Recept Kardamomová zmrzlina

Labužník paraplic... Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kardamomová zmrzlina

Postup

Dýňová semínka najemno nasekáme v ručním robotu. Mátu omyjeme a otřepáním ji zbavíme vody. Hranatou formu vyložíme průhlednou fólií. Mléko rozšleháme s agarem, kardamomem a cukrem v hrnci. Přidáme snítku máty. Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme mátu. Žloutek rozšleháme vidličkou. Do žloutku postupně vmícháme trochu horkého kardamomového mléka. Vaječnou směs rozšleháme v hrnci se zbývajícím horkým mlékem. Přidáme mletá dýňová semínka. Mléko nalijeme do formy vyložené průhlednou fólií a přikryjeme. Zmrzlinovou směs vložíme na 3 hodiny do mrazničky. Na omáčku necháme vzkypět med a šťávu z limety a necháme zchladnout. Před podáváním necháme zmrzlinu 5 minut rozmrazit a nakrájíme na plátky. Plátky zmrzliny napříč rozpůlíme a podáváme zalité medovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 01.05.04 vloženo
  • 5969x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g dýňových semínek
  • 1 snítka máty
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička agaru
  • 3 špetky kardamomu
  • 70 g cukru
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • asi 3 lžíce šťávy z limety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kardamomová zmrzlina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz