Recept Srnčí kýta na způsob živáňské Dia Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí kýta na způsob živáňské

Postup

Marinádu připravíme smícháním vína, česneku, rozdrceného koření a oleje. Vykoštěnou srnčí kýtu nakrájíme na tenké řízečky, jemně naklepeme. Vložíme do misky, zalijeme marinádou a maso v ní promneme tak, aby byly řízečky marinádou celé obaleny. Necháme odležet jen krátce - stačí 1 hodina. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky, rajčata a cibuli na kolečka. Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso obalené plátkem slaniny, cibuli, papriku a rajče. Nakonec špízy pokropíme zbylou marinádou a osolíme. Můžeme péct na pekáčku v troubě zabalené do alobalu, nakonec rozbalíme a dopečeme. Nebo pečeme na grilu. Podáváme s pečenými bramborami. Máme-li maso z opravdu mladého kusu a dobře odleželé, můžeme brambory péci zároveň s masem na jehle - takto se připravuje "pravá živáňská". V tomto případě brambory krátce předvaříme, nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a napichujeme na jehlu spolu s masem a zeleninou.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 18.06.13 vloženo
  • 10603x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2.5 - 3 h

Ingredience

  • vykoštěná srnčí kýta
  • slanina nakrájená na tenčí plátky
  • zeleninová paprika
  • rajčata
  • cibule
  • sůl
  • na marinádu:
  • suché červené víno
  • celý pepř
  • nové koření
  • drcený česnek
  • bobkový list
  • rostlinný olej

Doporučená příloha

  • pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 18.6.13 09:07

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí kýta na způsob živáňské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí kýta na způsob živáňské

birkana
1687 příspěvků 18.6.13 13:31

Fotečka se rozostřila, bylo málo světla a já ten prístroj neudržela, stativu nemaje :cert:

Vím, že živáňských je tu dost, chtěla jsem zdůraznit zvěřinu a marinování. Když to napíšu jako alternativu, chytrý vyhledávač to ve „zvěřině“ bohužel nenajde. Myslím i na „kolemjdoucí“, tedy nepravidelné návštěvníky.

Ano, jsem si vědoma, že jsem se dopustila hříchu :zed:, pokud by se Adminům zdálo, že je to „dvoják“, nechť mažou bez skrupulí. Snad je mi chabou polehčující okolností, že jsem krmi uvařila, vyfotila a popis „slátala“ vlastními silami ;)

casino
4494 příspěvků 18.6.13 13:15
Koukám, že fotečka se trošíčku rozostříla...

… asi přestanu MAKRONKY dusit, když se jim příště některý obrázek ne moc vyvede :)
Napřed jsem se chtěl zeptat, zda nestačilo dát jako alternativu k některé živáňské :nevim:
Narazil jsem na TOTO :potlesk:
Stojí to za přečtení…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Karbanátky Karbanátky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz