Recept Zeleninový aspik

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninový aspik

Postup

1. Polévkovou zeleninu povaříme ve 400 ml oso­lené vody asi 10 min. Scedíme a necháme okapat (tekutinu zachytíme). 2. Okurky jemně nakrájíme. Část omytého kopru dáme stranou na ozdobu, zbytek otrháme ze ston­ků, posekáme a smícháme s okurkou a zeleninou. 3. Vývar doplníme vodou na 500 ml a ochutíme octem, sladidlem a osolíme. Agar agar rozmíchá­me v malém množství vody, přidáme do vývaru a vývar nalijeme na prst vysoko do 4 misek. 4. Když aspik začne rosolovatět, klademe do mis­ky střídavě zeleninu a aspik. Pak dáme misky na 2 hod. do chladničky. Poté aspiky vyklopíme, ozdo­bíme koprem a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 30.05.02 vloženo
  • 15536x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g zmrazené polévkové zeleniny
  • sůl
  • 2 zralé nakládané okurky
  • 1/2 svazku kopru
  • 4-5 lžic octa
  • trochu tekutého sladidla
  • 1 vrch. lžička agaru agaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový aspik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zeleninový aspik

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.7.10 16:25
Aspik - nejen se zeleninou

Přesně takhle dělém aspik s houbami - pokud rostou :) . Jediná změna: Přidám do roztoku pár lžic madeiry. Doplněk = tatarka, příloha = tmavý chléb nebo opečené brambory.

casino
4497 příspěvků 29.7.10 07:43
Re: Zeleninový aspik

jj, vypadá to na Vašeho kolegu :) Ale nesouhlasím s těmi srágorami co sem píšete. V cukrárně jsme aplikovali pouze Agar-Agar a už tehdy, před 15ti lety, jsem jej platil litr/kg :-) Používali jsme jej především na Mousse (pěny) a když se to vzalo kolem a kolem, tak vzhledem ke kvalitě až tak drahý nebyl.

Wolfg
584 příspěvků 28.7.10 23:10
Re: Zeleninový aspik, Kasíno

Tohle je dýler, račiž si všimnout. Nabízí srágory za nehoráznou cenu, nic jinýho nesvede. Kvalitní želatina je za 34 Kč/100g

Labužník pobyda02
4 příspěvky 28.7.10 20:51
Re: Zeleninový aspik

Zdravím všechny kuchaře zkuste se podívat na tyto stránky ingrediencí http://www.prodejbylin.cz/…a/index.html :-)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Agar agar je vegetariánská želatina

vyrábí se z červené mořské řasy s tajemným názvem Gleidium purpurascens a používá se na přípravu vegetariánských pokrmů - pudinků, marmelád, koláčů, ovocných dezertů, plněného pečiva nebo na polevy (běžná želatina veg. není, protože její pří:,–(ou je kostní klih, či kostní moučka, jak mě poučil kolega vegetarián v obchodě slovy „Tohle taky nežeru …“)

Jako náhradu pro nevegetariány lze tedy použít běžnou želatinu.

Labužník gabika
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Agaru agaru

prepáč Pepíček, ale čo je to agaru agaru a čím sa dá nahradiť?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz