Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dužinu melounu zbavíme semen a nadrobno ji nakrájime: Promícháme ji s želírovacím cukrem a strouhanou citronóvou kůrou a šťávou. Ponecháme v klidu přibližně 4 hodiny. Poté přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty. Marmeládu naplníme do horkých, suchých sterilních sklenic a neprodyšně uzavřeme. Necháme vychladnout.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Melounová marmeláda
4 příspěvky 22.7.12 09:58
Také jsem si nedovedl představit tu chuť. Zkusil jsem přesně podle receptu a skutečně stačilo cca 5min vařit, protáhnout tyčovým mixerem, sebrat pěnu a poté ještě 5 minut s želírovacím cukrem. Chuť vzláštní ale dobrá, velmi sladké, ztuhlo to v pohodě. Dokážu si to představit nějak ochucené, zkusím ještě povařit s pomerančem nebo s vanilkou. Rozhodně méně cukru!
Každopádně díky za recept!
28 příspěvků 5.8.11 17:14
Vůbec si nedovedu představit, jak taková melounová marmeláda chutná. Je to dobrý? Třeba na chleba?
1 příspěvek 26.6.09 01:03
Můj příspěvek berte jako upgrade tohoto receptu. Upgrade spočíval v tom, že jsem nepoužila želírovací cukr z důvodu jeho ceny. Použila jsem obyčejný krystal a želírovací přípravek Quittin. Prášky jsem použila nakonec 2 kusy 1:1 a 2 kusy 2:1, protože to ne a ne zhoustnout.
A bez rozmixování si to taky nedovedu
představit. A nejdůležitější věc ! Chtěla bych vidět ty 4 minuty
vaření. Vařila jsem to 2 hodiny, aby to mělo vůbec konzistenci
marmelády.