Recept Třešňový koláč jako od pekaře

zébulon Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Třešňový koláč jako od pekaře

Úvod

Jak jsem četla Bentův recept na "třešňové clafoutis":https://www.labuznik.cz/recept/clafoutis-aux-cerises/, vzpomněla jsem si na jeden svůj oblíbený třešňový koláč, jak z francouzské pekárny. Pokud máte třešně na zahradě, je to prima příležitost, jak je zpracovat. Zdroj: Linda Louis, www Cuisine Campagne

Postup

Třešně omyjeme, zbavíme šťopek a vypeckujeme. Dáme je do misky, promícháme se 130 g cukru a necháme macerovat 4 hodiny. Po uplynutí této doby dáme obsah misky do kastrolu, zahřejeme a zakryté povaříme asi 5 minut. Třešně přecedíme a šťávu uschováme. Předehřejeme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na obdélník asi 40 cm x 30 cm. Rozkrojíme ho podélně napůl (dvakrát 20 cm x 30 cm), položíme na plech vyložený papírem na pečení a ohneme okraje po delší straně tak o centimetr dovnitř, zkrátka vytvoříme okraje. Na těsto rozprostřeme třešně, posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 25 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si ve 400 ml zbylé šťávy z třešní rozpustíme agar-agar, lehce povaříme, asi 30 vteřin. Necháme zchladnout, ale ne ztuhnout, ještě tekuté želé nalijeme na koláč, okraje potřeme štětcem a necháme nejméně 1 hodinu v lednici. Před podáváním nakrájíme příčně na pruhy.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 18.08.11 vloženo
  • 6190x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 400 g listového těsta
  • 1,5 kg černých třešní
  • 160 g světlého třtinového cukru
  • 1 kávová lžička agar-agar
  • mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třešňový koláč jako od pekaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Třešňový koláč jako od pekaře

Bento
794 příspěvků 18.8.11 22:00

zebulon, ten vyzera pekne, :potlesk: ja som robil podobne jeden a tam som sa docital taky „svindel“
presne na tu stavu ked sa ovocie dusi…pridat do toho lyzicu maizeny a prevarit. :oops: a je zahustene.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz