Recept Filé z tresky po čínsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Filé z tresky po čínsku

Postup

1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na porce. Kukuřici necháme okapat. Cibulky nakrá­jíme na kousky dlouhé 4 cm, papriku na nudličky. Mrkev nastrouháme a celer nakrájíme na plátky. 2. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej. Rybu v tuku opečeme ze všech stran, vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Ve vypečeném tuku osmahneme zeleninu, zali­jeme sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přikryté dusíme na sla­bém ohni asi 10 min. 4. Zeleninovou omáčku zahustíme škrobem. Poté do ní vložíme rybu, necháme krátce rozležet a podáváme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 20.02.04 vloženo
  • 9086x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1500 kJ, 30 g bílkovin, 16 g tuků, 22 g sacharidů
  • 700 g filé z tresky
  • 200 g kukuřice
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 100 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z tresky po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz