Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jak jsem četla Bentův recept na "třešňové clafoutis":https://www.labuznik.cz/recept/clafoutis-aux-cerises/, vzpomněla jsem si na jeden svůj oblíbený třešňový koláč, jak z francouzské pekárny. Pokud máte třešně na zahradě, je to prima příležitost, jak je zpracovat. Zdroj: Linda Louis, www Cuisine Campagne
Třešně omyjeme, zbavíme šťopek a vypeckujeme. Dáme je do misky, promícháme se 130 g cukru a necháme macerovat 4 hodiny. Po uplynutí této doby dáme obsah misky do kastrolu, zahřejeme a zakryté povaříme asi 5 minut. Třešně přecedíme a šťávu uschováme. Předehřejeme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na obdélník asi 40 cm x 30 cm. Rozkrojíme ho podélně napůl (dvakrát 20 cm x 30 cm), položíme na plech vyložený papírem na pečení a ohneme okraje po delší straně tak o centimetr dovnitř, zkrátka vytvoříme okraje. Na těsto rozprostřeme třešně, posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 25 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si ve 400 ml zbylé šťávy z třešní rozpustíme agar-agar, lehce povaříme, asi 30 vteřin. Necháme zchladnout, ale ne ztuhnout, ještě tekuté želé nalijeme na koláč, okraje potřeme štětcem a necháme nejméně 1 hodinu v lednici. Před podáváním nakrájíme příčně na pruhy.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Třešňový koláč jako od pekaře
zebulon, ten vyzera pekne,
ja som robil podobne jeden a tam som sa docital
taky „svindel“
a je zahustene.
presne na tu stavu ked sa ovocie dusi…pridat do toho lyzicu maizeny a prevarit.