Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oprat čočku a dát do kastrolku s bobkovým listem a česnekem. Přidat dostatečně vody, aby překrývala asi o 5 cm. Přivést do varu a vařit 10 min., snížit teplotu a vařit 15-30 min., až je čočka měkká. Přelít přes síto a nechat odkapat. Vyjmout bobkový list a zahodit. Přidat polovinu pomerančové kůry a všechnu citronovou. Okořenit kmínem, solí a pepřem. Přendat do nízké zapékací misky. Předehřát troubu na 190°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat pórek a smažit (sem tam zamíchat), až je pórek měkký. Přidat 225 ml smetany a zbytek pomerančové kůry a vařit po 15-20 min., až je pórek uplně uvařený a smetana zhoustne. Zamíchat dovnitř citronovou šťávu, osolit a opepřit. Rozkrojit filé na 4 kousky. Okořenit solí a pepřem a zamáčknout do čočky. Přikrýt každý kousek ryby pórkem a pokapat 1 lžící smetany. Péct asi 30 min., až je ryba udělaná a povrch je světlozlatový. PS: * Odstranit vosk z pomeranče a citronu povařením na 1 min. ve vodě a ihned otřením (odrhnutím) v čisté utěrce.
Recept je z kategorií: Ryby
Těstoviny nebo bagetka, zelený salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.3.21 13:25
Výborné. Pór som dala len jeden, na hmotnosť ho bolo 150 g, a podľa mňa to stačilo. Tresky bolo 600 g. Množstvo ostatných surovín podľa receptu.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem
Ukladam sem pre seba: https://www.toprecepty.cz/…nou-treskou/
Mně se to líbí, ale nezdá se mi nutné čočku tepelně upravovat 55 - 70 minut.