Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Použil jsem rozpustnou kávu Nescafé Classic.
Café Liégeois (Káva z Lutychu) je francouzský zmrzlinový dezert, pohár
(káva, kávová zmrzlina, šlehačka, někdy se používá místo kávy
čokoládová omáčka).
Na krém můžeme použít smetanu s nižším obsahem tuku.
Inspircí mi byl tento blog
*Krém:* Smetanu, mléko a cukr zahřejeme. Stranou si necháme krapet mléka na promíchání s agar agar. Přidáme kávu, promícháme, necháme rozpustit a přivedeme k varu. Agar agar si promícháme ve studém mléce a přilijeme ke kávové směsi. Povaříme 2 minuty (není-li uvedeno jinak na obalu agar agar). Hotový krém rozdělíme do čtyř sklenic. Necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici. *Tmavý proužek:* Želatinu namočíme do studené vody. Nabobtnalou a vymačkanou želatinu rozpustíme ve 100 ml horké kávy, kterou poté necháme zchladnout. Vychladlou kávu se želatinou rozdělíme na již tuhý krém a dáme do lednice ztuhnout. Na jednu sklenici stačí 2 lžíce kávy. Před podáváním dozdobíme oslazenou šlehačkou, kterou posypeme strouhanou čokoládou anebo kakaem.
Recept je z kategorií: Dezerty Moučníky Poháry
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Variace na Café Liegois ve stylu Panna cotta