Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pro formu o průměru 24-26 cm.
Sušenky nadrtíme nebo rozmixujeme. V míse je smícháme s povoleným máslem, třtinovým cukrem a kakaovým práškem. Formu si vyložíme kolem z pečícího papíru a sušenkový základ do ní pečlivě napěchujeme, prsty a třeba i dnem skleničky, abychom vytvořili stejnoměrný základ pro cheesecake. Dáme do lednice. Troubu rozehřejeme na 140°C. 150 g čokolády rozpustíme v 1 dcl smetany a necháme zchladnout. Mezitím šleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mouku, potom philadelphii a tvaroh, nakonec čokoládu. Rozšleháme pořádně, abychom neměli žádné cucky.Dortovou formu obalíme zespoda několika vrstvami alobalu (aby nám obsah v troubě neprotekl, ošklivě to smrdí), nalijeme tvarohovou směs na základ a dáme do trouby na 1 hodinu. Po hodině vypneme troubu a necháme cheesecake vychladnout uvnitř trouby. Dáme do lednice a necháme přes noc chladit. Druhý den rozehřejeme zbylou čokoládu ve smetaně, přidáme karamel nebo sirup a rozetřeme po povrchu koláče. Necháme ještě ztuhnout. Jako příloha se hodí višňová omáčka - 500 g mražených nebo čerstvých vypeckovaných višní (asi by šel i kompot) prosladíme dvěma lžícemi cukru, necháme přes noc macerovat, druhý den přidáme trochu vody, tak deci, deci a půl, svaříme, přidáme sáček agar-agar prášku a dvě minuty povaříme. Můžeme přidat panáka ovocného likéru. Necháme vychladnout a podáváme s koláčem.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.3.12 20:42
Nedalo mi to, musim pridat jednu, ktera nevypada tolik jako pastika.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Úplně čokoládový cheesecake
4 příspěvky 31.3.20 21:33
Ten trik s papirem musím vyskoušet
doufám se mi to povede konečne bez
zbytečného bordelu 
395 příspěvků 19.4.15 12:22
Kdepak kuří oko! Výměna názorů :- ). Hezkou neděli.
8 příspěvků 19.4.15 12:05
Omlouvám se za to, že jsem někomu „šlápl na kuří oko“ tento web je hlavně o receptech a ty jsou většinou vynikající a inspirativní. Tento mezi ně rozhodně patří.
395 příspěvků 19.4.15 10:51
Proč ta ironie, Mirko? Věci by se měly nazývat svými jmény, ne? Stejně jako když ti někdo nabídne sachr, budeš vědět, co asi můžeš čekat, tak když ti někdo nabídne cupcake, budeš vědět, co čekat. Žádný košíček, ale malou buchtu (muffin, mafin) s krémem nahoře. Košíček je myslím něco jiného, pevný prohloubený korpus (linecké těsto, čokoláda,…) s náplní uvnitř. Vůbec se nesnažím být „In“, jen používám názvy jídel tak, jak jim přísluší. Cupcake ani cheesecake se prostě dřív neříkalo proto, že se tyhle druhy moučníků u nás nedělaly.
Příspěvek upraven 19.04.15 v 10:51
8 příspěvků 19.4.15 10:21
To jsem si oddechl, takže košíčky nejsou košíčky, ale cupcake a všichni jsme „In“ Ještě ušít ty uniformy.
268 příspěvků 19.4.15 09:38
Ti nikdo snad nebrani, ne? Se vracej klidne.


A pak hned zrušíme puncak, to bude odted taky dort!
A vzapeti zrušíme kapesnik a bude z neho smrkonosocistoplena.. a tim neskoncime
ja zustanu u „chesekake“ Ono to totiž taky znamena o jaky „dortik“ zrovna jde.
395 příspěvků 19.4.15 09:33
Mirko, jaksi se není odkud vracet. Cheesecake je cheesecake, jako vánočka je vánočka. Není to jednoduše tvarohový dort. Bude lepší se s tím smířit, než se tím trápit. Jestli to „redy“ znamená, že je recept dobrý, tak děkuji. zébulon v. r.
8 příspěvků 19.4.15 01:16
Vážení,
nebylo by i zde moudré vrátit se k libozvučnému dortu, dortíku. Jinak recept je velmi „redy“
Zebulon, já bych nešidila, ale nemám pro koho hodně sladké. Když dodržím recept, pak jedí za trest. Líbí se nám konzistence, ta je v oblibě. Synek se usmíval když prohlédl snímky. Slovy „to můžeš udělat, ale uber cukr“ mě dostává, potřeboval by přidat, ne ubrat. Už si koupil i čokoládu na polevu, prý k těm višním
Díky, zkusím promyslet, do další návštěvy
mám času dost

Sveva, hezký trik, bude se hodit, děkuju.
Ještě k pečení, co postavit formu na plech s trochou vody, nebo na mokrý papír ?
2905, obavam se, ze nikoliv. Nebo ano, ale ztrati se tim ono kouzlo. Lepe je se smirit s tim, ze toto neni dietni moucnik :- ). Nez ho sidit, to ho radeji nedelat.
Tento moučník vypadá hezky, hlavně konzistence. Zébulon, mám tradiční otázku, lze vytvořit s poloviční dávkou cukru?
Diky, svevo, za ten trik s papirem. Ja se tim alobalem jistim v nekolika vrstvach, protoze kdyz tohle protece do trouby, hned se to pali a jak se s kolacem nesmi hybat, je problem troubu za chodu cistit.
Tenhle kolac byl svatecni, na prani, takze jsem koupila i tu drahou philadelphii. Tvaroh by se urcite dal pouzit, jen bych ho nechala poradne odkapat, klidne pres noc a navic ten syr je jemne slany, mozna by se spis hodila lucina nebo zerve, nez tvaroh, aspon pul na pul. Pridanim soli se to podle me nedozene, ne ta spravna chut. Mozna by se dal tvaroh mirne osolit pred odkapavanim, jako kdyz se dela labneh. Taky konzistence s pouzitim philadelphie je jina - hladsi a hutnejsi. Ale priste to s tim okapanym tvarohem zkusim.
Pěkný recept a mám pro vás malý trik, který možná ušetří ten alobal kolem formy. Když si nastříháte přiměřenou velikost pečícího papíru, potom jej zmačkáte do koule, následně rozvinete a projdete se s ním pod kohoutkem vody, vyždímáte a rozvinete, krásně se přizpůsobí tvaru jakékoliv formy.
Mám dotaz: Myslím, že se to množstvím uvedeného sýra hodně prodraží. Je důvod proč by to nemohl být jenom tvaroh?
Zdravím.