Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dýňová semínka najemno nasekáme v ručním robotu. Mátu omyjeme a otřepáním ji zbavíme vody. Hranatou formu vyložíme průhlednou fólií. Mléko rozšleháme s agarem, kardamomem a cukrem v hrnci. Přidáme snítku máty. Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme mátu. Žloutek rozšleháme vidličkou. Do žloutku postupně vmícháme trochu horkého kardamomového mléka. Vaječnou směs rozšleháme v hrnci se zbývajícím horkým mlékem. Přidáme mletá dýňová semínka. Mléko nalijeme do formy vyložené průhlednou fólií a přikryjeme. Zmrzlinovou směs vložíme na 3 hodiny do mrazničky. Na omáčku necháme vzkypět med a šťávu z limety a necháme zchladnout. Před podáváním necháme zmrzlinu 5 minut rozmrazit a nakrájíme na plátky. Plátky zmrzliny napříč rozpůlíme a podáváme zalité medovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kardamomová zmrzlina