Recept Zeleninový aspik

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninový aspik

Postup

1. Polévkovou zeleninu povaříme ve 400 ml oso­lené vody asi 10 min. Scedíme a necháme okapat (tekutinu zachytíme). 2. Okurky jemně nakrájíme. Část omytého kopru dáme stranou na ozdobu, zbytek otrháme ze ston­ků, posekáme a smícháme s okurkou a zeleninou. 3. Vývar doplníme vodou na 500 ml a ochutíme octem, sladidlem a osolíme. Agar agar rozmíchá­me v malém množství vody, přidáme do vývaru a vývar nalijeme na prst vysoko do 4 misek. 4. Když aspik začne rosolovatět, klademe do mis­ky střídavě zeleninu a aspik. Pak dáme misky na 2 hod. do chladničky. Poté aspiky vyklopíme, ozdo­bíme koprem a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 30.05.02 vloženo
  • 13003x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g zmrazené polévkové zeleniny
  • sůl
  • 2 zralé nakládané okurky
  • 1/2 svazku kopru
  • 4-5 lžic octa
  • trochu tekutého sladidla
  • 1 vrch. lžička agaru agaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový aspik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zeleninový aspik

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.7.10 16:25
Aspik - nejen se zeleninou

Přesně takhle dělém aspik s houbami - pokud rostou :) . Jediná změna: Přidám do roztoku pár lžic madeiry. Doplněk = tatarka, příloha = tmavý chléb nebo opečené brambory.

casino
4491 příspěvků 29.7.10 07:43
Re: Zeleninový aspik

jj, vypadá to na Vašeho kolegu :) Ale nesouhlasím s těmi srágorami co sem píšete. V cukrárně jsme aplikovali pouze Agar-Agar a už tehdy, před 15ti lety, jsem jej platil litr/kg :-) Používali jsme jej především na Mousse (pěny) a když se to vzalo kolem a kolem, tak vzhledem ke kvalitě až tak drahý nebyl.

Wolfg
584 příspěvků 28.7.10 23:10
Re: Zeleninový aspik, Kasíno

Tohle je dýler, račiž si všimnout. Nabízí srágory za nehoráznou cenu, nic jinýho nesvede. Kvalitní želatina je za 34 Kč/100g

Labužník pobyda02
4 příspěvky 28.7.10 20:51
Re: Zeleninový aspik

Zdravím všechny kuchaře zkuste se podívat na tyto stránky ingrediencí http://www.prodejbylin.cz/…a/index.html :-)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Agar agar je vegetariánská želatina

vyrábí se z červené mořské řasy s tajemným názvem Gleidium purpurascens a používá se na přípravu vegetariánských pokrmů - pudinků, marmelád, koláčů, ovocných dezertů, plněného pečiva nebo na polevy (běžná želatina veg. není, protože její pří:,–(ou je kostní klih, či kostní moučka, jak mě poučil kolega vegetarián v obchodě slovy „Tohle taky nežeru …“)

Jako náhradu pro nevegetariány lze tedy použít běžnou želatinu.

Labužník gabika
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Agaru agaru

prepáč Pepíček, ale čo je to agaru agaru a čím sa dá nahradiť?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz