Recept Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

(Hodnoceno 1x) Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

Postup

Nakrájet tresku na asi 4 cm kousky a dát do mísy. Smíchat přísady na marinádu a nalít přes rybu. Dát stranou na 1/2 hodiny a sem tam zamíchat. Smíchat kukuřičnou moučku, mouku a ocet. Přidat dostatečně vody na získání těstíčka jako na lívance. Přidat prášek do pečiva a zamíchat. Namáčet marinovanou rybu v těstíčku. Smažit ve fritovacím hrnci, anebo v kastrolku s rozpáleným olejem na asi 190°C (maximálně půl kastrolku!) postupně do zlatova. Osušit na papírovém ubrousku.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 8800x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Naložená treska:
  • 600 g tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce posekaného čerstvého zázvoru
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • Těstíčko:
  • 2/3 hrnku kukuřičné moučky
  • 1/3 hrnku mouky
  • 1 lžíce octa
  • voda
  • 1 lžíce prášku do pečiva

Doporučená příloha

  • Hranolky a křupavý zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.5.17 20:40

Zajímavě ochucená ryba. Těstíčko chtělo možná bílek, ale křupavé bylo :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Populární křupavá treska ( nebo jiné rybí filé) kapitána Bena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz