Recept Srnčí hřbet v pivní omáčce

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Srnčí hřbet vykostíme, zbavíme blan a šlach. Kosti posekáme. Zeleninu a šalotky očistíme, příp. oloupeme a nadrobno pokrájíme. 2. Rozehřejeme 15 g másla a kosti na něm opečeme. Přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a pivem. Přidáme bobkový list, hřebíček a jalovčinky a 30 min. vaříme na malém ohni. Troubu předehřejeme na 160 °C. Hřbet osolíme a opepříme, opečeme na zbylém másle, dáme do trouby a pečeme 15 min. Poté maso zabalíme do alobalu a udržujeme teplé. 3. Kosti vyjmeme, vývar procedíme a zeleninu se šalotkami propasírujeme. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 11783x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,1 kg srnčího hřbetu
  • 75 g šalotky
  • 25 g pórku
  • 15 g celeru
  • 30 g másla
  • 750 ml zvěřinového vývaru
  • 150 ml piva
  • 1 bobkový list
  • 1 hřebíček
  • 2 jalovčinky
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Hřbet nakrájíme a podáváme s omáčkou a opečenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnčí hřbet v pivní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz