Recept Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

(Hodnoceno 1x) Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nepereme, jen je vlhkou utěrkou otřeme, odblaníme, protáhneme slaninou a potřeme rozehřátým máslem. Takto je uložíme do chladna na 1 až 2 dny. Příprava: Máslo z masa seškrábneme, dáme na pekáč, přidáme zbytky pokrájené slaniny, nadrobno pokrájenou cibuli a necháme lehce zrůžovět. Na to pak vložíme posolené maso, opečeme na všech stranách a podlijeme. Přidáme koření a dusíme, později pečeme otevřené do změknutí. Hotovou šťávu zahustíme trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě a krátce povaříme. Šťávu buď přecedíme, nebo jen vidličkou vyjmeme koření.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 52429x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg masa
  • 8 dkg slaniny
  • 8 dkg másla
  • 1 cibule
  • 2 zrnka jalovce
  • rovná lžička hladké mouky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 26.1.13 09:24

Doporučující!

Diskuse k receptu Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

georgehradec
394 příspěvků 19.12.13 13:48

Těším se na další realizaci. Hřbet se mrazí, strávníci čekají, divy se dějí a srnec z polesí Orlických hor je připraven. Díky Pampeliško :P

georgehradec
394 příspěvků 25.2.13 14:27

Nemaje fotopřístroj, nemohu sloužit. Itak to bylo dle ohlasu strávníků výborné! :dance: Celá akce byla doplněna o grilovanou zeleninu. :potlesk:

birkana
1716 příspěvků 22.2.13 10:32

Tak tu krásku pak nafoť, zvěřiny je tady pomálu! A ať se povede, dobrou chuť :mavam:

georgehradec
394 příspěvků 22.2.13 10:07

Je to tady! Dnes naložím a v neděli bude oběd. 8)

georgehradec
394 příspěvků 25.1.13 18:13

A ještě něco neb mám srnčí v mrazáku, tak jak si žádá babička bylo to skvělé a k opakování. Dávám 1*+! Budu v brzku (jak říkal jeden president)opakovat. :potlesk: :lol:

birkana
1716 příspěvků 6.1.13 17:35

Je to zvěřinová klasika, evergreen. A taky se přimlouvám za víc jalovce :potlesk:

georgehradec
394 příspěvků 6.1.13 17:26

Jo, ještě dodatek pro Pampelišku: 2 ks jalovčinky je mááálo. Dávám více a přiměřeně! :dance:

georgehradec
394 příspěvků 6.1.13 17:09

Pro ty, kteří si neumí poradit s časy a °C pak uvádím, že všeho dočasu. Nejlépe při 190°C - 205°C a 1 hoďka zcela stačí. Zapoj svou intuici! :twisted:

georgehradec
394 příspěvků 6.1.13 17:05

Bylo to dobré, ba co dím skvělé! Doplněno grilovanou zeleninou a vařeným bramborem. Nesmí chybět brusinkový kompot. Dávám +1*! :P

georgehradec
394 příspěvků 5.1.13 10:47

Ano, jdu do toho! Dnes vařím dle receptu. :P

jalp
4 příspěvky 4.11.09 13:08
Re: Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

Ahoj, chci se zeptat, jak dlouho maso péct? A troubu na kolik stupňů? Mám kus srnčího a nikdy jsem ho nedělala, tak aby se to dalo alespoň jíst! ;-) Díky moc, Lenka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz