Recept Srnčí kýta na způsob živáňské Dia Bezlep
birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Marinádu připravíme smícháním vína, česneku, rozdrceného koření a oleje. Vykoštěnou srnčí kýtu nakrájíme na tenké řízečky, jemně naklepeme. Vložíme do misky, zalijeme marinádou a maso v ní promneme tak, aby byly řízečky marinádou celé obaleny. Necháme odležet jen krátce - stačí 1 hodina. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky, rajčata a cibuli na kolečka. Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso obalené plátkem slaniny, cibuli, papriku a rajče. Nakonec špízy pokropíme zbylou marinádou a osolíme. Můžeme péct na pekáčku v troubě zabalené do alobalu, nakonec rozbalíme a dopečeme. Nebo pečeme na grilu. Podáváme s pečenými bramborami. Máme-li maso z opravdu mladého kusu a dobře odleželé, můžeme brambory péci zároveň s masem na jehle - takto se připravuje "pravá živáňská". V tomto případě brambory krátce předvaříme, nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a napichujeme na jehlu spolu s masem a zeleninou.
Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky
- 18.06.13 vloženo
- 13724x zobrazeno
Čas přípravy
- 2.5 - 3 h
Ingredience
- vykoštěná srnčí kýta
- slanina nakrájená na tenčí plátky
- zeleninová paprika
- rajčata
- cibule
- sůl
- na marinádu:
- suché červené víno
- celý pepř
- nové koření
- drcený česnek
- bobkový list
- rostlinný olej
Doporučená příloha
pečené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Srnčí kýta na způsob živáňské
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Srnčí kýta na způsob živáňské
Fotečka se rozostřila, bylo málo světla a já ten prístroj neudržela, stativu nemaje
Vím, že živáňských je tu dost, chtěla jsem zdůraznit zvěřinu a marinování. Když to napíšu jako alternativu, chytrý vyhledávač to ve „zvěřině“ bohužel nenajde. Myslím i na „kolemjdoucí“, tedy nepravidelné návštěvníky.
Ano, jsem si vědoma, že jsem se dopustila hříchu
, pokud by se Adminům zdálo, že je to
„dvoják“, nechť mažou bez skrupulí. Snad je mi chabou polehčující
okolností, že jsem krmi uvařila, vyfotila a popis „slátala“ vlastními
silami 
… asi přestanu MAKRONKY dusit, když se jim příště některý obrázek ne moc vyvede


Napřed jsem se chtěl zeptat, zda nestačilo dát jako alternativu k některé živáňské
Narazil jsem na TOTO
Stojí to za přečtení…