Recept Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Postup

Oprat čočku a dát do kastrolku s bobkovým listem a česnekem. Přidat dostatečně vody, aby překrývala asi o 5 cm. Přivést do varu a vařit 10 min., snížit teplotu a vařit 15-30 min., až je čočka měkká. Přelít přes síto a nechat odkapat. Vyjmout bobkový list a zahodit. Přidat polovinu pomerančové kůry a všechnu citronovou. Okořenit kmínem, solí a pepřem. Přendat do nízké zapékací misky. Předehřát troubu na 190°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat pórek a smažit (sem tam zamíchat), až je pórek měkký. Přidat 225 ml smetany a zbytek pomerančové kůry a vařit po 15-20 min., až je pórek uplně uvařený a smetana zhoustne. Zamíchat dovnitř citronovou šťávu, osolit a opepřit. Rozkrojit filé na 4 kousky. Okořenit solí a pepřem a zamáčknout do čočky. Přikrýt každý kousek ryby pórkem a pokapat 1 lžící smetany. Péct asi 30 min., až je ryba udělaná a povrch je světlozlatový. PS: * Odstranit vosk z pomeranče a citronu povařením na 1 min. ve vodě a ihned otřením (odrhnutím) v čisté utěrce.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.05.02 vloženo
  • 4453x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g zelené přebrané čočky (může být hnědá)
  • 1 bobkový list
  • 1 česnek na jemno posekaný
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče*
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu*
  • špetka pomletého kmínu
  • 15 g másla
  • 450 g pórku, na tenoulinké plátky nakrájeného
  • 300 ml smetany
  • 150 ml (1 lžíce) citronové šťávy
  • 750 g tresky bez kůže a kosti, nebo jiné bílé filé
  • sůl
  • čerstvě pomletý pepř

Doporučená příloha

  • Těstoviny nebo bagetka, zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.21 13:25

Výborné. Pór som dala len jeden, na hmotnosť ho bolo 150 g, a podľa mňa to stačilo. Tresky bolo 600 g. Množstvo ostatných surovín podľa receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Lyduska
402 příspěvků 9.3.21 11:31
parles
307 příspěvků 8.3.21 10:48

Mně se to líbí, ale nezdá se mi nutné čočku tepelně upravovat 55 - 70 minut. :nevim:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz