Recept Srnčí kýta na způsob živáňské Dia Bezlep

birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Srnčí kýta na způsob živáňské

Postup

Marinádu připravíme smícháním vína, česneku, rozdrceného koření a oleje. Vykoštěnou srnčí kýtu nakrájíme na tenké řízečky, jemně naklepeme. Vložíme do misky, zalijeme marinádou a maso v ní promneme tak, aby byly řízečky marinádou celé obaleny. Necháme odležet jen krátce - stačí 1 hodina. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky, rajčata a cibuli na kolečka. Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso obalené plátkem slaniny, cibuli, papriku a rajče. Nakonec špízy pokropíme zbylou marinádou a osolíme. Můžeme péct na pekáčku v troubě zabalené do alobalu, nakonec rozbalíme a dopečeme. Nebo pečeme na grilu. Podáváme s pečenými bramborami. Máme-li maso z opravdu mladého kusu a dobře odleželé, můžeme brambory péci zároveň s masem na jehle - takto se připravuje "pravá živáňská". V tomto případě brambory krátce předvaříme, nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a napichujeme na jehlu spolu s masem a zeleninou.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 18.06.13 vloženo
  • 13724x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2.5 - 3 h

Ingredience

  • vykoštěná srnčí kýta
  • slanina nakrájená na tenčí plátky
  • zeleninová paprika
  • rajčata
  • cibule
  • sůl
  • na marinádu:
  • suché červené víno
  • celý pepř
  • nové koření
  • drcený česnek
  • bobkový list
  • rostlinný olej

Doporučená příloha

  • pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 18.6.13 09:07

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí kýta na způsob živáňské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí kýta na způsob živáňské

birkana
1741 příspěvků 18.6.13 13:31

Fotečka se rozostřila, bylo málo světla a já ten prístroj neudržela, stativu nemaje :cert:

Vím, že živáňských je tu dost, chtěla jsem zdůraznit zvěřinu a marinování. Když to napíšu jako alternativu, chytrý vyhledávač to ve „zvěřině“ bohužel nenajde. Myslím i na „kolemjdoucí“, tedy nepravidelné návštěvníky.

Ano, jsem si vědoma, že jsem se dopustila hříchu :zed:, pokud by se Adminům zdálo, že je to „dvoják“, nechť mažou bez skrupulí. Snad je mi chabou polehčující okolností, že jsem krmi uvařila, vyfotila a popis „slátala“ vlastními silami ;)

casino
4498 příspěvků 18.6.13 13:15
Koukám, že fotečka se trošíčku rozostříla...

… asi přestanu MAKRONKY dusit, když se jim příště některý obrázek ne moc vyvede :)
Napřed jsem se chtěl zeptat, zda nestačilo dát jako alternativu k některé živáňské :nevim:
Narazil jsem na TOTO :potlesk:
Stojí to za přečtení…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz