Recept Variace na Café Liegois ve stylu Panna cotta

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Variace na Café Liegois ve stylu Panna cotta

Úvod

Použil jsem rozpustnou kávu Nescafé Classic.
Café Liégeois (Káva z Lutychu) je francouzský zmrzlinový dezert, pohár (káva, kávová zmrzlina, šlehačka, někdy se používá místo kávy čokoládová omáčka).
Na krém můžeme použít smetanu s nižším obsahem tuku.
Inspircí mi byl tento blog

Postup

Krém:

Smetanu, mléko a cukr zahřejeme. Stranou si necháme krapet mléka na promíchání s agar agar. Přidáme kávu, promícháme, necháme rozpustit a přivedeme k varu. Agar agar si promícháme ve studém mléce a přilijeme ke kávové směsi. Povaříme 2 minuty (není-li uvedeno jinak na obalu agar agar). Hotový krém rozdělíme do čtyř sklenic. Necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici.

Tmavý proužek:

Želatinu namočíme do studené vody.
Nabobtnalou a vymačkanou želatinu rozpustíme ve 100 ml horké kávy, kterou poté necháme zchladnout. Vychladlou kávu se želatinou rozdělíme na již tuhý krém a dáme do lednice ztuhnout. Na jednu sklenici stačí 2 lžíce kávy.

Před podáváním dozdobíme oslazenou šlehačkou, kterou posypeme strouhanou čokoládou anebo kakaem.

Recept je z kategorií: Dezerty Moučníky Poháry

Nahlásit recept

  • 23.09.12 vloženo
  • 4704x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Krém:

  • 250 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce instantní rozpustné kávy
  • 60 až 70 g cukru
  • 2 g agar agar

Tmavý proužek:

  • 100 ml horké kávy
  • 2 plátky želatiny
  • cukr podle chuti

Dozdobení:

  • šlehačka
  • cukr podle chuti
  • strouhaná čokoláda nebo kakao

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 23.09.12 12:22

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Variace na Café Liegois ve stylu Panna cotta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz