleté se do koktejlů nehodí.
Znám také z Nicaragui 3,5,7 letý, tyto se mi zdály jemnější. Ono po 2 nebo 3 panáku už to je vlastně jedno.
je rum kubánský originální a rum Baccardi, který má kubánskou jen značku. Nejlepší z Kuby je rum Caney, Havana Club není nic moc. A úplně nej je samozřejmě 7-letý. Pili jsme ještě Bucanero a ten mi chutnal skoro nejlépe.
A rum z Kapverdských ostrovů je sice také z třtiny, ale zase úplně jiný…
nech si chutnat, mně nechutná ani jeden, ale zato ten náš nádherně voní a do pečiva si neumím představit ho nepřidat, obzvláště do koblih.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Kubánský rum je mejdlovatý ????????
To to nejlepší co se může z přírodního cukru vypálit !!!!
Náš rum je kompletně syntetický
Dobrou chuť.
Zdravím děvčata, v pondělí, pokud budou pěkně zralý banány, večer je ukuchtím a dám vědět, ale ten recept od Abies vypadá také pěkně. Také jsem se divila, že tam nebyl použit kubánský rum, ale on je takový mejdlovatý a nic moc, náš rumík, to je něco…Hezký večer..
Můj recept je jednoduchý - oloupeš banány, aby jich byl 1 kg, přidáš Gelfix 3 : 1 a cukr a jedeš podle návodu na obalu
, a ono to vždy dopadne dobře - a stále se
držím návodu na obalu sáčku s Gelfixem.
Takže nic složitého.
Když nemám dost banánů, tak přihodím ještě jiné ovoce, někdy trošku rumu nebo slivovice (asi tak decánko
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosim te, nepridala bys i ten svuj recept? Dekuji predem.
Tak prý nee, prý plantejny jsou nasladko humus…;o))
Jestli těmi banány ale nejsou míněny plantejny, zkusím se zeptat habáněho. ;o)
Určitě vyzkouším, banánovou marmeládu dělávám, ale jinou. Díky za recept.
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem jeden velky srab! Recept me zaujal ale pockam si na to az ho vyzkousis prvni a das vedet jak jsi dopadla:-)