Recept Třešňový koláč jako od pekaře

zébulon Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Třešňový koláč jako od pekaře

Úvod

Jak jsem četla Bentův recept na "třešňové clafoutis":https://www.labuznik.cz/recept/clafoutis-aux-cerises/, vzpomněla jsem si na jeden svůj oblíbený třešňový koláč, jak z francouzské pekárny. Pokud máte třešně na zahradě, je to prima příležitost, jak je zpracovat. Zdroj: Linda Louis, www Cuisine Campagne

Postup

Třešně omyjeme, zbavíme šťopek a vypeckujeme. Dáme je do misky, promícháme se 130 g cukru a necháme macerovat 4 hodiny. Po uplynutí této doby dáme obsah misky do kastrolu, zahřejeme a zakryté povaříme asi 5 minut. Třešně přecedíme a šťávu uschováme. Předehřejeme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na obdélník asi 40 cm x 30 cm. Rozkrojíme ho podélně napůl (dvakrát 20 cm x 30 cm), položíme na plech vyložený papírem na pečení a ohneme okraje po delší straně tak o centimetr dovnitř, zkrátka vytvoříme okraje. Na těsto rozprostřeme třešně, posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 25 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si ve 400 ml zbylé šťávy z třešní rozpustíme agar-agar, lehce povaříme, asi 30 vteřin. Necháme zchladnout, ale ne ztuhnout, ještě tekuté želé nalijeme na koláč, okraje potřeme štětcem a necháme nejméně 1 hodinu v lednici. Před podáváním nakrájíme příčně na pruhy.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 18.08.11 vloženo
  • 5840x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 400 g listového těsta
  • 1,5 kg černých třešní
  • 160 g světlého třtinového cukru
  • 1 kávová lžička agar-agar
  • mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třešňový koláč jako od pekaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Třešňový koláč jako od pekaře

Bento
794 příspěvků 18.8.11 22:00

zebulon, ten vyzera pekne, :potlesk: ja som robil podobne jeden a tam som sa docital taky „svindel“
presne na tu stavu ked sa ovocie dusi…pridat do toho lyzicu maizeny a prevarit. :oops: a je zahustene.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz