Recept Filé z tresky po čínsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Filé z tresky po čínsku

Postup

1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na porce. Kukuřici necháme okapat. Cibulky nakrá­jíme na kousky dlouhé 4 cm, papriku na nudličky. Mrkev nastrouháme a celer nakrájíme na plátky. 2. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej. Rybu v tuku opečeme ze všech stran, vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Ve vypečeném tuku osmahneme zeleninu, zali­jeme sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přikryté dusíme na sla­bém ohni asi 10 min. 4. Zeleninovou omáčku zahustíme škrobem. Poté do ní vložíme rybu, necháme krátce rozležet a podáváme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 20.02.04 vloženo
  • 8114x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1500 kJ, 30 g bílkovin, 16 g tuků, 22 g sacharidů
  • 700 g filé z tresky
  • 200 g kukuřice
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 100 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z tresky po čínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz