Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso nepereme, jen je vlhkou utěrkou otřeme, odblaníme, protáhneme slaninou a potřeme rozehřátým máslem. Takto je uložíme do chladna na 1 až 2 dny. Příprava: Máslo z masa seškrábneme, dáme na pekáč, přidáme zbytky pokrájené slaniny, nadrobno pokrájenou cibuli a necháme lehce zrůžovět. Na to pak vložíme posolené maso, opečeme na všech stranách a podlijeme. Přidáme koření a dusíme, později pečeme otevřené do změknutí. Hotovou šťávu zahustíme trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě a krátce povaříme. Šťávu buď přecedíme, nebo jen vidličkou vyjmeme koření.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srnčí kýta, nebo hřbet pečený
Těším se na další realizaci. Hřbet se mrazí, strávníci čekají, divy se dějí a srnec z polesí Orlických hor je připraven. Díky Pampeliško
Nemaje fotopřístroj, nemohu sloužit. Itak to bylo dle ohlasu strávníků výborné!
Celá akce byla doplněna
o grilovanou zeleninu. 
Tak tu krásku pak nafoť, zvěřiny je tady pomálu! A ať se povede, dobrou chuť
Je to tady! Dnes naložím a v neděli bude oběd.
A ještě něco neb mám srnčí v mrazáku, tak jak si žádá babička bylo to skvělé a k opakování. Dávám 1*+! Budu v brzku (jak říkal jeden president)opakovat.

Je to zvěřinová klasika, evergreen. A taky se přimlouvám za víc jalovce
Jo, ještě dodatek pro Pampelišku: 2 ks jalovčinky je mááálo. Dávám více a přiměřeně!
Pro ty, kteří si neumí poradit s časy a °C pak uvádím, že všeho dočasu. Nejlépe při 190°C - 205°C a 1 hoďka zcela stačí. Zapoj svou intuici!
Bylo to dobré, ba co dím skvělé! Doplněno grilovanou zeleninou a vařeným bramborem. Nesmí chybět brusinkový kompot. Dávám +1*!
Ano, jdu do toho! Dnes vařím dle receptu.
4 příspěvky 4.11.09 13:08
Ahoj, chci se zeptat, jak dlouho maso péct? A troubu na kolik stupňů? Mám kus srnčího a nikdy jsem ho nedělala, tak aby se to dalo alespoň jíst!
Díky moc, Lenka