Recept Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nepereme, jen je vlhkou utěrkou otřeme, odblaníme, protáhneme slaninou a potřeme rozehřátým máslem. Takto je uložíme do chladna na 1 až 2 dny. Příprava: Máslo z masa seškrábneme, dáme na pekáč, přidáme zbytky pokrájené slaniny, nadrobno pokrájenou cibuli a necháme lehce zrůžovět. Na to pak vložíme posolené maso, opečeme na všech stranách a podlijeme. Přidáme koření a dusíme, později pečeme otevřené do změknutí. Hotovou šťávu zahustíme trochou hladké mouky rozkvedlané ve vodě a krátce povaříme. Šťávu buď přecedíme, nebo jen vidličkou vyjmeme koření.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 49645x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg masa
  • 8 dkg slaniny
  • 8 dkg másla
  • 1 cibule
  • 2 zrnka jalovce
  • rovná lžička hladké mouky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 26.1.13 09:24

Doporučující!

Diskuse k receptu Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

georgehradec
386 příspěvků 19.12.13 13:48

Těším se na další realizaci. Hřbet se mrazí, strávníci čekají, divy se dějí a srnec z polesí Orlických hor je připraven. Díky Pampeliško :P

georgehradec
386 příspěvků 25.2.13 14:27

Nemaje fotopřístroj, nemohu sloužit. Itak to bylo dle ohlasu strávníků výborné! :dance: Celá akce byla doplněna o grilovanou zeleninu. :potlesk:

birkana
1687 příspěvků 22.2.13 10:32

Tak tu krásku pak nafoť, zvěřiny je tady pomálu! A ať se povede, dobrou chuť :mavam:

georgehradec
386 příspěvků 22.2.13 10:07

Je to tady! Dnes naložím a v neděli bude oběd. 8)

georgehradec
386 příspěvků 25.1.13 18:13

A ještě něco neb mám srnčí v mrazáku, tak jak si žádá babička bylo to skvělé a k opakování. Dávám 1*+! Budu v brzku (jak říkal jeden president)opakovat. :potlesk: :lol:

birkana
1687 příspěvků 6.1.13 17:35

Je to zvěřinová klasika, evergreen. A taky se přimlouvám za víc jalovce :potlesk:

georgehradec
386 příspěvků 6.1.13 17:26

Jo, ještě dodatek pro Pampelišku: 2 ks jalovčinky je mááálo. Dávám více a přiměřeně! :dance:

georgehradec
386 příspěvků 6.1.13 17:09

Pro ty, kteří si neumí poradit s časy a °C pak uvádím, že všeho dočasu. Nejlépe při 190°C - 205°C a 1 hoďka zcela stačí. Zapoj svou intuici! :twisted:

georgehradec
386 příspěvků 6.1.13 17:05

Bylo to dobré, ba co dím skvělé! Doplněno grilovanou zeleninou a vařeným bramborem. Nesmí chybět brusinkový kompot. Dávám +1*! :P

georgehradec
386 příspěvků 5.1.13 10:47

Ano, jdu do toho! Dnes vařím dle receptu. :P

jalp
4 příspěvky 4.11.09 13:08
Re: Srnčí kýta, nebo hřbet pečený

Ahoj, chci se zeptat, jak dlouho maso péct? A troubu na kolik stupňů? Mám kus srnčího a nikdy jsem ho nedělala, tak aby se to dalo alespoň jíst! ;-) Díky moc, Lenka

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz