Recept Melounová marmeláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Melounová marmeláda

Postup

Dužinu melounu zbavíme semen a nadrobno ji nakrájime: Promícháme ji s želírovacím cukrem a strou­hanou citronóvou kůrou a šťávou. Ponecháme v klidu přibližně 4 hodiny. Poté přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty. Marmeládu na­plníme do horkých, suchých sterilních sklenic a neprodyšně uzavřeme. Necháme vychlad­nout.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 15982x zobrazeno

Ingredience

  • na 8 sklenic po 500 ml
  • 2 kg vodního melounu
  • 2 kg želírovacího cukru
  • kůra a šťáva ze 6 chemicky neošetřených citronů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Melounová marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Melounová marmeláda

gurmanx
4 příspěvky 22.7.12 09:58

Také jsem si nedovedl představit tu chuť. Zkusil jsem přesně podle receptu a skutečně stačilo cca 5min vařit, protáhnout tyčovým mixerem, sebrat pěnu a poté ještě 5 minut s želírovacím cukrem. Chuť vzláštní ale dobrá, velmi sladké, ztuhlo to v pohodě. Dokážu si to představit nějak ochucené, zkusím ještě povařit s pomerančem nebo s vanilkou. Rozhodně méně cukru!
Každopádně díky za recept!

myšička
28 příspěvků 5.8.11 17:14

Vůbec si nedovedu představit, jak taková melounová marmeláda chutná. Je to dobrý? Třeba na chleba?

slavka007
1 příspěvek 26.6.09 01:03
Re: Melounová marmeláda

Můj příspěvek berte jako upgrade tohoto receptu. Upgrade spočíval v tom, že jsem nepoužila želírovací cukr z důvodu jeho ceny. Použila jsem obyčejný krystal a želírovací přípravek Quittin. Prášky jsem použila nakonec 2 kusy 1:1 a 2 kusy 2:1, protože to ne a ne zhoustnout. :-) A bez rozmixování si to taky nedovedu představit. A nejdůležitější věc ! Chtěla bych vidět ty 4 minuty vaření. Vařila jsem to 2 hodiny, aby to mělo vůbec konzistenci marmelády.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz