Recept Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Postup

Oprat čočku a dát do kastrolku s bobkovým listem a česnekem. Přidat dostatečně vody, aby překrývala asi o 5 cm. Přivést do varu a vařit 10 min., snížit teplotu a vařit 15-30 min., až je čočka měkká. Přelít přes síto a nechat odkapat. Vyjmout bobkový list a zahodit. Přidat polovinu pomerančové kůry a všechnu citronovou. Okořenit kmínem, solí a pepřem. Přendat do nízké zapékací misky. Předehřát troubu na 190°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat pórek a smažit (sem tam zamíchat), až je pórek měkký. Přidat 225 ml smetany a zbytek pomerančové kůry a vařit po 15-20 min., až je pórek uplně uvařený a smetana zhoustne. Zamíchat dovnitř citronovou šťávu, osolit a opepřit. Rozkrojit filé na 4 kousky. Okořenit solí a pepřem a zamáčknout do čočky. Přikrýt každý kousek ryby pórkem a pokapat 1 lžící smetany. Péct asi 30 min., až je ryba udělaná a povrch je světlozlatový. PS: * Odstranit vosk z pomeranče a citronu povařením na 1 min. ve vodě a ihned otřením (odrhnutím) v čisté utěrce.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.05.02 vloženo
  • 5746x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g zelené přebrané čočky (může být hnědá)
  • 1 bobkový list
  • 1 česnek na jemno posekaný
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče*
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu*
  • špetka pomletého kmínu
  • 15 g másla
  • 450 g pórku, na tenoulinké plátky nakrájeného
  • 300 ml smetany
  • 150 ml (1 lžíce) citronové šťávy
  • 750 g tresky bez kůže a kosti, nebo jiné bílé filé
  • sůl
  • čerstvě pomletý pepř

Doporučená příloha

  • Těstoviny nebo bagetka, zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.21 13:25

Výborné. Pór som dala len jeden, na hmotnosť ho bolo 150 g, a podľa mňa to stačilo. Tresky bolo 600 g. Množstvo ostatných surovín podľa receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Lyduska
412 příspěvků 9.3.21 11:31
parles
308 příspěvků 8.3.21 10:48

Mně se to líbí, ale nezdá se mi nutné čočku tepelně upravovat 55 - 70 minut. :nevim:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz