Recept Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

(Hodnoceno 1x) Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

Postup

Nakrájet tresku na asi 4 cm kousky a dát do mísy. Smíchat přísady na marinádu a nalít přes rybu. Dát stranou na 1/2 hodiny a sem tam zamíchat.

Smíchat kukuřičnou moučku, mouku a ocet. Přidat dostatečně vody na získání těstíčka jako na lívance. Přidat prášek do pečiva a zamíchat.

Namáčet marinovanou rybu v těstíčku. Smažit ve fritovacím hrnci, anebo v kastrolku s rozpáleným olejem na asi 190°C (maximálně půl kastrolku!) postupně do zlatova. Osušit na papírovém ubrousku.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 6913x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Naložená treska:
  • 600 g tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce posekaného čerstvého zázvoru
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • Těstíčko:
  • 2/3 hrnku kukuřičné moučky
  • 1/3 hrnku mouky
  • 1 lžíce octa
  • voda
  • 1 lžíce prášku do pečiva

Doporučená příloha

  • Hranolky a křupavý zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.05.17 20:40

Zajímavě ochucená ryba. Těstíčko chtělo možná bílek, ale křupavé bylo :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz